keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Lähempänä diagnoosia...

Kävin tänään ensimmäistä kertaa sellaisella fysiatrilla, joka tutki minut OIKEASTI. Tähän asti lääkärit ovat tyytyneet kääntelemään päätä muutamaan suuntaan ja toteamaan: niskat jumissa. Ja yhä useammin tutkimus tapahtuu sieltä lääkärin pöydän takaa - kyselemällä ja kuuntelemalla. Auts!

Tampereella kuntoutuksen erityispätevyyden omaava fysiatri otti asiakseen selvittää, mikä mättää ja löysikin "ongelman" käsin tutkimalla saman tien. Hän lähetti minut magneettiin ja nyt aletaan sitten selvitellä tarkemmin, kuinka suuri ja helposti korjattavissa ongelma on.

Viimeiset kolme päivää on ollut onneksi jo parempi olo. Huimaus ei ole ollut jatkuvaa, vaan lähinnä kävellessä ilmenevää aaltoilua. Tämä on kuulemma ihan luonnollista, sillä aivot ja silmät antavat eri tietoa tasapainosta kuin mitä taas kehon asentotunto (niskan ongelman takia) antaa. Kaksi tasapainojärjestelmää ei vain pelaa yhteen. Lohduttavaa kuulla, että huimaukselle on joku syy ja että siitä voi päästä 90 -prosenttisesti eroon! Sitä odotellessa...

:)

Ei kommentteja: