lauantai 3. tammikuuta 2009

Puolikas minä ja mädätetty kala(Tahdonvoima a)

Hahaa, puolikas musta on sairas. Oikea puoli. Pikkulevon jälkeen vasen puoli on taas ihan kondiksessa mutta oikea ei! Oikea puoli on kuin liimaa. Hyvä että silmää pystyy kääntään ilman, että pyllyssä tuntuu. Ja kun kättä liikuttaa, kiristää selkää. Hahaa, magic body.

No niin, lekurin ääni kuuluu vasemmalta puolelta:
Rest makes rusty. Act as usual.

Toisella puolella fysioterapeutti heristää sormea:
Kuuntele kehoa.

Tietty valitsen ekan ja menen pistään valkoista pyykkiä koneeseen. Onhan tässä jo levätty koko päivä ja sitä paitsi uusissa thai-pussihousuissa on ollut mansikkahilloa haaroissa (sopiva paikka, keskellä hanuria - eli istuin mansikan päälle!) kohta 2 pvää. Ei varmaan lähde irti. Mutta yritetään...

Mies toi pitsaa. Jami! Söin palan, kunnes löysin mielestäni sieltä hammaslankaa. Mies väitti sen olevan juustoa. Ja pah, ei juusto ole kovaa. Tosin eipä noi etnisen vähemmistön pitseriat ihan korkeelle ole yltänyt suomalaisten terveysviranomaisten tarkastuksissa. Paras oli Tampereen Aleksanterikadun 'Pikkukiinalainen', jossa mm. kanaa säilytettiin huoneenlämmössä...

Haloo, ei Suomessa voi toimia, niinkuin Thaimaan markkinoilla. Mädätetään kalaa 6 viikkoa ja lyödään tulinen kastike päälle, niin turistikin syö paikallista herkkua! Yksi tuttu turisti on tälläki hetkellä aika heikossa hapessa kolmatta viikkoa syötyää tuota!

IS jutusta (Fedja)

Kyllähän juttu liippaa Whiplashejä samoin kuin muitakin vammaryhmiä.

Tässä poimintoja:
"Vakuutusturva on pelkkä vitsi, ihmisillä ei ole oikeusturvaa vakuutusyhtiöltä tai Kelalta korvauksia hakiessaan." (Työtapaturman uhri P.Salo)

"Kyllä osa kollegoista antaa sellaisia lausuntoja, etten tiedä, ovatko he vakuutusyhtiöiden osakkaita vai muuten maksamia." (Ortopedi I. Tulikoura, IS haastattelu huhtikuu 2007)

"Voimattomuuden ja epäoikeudenmukaisuuden tunne iskevät hylkäyspäätöksen saaneisiin korvauksenhakijoihin erityisesti siksi, ettei vakuutuslääkärien tarvitse perustella kannanottojaan. Paitsi Helasen, myös esimerkiksi Petri Salon kuitenkin tarvitsee - kaikin mahdollisin keinoin."

"O.Tenovuo asiantuntijalehdessä 2006:
Lääkärin kertoma tapaus: Sivutoiminen vakuutuslääkäri totesi potilaan paperien perusteella työkykyiseksi, mutta kun hän sattumalta hoiti myöhemmin samaista potilasta yksityislääkärinä, diagnoosi oli päinvastainen."

"Koska mitei kaikkien suomalaisten mielestä terveydenhuollossa kaikki on päin p:tä, alkaa olla kriisikeskustelun paikka." (Vakuutuslääkäri I. Torstila)

Tuija Brax:in kommentteja:
"...olen perustanut työryhmän pohtimaan ratkaisukeinoja korvauspäätösjärjestelmän kehittämiseksi."
- Erinomaista. Vielä jos ratkaisukeinot keksitään ja viedään käytäntöön. Onhan tämän aiheen ympärillä aikaisemminkin ollut puhetta, muttei tekoja.
"On harkittava, miten muuttaa vakuutusoikeus nykyistä läpinäkyvämmäksi. Yksi idea on, että potilasta hoitavalla lääkärillä olisi jatkossa mahdollisuus esittää vastaväite oikeuden asiantuntijalääkärille. Jääviyskritiikin kitkemiseksi yksi hyvä keino voisi olla asiantuntijalääkärien sidonnaisuuksien julkinen rekisteri."

"Asiat pitäisi puida yksistään siivilioikeudessa" (P.Salo)

Whiplashvammaisia kiinnostavaa jutussa oli maininta KKO:n ennakkopäätöksestä reilu viikko sitten:
Työntekijälle aiheutui betonilattialle kaaduttuaan aivovamma, vaikka se ei näykkään magneettikuvissa. Vakuutusyhtiö määrättiin maksamaan korvaukset.

Whiplash-vammaisella on joissakin tai aika monessakin tapauksessa myös aivovamma. Näissä tapauksessa lähes poikkeuksetta kuvissa ei näy mitään. Ja onhan ed. mainittu päätös eteenpäin Whiplash-vamman tunnustamiseen. Aivovamman parissa ovat tehneet töitä pitempään ja nyt ovat päässeet tuohon pisteeseen. Miksei sitten Whiplash-vammankin kanssa.

Keskustelu aiheesta jatkuu niskavammafoorumilla!

Hyvä tuokin (Tahdonvoimaa)

No hyvä tuokin juttu oli. Tohon saumaan vois tietty heittää toimittajalle porkkanan whiplashistä. Täytyykin hommata lehti netistä ja tsiikaa tekijä.

Hohhoijaa, tänään on ainakin aikaa tehdä vaikka mitä sängyn pohjalta. Pää on niin kipeä, ettei tartte nousta. Niska ihan kasassa, tietää makaamista siis. Eilen meinas kuolema tulla, kun sisukkaasti jatkoin pientä puuhailua illalla. No, nyt sitten maataan taas.

Ja olin Musti hereillä. :) Valvoin kuuteen, kun särkee päätä niin vietävästi.

IS: Elämää paperilääkärien armoilla (Fedja)

Ilta-Sanomat Plus, Puheenaihe 9, s.64-s.65

"Elämää paperilääkärien armoilla:
Puheenaihe. Vakuutuspäätökset ratkaisee käytännössä pieni vakuutuslääkärien joukko, joka kouluttaa itse itsensä. Monet kysyvät ovatko he vain vakuutusyhtiön kirstunvartijoita. Tapaturma-asioissa suomalaisten usko oikeusturvaan on romahtanut."

Esimerkkitapauksina:
- 2 aivovammaista, jolla ainakin toisella myös niskavamma (Tapaus Helanen)
- Polvivammainen

Whiplash-vammasta ei tässä jutussa ollut. Eli siinä mielessä väärä hälytys. Aivovammasta sen sijaan kyllä.

Lehden voi ostaa netistä, 1e kpl.
Keskustella aiheesta voi niskavammafoorumilla.
Klikkaa itsesi mukaan!

Uneen aika vaipuu (Musti)

Varmaan suurin osa ihmisistä nukkuu jo tähän aikaan, näkee unia lottovoitosta, mutta aamulla herääkin kylmään todellisuuteen, kahvi maitokin on loppu viimeistä pisaraa myöten.
Puolen yön aikoihin väsytti kovasti, mutta kun en mennyt heti nukkumaan piristyin, aloin meilata vanhalle ystävälleni ja sitten tulin tänne Taistelijoitten puolelle.

Viime yönä keskustelin näihin aikoihin vielä Tahdonvoimaan kanssa, mutta nyt taitaa uni olla tullut silmään, koska ei tule enää minkäänlaisia kommentteja. Hyvä niin, eihän tämä mikään normaali valveilla olo aika olekaan, mutta toisaalta onko sen nyt niin väliä. Jos ei nukuta, ei kannata keppuroida vuoteessa.
Kävinkin äsken tankkaamassa riisipuurolla ja jogurtilla nälkäistä vatsaani ja taistelen koko ajan vastaan jotta en menisi kiehauttaan muutamaa kupillista kahvia.
Näen kalpean valokiilan leikkaavan piha-aluetta, kuka tähän aikaan vielä liikkuu. Valkoinen auto pysähtyy talon päätyyn, no sanomalehtihän se sieltä kopsahtaa laatikoihin. Täytysköhän mennä hakemaan, olisin varmaan ensimmäinen tässä talossa joka lukee päivän lehden. En taida jaksaa sittenkään lähteä, laiska kun olen, sillä tiedän vuoren varmasti että mies kuuliaisestii sen kiikuttaa minulle, tullessaan aamulla töistä.

Eikä nykyään lehdessäkään paljon ole mieltä ylentävää luettavaa, ihmisiä tapettu, yökerhon palossa menehtyneitä, rattijuopot valtaa liikenteen, kauppa ryöstetty, nainen raiskattu jne.. Suosiollla siis jätän lehden laatikkoon. Nyt suuta revityttää siihen malliin, jotta kallistun sängyn puoleen ja koitan josko saisin unen päästä kiinni.

perjantai 2. tammikuuta 2009

Loistavaa, odotamme (Tahdonvoimaa)

Jaahas, sehän on sit huomenna ulkoilun paikka! Eli kauppaan. :) Tai no, katotaan, mihin olo menee. Tämän päiväisen perusteella ei voi juhlia.

Kokovartaloliisteri on kiva asia. No, ainakin olo on erilainen kuin aiemmin! ;) Joko liisteriä/kumia tai sellaista outoa koppuraa. Vaihtelee ihan tunnittain. Kädet tuliset, jalat jäiset. Sillä viisii. Tiedä sit, oliko siedätysstrategia sittenkään niin toimiva. Jatkan, kunnes lähtee henki tai on 14.1. Hmm, voikohan tähän kuolla? No, ei toivottavasti.

Mitäs huomenna (Fedja)

Huomenissa kannattaa tsiikata Iltasanomaa tarkkaan, josko sieltä löytyisi ajankohtaista asiaa Whiplash + Aivovammaan liittyen.

Huhut kertoo tällaista, että juttua pitäisi olla tulossa, mutta huhu ei kerro minkälaista. Mielenkiinnolla odotan huomista, että pitääkö huhu paikkaansa.

Jamas!

Ja mukavaa lauantai-iltaa! :P

Kelasta (Tahdonvoimaa)

Joo, kyllä mä aika tyhmä oon sit kai, koska kolmesti pyysin lisätietoja sekä niiden tarkennuksia ja en saanut niihin vastausta. Ja pyysinpä vielä jonkun muun asioimaan kanssani, mutta ei onnistunut sekään.

No, laitetaan sinne sitten lisäselvitys saatteella: ohessa lisäselvitys, jonka tarkoitus ei minulle selvinnyt. Mulla on jo henkilörekisterilain mukaan oikeus saada Kelasta kaikki tietoa (myös alustavien päätösten perusteet) mutta enpä niitä saanut siis. No, kattellaan mitä selvityksestä seuraa ja palataan sitten valituksen kera, jos tarttee. Ja taatusti lähtee case oikeusasiamiehelle, jos hylsy tulee. Ihan pientä vittuilua oli pakko laittaa mutta loukkauksia ei kannata joo ladella. Kääntyy vielä itseään vastaan.

Ja ettei onneni vaan kääntyisi, niin tietenkin puhelin meni jumiin juuri, kun lisäselvitys-word oli valmis ja tallentamaton. Ja eikun alusta! Voi vittujen kevät ja kyrpien takatalvi tätä nk. elämääni.

Melkein ohi (Tahdonvoimaa)

Huh, taas yksi päivä lusittu. Enää 12 jäljellä. Tämä on ihan kauheeta. Tässä ei ole mitään järkeä. Mä enää tajua, miksi edes yritän sinnitellä eteenpäin, kun ei tästä näytä tulevan mitään. Olo on ollut käsittämätön joulusta asti. Periaatteessa parempi muttei kuitenkaan. Tasapaino ja kehon hallinta onnistuu paremmin mutta pää ja hermosto on muuten ihan paskana.

Välillä olen ihan varma, että halvaannun kaulasta alaspäin, kun koko kroppaa pistelee ja tuntuu, että viimesetkin lihakset on surkastunut. Samoin kädet on ihan jäässä ja välillä melkein tunto pois.

On kyllä tosi kurja olo. Pää oli onneksi aamulla pikkusen parempana kuin illalla mutta nyt taas jumissa. Tänään heräsin siihen, että oli taas hirvee hedari ja koko kroppa tulessa. Nyt ne hedarit ei ole enää hermosärkyä vaan ihan kunnon jumotusta, mitä nyt on, kun lihakset kinnaa.

Olen yrittänyt vähän olla ylhäällä tänäänkin ja se on tehnyt hyvää. Muuten olisin enemmänkin mutta pää estää. Hassua on, että pää kääntyy jumituksesta huolimatta kuin pöllöllä mutta pystysuunnassa homma ei toimi. Mä en enää niele lekurin teoriaa siitä, että kannattelu ei onnistu huonon lihasvoiman takia. Tai sit lihasvoima ainakin katoaa siksi, että hermojuuret on puristuksessa. Varmaan pehmytkudos sen verran arpeutunut, että se painaa hermoja. Vaikka mä kuin hinkkaan annettuja liikkeitä, niin voimaa/tukea ei vaan tule! Niinäkin päivinä, kun joudun makaan, teen jumpat sängyssä mutta silti oon yks märkä rätti.

Ei auta, kun kammeta pystyyn vaan. Hernekeitot meille jo laittelin, että saatiin vanha kinkku kulutettua...

Millä helvetillä mä saan seuraavat 12 päivää kulumaan?

Kela kelaa tyhjää (Tahdonvoimaa)

Tässä vähän mallia sähköpostikeskustelustamme. Kannattaa lukea lopusta alkuun. Jos oisin vähänkin rikkaampi, paska-autot olis jo matkalla Hämeenkadulla, mutta nyt on pakko vääntää, kun alkaa rahat loppua. Ja silti, en saanut vastausta!

Kaikki siis alkoi siitä, että postissa tuli lisäselvityspyyntö, jossa ei kerrottu, mitä sillä piti selvittää. Soitin Kelaan ja täti kertoi puhelimessa (molautti vahingossa syyn), että heidän lekuri on alustavasti sitä mieltä, että olen *täysin työkykyinen*. No, niinpä niin...

Sitten aloin penäämään samaa asiaa kirjallisena, koska en oikein tiennyt, oliko tuo todella se lisäselvitettävä asia vai oliko se joku muu ja vaatiiko se hoitavalta lekurilta lisätoimenpiteitä. Tämmöisen turhan keskustelun sain aikaan. Toivottavasti se vei Marjaanan aikaa ainakin puoli päivää ja sai pienen kyrvän kasvamaan ottaan!

--
Kela ei vastaa. ;)

--
Minä 2.1.09:

Hei,

Em. asiat ovat minulle täysin selviä asioita. Luen kuitenkin rivien välistä, että mahdollinen hylkääminen johtuisi sairauden laadusta ja siitä, ettette usko niskan retkahdusvamman saavan 27-vuotiasta sängyn pohjalle hermokipujen kanssa ilman tasapainoa. Valitettavasti tämä on mahdollista.

Selvitän asiaa 10.1.09 mennessä. En halua olla hankala mutta haluan vain antaa teille olennaiset asiat tiedoksi hakemuksen ratkaisemiseksi, enkä kirjoitella tuulesta temmattua tekstiä, jolla ei ole ratkaisun kannalta mitään väliä.

Voitte myös kertoa terveiset etälääkärillenne, joka ilmeisesti lasipallostaan minunkin työkykyisyyttäni arvioi, että tutustuu ensiksi alan uusimpiin julkaisuihin (mm. LL Timo Miettisen väitöskirja, Whiplash injuries in Finland. Incidence, prognosis and predictive factors for the long-term outcome. Niskan retkahdusvammat Suomessa. Pitkäaikaiset oireet ja ennustavat tekijät, 2005), jossa selkeästi sanotaan, että n. 10 prosenttia retkahdusvammapotilaista kärsii n. 1-2 vuotta pitkittyneestä oireilusta, joka aiheuttaa merkittävää työ- ja toimintakyvyn alenemaa.

Hyvää viikonloppua,
X
--
Kela vastaa 2.1.09:

Hei!

Kela on pyytänyt sairauspäiväraha-asian ratkaisemiseksi
sairauskertomustietoja suoraan hoitotaholtanne.
Kelalla on hallintolain mukaan velvollisuus lähettää
ko. tiedot asiakkaan nähtäväksi ja ns. kuultava asiakasta
ennen päätöksen antamista. Kela myös lähettää pyytämänsä asiakirjat hakijalle tiedoksi.

Kyseessä on siis Kelan pyytämien tietojen toimittaminen asiakkaalle. Asiakas voi halutessaan esittää näkemyksensä asiasta määräajassa, mutta mikäli asiakkaan selvitystä/näkemystä
ei saada, päätös annetaan Kelassa olevilla tiedoilla.

Ystävällisesti,
Marjaana

--
Minä 2.1.09

Hei,

Annan kyllä mielelläni lisäselvityksiä vaikka paperikaupalla, kunhan joku vain kertoo, mitä odotte minun selventävän. Jossen saa vastausta asiaan, niin yritän parhaani mukaan selventää asiaa ilman tietoa siitä, mitä odotatte.

Joka tapauksessa laitan mukaan myös tarkennetun työtuntiraportin ajalta 1.9-31.11.08, mistä näkyy tarkalleen myös työaikojen väheneminen 40-60 prosenttia osa-aikasairauspäivärahahakemusta ajatellen.

Kiitos kuitenkin avustasi ja mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,
X
--
Kela vastaa 2.1.09

Hei!


Keskustelimme puhelimitse sairauspäiväraha-asiastasi.
Kelalla on jo riittävät tiedot päivärahan ratkaisemiseksi,
emme siis tarvitse lisälausuntoja lääkäriltä.
Perustelut päivärahan mahdolliseen hylkäämiseen annamme
päätöksessä.
(Toim. huom! MITÄ VITTUA?)

Päätöksestä on valitusoikeus ja valituksen liitteksi
asiakas voi halutessaan toimittaa uusia selvityksiä esim.
uuden lääkärinlausunnon.


Ysrävällisesti,
Marjaana

--
Minä 28.12

Lähetin ensimmäisen viestin uudelleen.

--
Kela 28.12:

Hei,

Odotamme selvitystäsi.
Ystävällisesti,


Marjaana

--
Minä 28.12:

Hei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa,

Pyydän teitä vielä ystävällisesti selvittämään minulle sähköpostilla, *mitä* lisäperusteluita tarkkaan ottaan kaipaatte, jotta voin viestiä asian selkeästi lääkärilleni.

Eli toisin sanoen tarvitsen perustelut sille, miksi sairauspäivärahani 11.8-31.8 sekä osasairauspäivärahani 1.9-31.11.08 oltaisiin hylkäämässä. Näitä ei lukenut lisäselvityspyyntökirjeessä.

Mikäli minua koskevia asiakirjoja ei voi lähettää sähköisenä, voitte toimittaa ne kirjallisena kotiosoitteeni niin, että ehdin toimittaa teille 10.1 mennessä lisäselvitykset.

Kiitos!

Terveisin,
X

Kelaa tätä (Tahdonvoimaa)

Kelasta:

Hei!


Keskustelimme puhelimitse sairauspäiväraha-asiastasi.
Kelalla on jo riittävät tiedot päivärahan ratkaisemiseksi,
emme siis tarvitse lisälausuntoja lääkäriltä.


Perustelut päivärahan mahdolliseen hylkäämiseen annamme
päätöksessä. Päätöksestä on valitusoikeus ja valituksen liitteeksi
asiakas voi halutessaan toimittaa uusia selvityksiä esim.
uuden lääkärinlausunnon.


Ysrävällisesti

Marjaana

--
DirtyDeeds oli niin oikeassa. Ei sisältöä, tekstiä kyllä. Mutta mun nuppiin korkeastikoulutettuna ei mahdu kuvio: anna lisäselvitys asiaan, jota emme sinulle kerro. Selvityksesi vaikuttaa kuitenkin siihen, mitä päätämme. Ja kaiken lisäksi, vittuako uus lekurin todistus kertoo mitään mun kunnosta elo-marraskuussa? Hmm. Joku pala tossa ei täsmää logiikan oppitunneilla oppimaani. ;) No, odotellaan sitä hylkäyspäätöstä ja valitetaan sitten. Mähän en tätä casiä häviä. Perkele, kun olen nostanut vasta 3 kuukautta sairauspäivärahaa ja jos tässä vaiheessa alkaa tappelu, niin tuo kyllä aika epäreilua.

Mustille (Tahdonvoimaa)

Niin mä heitin siis sen lattialle, kun meni hermot, kun ei muut tavarat pysyny käsissä. Mäkin meen ottaan toisen palan pannaria. ;)

Outo on (Tahdonvoimaa)

Sen siitä riehumisesta sai! Klotriptyl vei hyvin pääjumin pois mutta nyt on kuuppa taas mukavasti tukossa, kun lakaisin lattian ja tein pannarin. Ja ihan kivikova nuppi. Mutta ei haittaa! Kuvioon sopivasti pistelee myös joka paikkaa. Jalkoja, käsiä, rintaa, mahaa, selkää. On tämä niin hienoa 'elämää'.

Pistely onkin uutta - siis tällä erää! 2003 muistaakseni kaikki alkoi pistelyllä... Voi voi. No, täytyy mennä nukkumaan nyt, kun sai pannaria ja kahvia. Ehkä aamulla on taas parempi olo. Ehkä ei.

Ja kun ei nukuttanut (Tahdonvoimaa)

Niin värkkäsin vielä pannarin. Heitin tosin tossa tehdessä lasin lattialle ja sitä kun tossa siivoilin, niin tietty kroppa tiksas. Kyllä mä ihmettelen suuresti, jos tästä normaali hermosto vielä saadaan! :)

Hirvee vekkikin tuli sormeen, kun käsin keräsin lasin palasia lattialta. Mutta mitä pienistä. Kylmän rauhallisesti nypin lasit pois pinsetillä, laastaria päälle ja kahvin keittoon... Ei paljon pikkuhaavat tunne missään.

torstai 1. tammikuuta 2009

Pyhät (Tahdonvoimaa)

Tämä päivä menikin nopeasti. Onneksi. Ollaan tehty miekkosen kanssa yritysten nimianalyyseja ja pussailtu. ;) Ollaan piirrelty nimiluokittelukarttoja yms. mielenkiintoista ja benchmarkattu muutamia jenkkifirmoja, jotka keskittyy nimien kehittämiseen...

Olo on ollut normaali paska. Kuuppa on taas ihan jumissa yläniskasta ja korvien kohdalta ja painaa sata kiloa. Lääke auttaa vähän. Tasapaino on onneksi jees! Myös kestävyys on aiemmalla tasolla. Oon tehnyt kiltisti koukistajat ja ojentajat ja hengaillut pystyssä kuten aiemminkin. Vaikka kuuppa on jumissa, niin eihän siihen kuole. Täytyy vaan yrittää olla aktiivinen, vaikka nuppi onkin mitä on. Onneksi kipuja ei ole, hermot vaan jumittaa.

Paskanjauhantaa (Tahdonvoimaa)

1.1.09. Niinpä niin. Tasan 9 kuukautta kaatumisesta. Jotkut on odottanut tämän ajan vauvaa, toiset tehneet gradua ja kolmannet paahtaneet ulkomailla tai uudessa duunissa. Minä olen odottanut elämääni takaisin. No, ei ole näkyny...

Itse en ole onnellinen kuluneena vuonna mistään muusta kuin siitä, että äiti ja veli sai töitä ja että siskon kurkkupistos on helpottanut. Mutta en osaa vielä iloita siskon puolesta, kun tiedän, mitä kaikkia vaivoja hän sai tilalle. Vasta sitten, kun nekin häviävät!

Mutta hyvä, että edes joillain on hyvä vuosi takana. Ja äitille ja veljelle, jotka ovat kauan hommia etsineet ja jotka ovat taatusti ahkeria työntekijöitä, sen suo, jos joillekin! Mutta niin se menee, että perhe on just niin onnellinen kuin sen surullisimmat ihmiset on. Tällä hetkellä heikoin lenkki ollaan me tyttäret. Mutta mitäpä sitä jauhamaan sen enempää. Siskosta uskon, että hän paranee. Olin itse hänen ikäinen, kun kaaduin motskarilla ja paranin siitä. Tai sanotaan, että elämäni oli toiseen astumiseen asti hyvää, kun ei tiennyt aikapommista sisälläni! Eikä mennyt kuin 7-8 kuukautta.

Itsestäni en ole varma. Kolmas retkahdusvamma ei saa kovin hyvää ennustetta. Vain tuomion. Jollei CST:llä saada kehossa ihmeitä aikaan, minä en parane. Oma kehoni ei siihen yksin pysty. Se on saanut liian monta liian kovaa kolhua ja fiksannut ne hienosti. Ainakin osittain. Nyt kaikki on kiinni siitä, miten hyvin CST:llä saadaan vastetta.
Kaikki on yhden kortin varassa. Jollei tuo auta, kutsuu hauta. Pidän elämääni sen verran arvokkaana, etten aio viettää sitä kituen. Mustahan ei retkahdusvamman takia masentunutta leivota. Se on joko terveys takaisin tai
hiippakunnan vaihto.

Eli jossen tervehdy, teen astronautit. Kun nautti toteaa, ettei pääse enää kotiin mogulillaan maata kiertävältä radalta, niin ei se sinne avaruuteen jää yksin odottamaan, että sekoaa, kituu ja kuolee lopulta nälkään tai hapen puutteeseen. Kyllä se kattelee ensin sitä perheensä kuvaa, sitten lukee rukouksen ja lopulta nappaa sen killeri-pillerin.

Mulla on elämä pelissä. Luulis tuottavan tulosta, koska en ole ajatellut tehdä myrttyyrimurhaa alle 30-vuotiaana. Toki olen valmis siihen, jos vaihtoehtona on kärsimys. Mulla ei ole niin pitkää pinnaa, että oottelin, josko joku keksis jonkun parannuskeinon ehkä joskus jotenkin tähän. Vammaa on tutkittu 1920-luvulta, niin eiköhän sitä olisi jo jotain keksitty, jos ois keksiäkseen. CST antaa lupaavia tuloksia mutta katsotaan, mihin se riittää mun tapauksessa.
Toivotaan siis, että keho korjaa rikkomansa, sillä pidän itseäni liian hyvänä tyyppinä joutamaan mullan alle vajaa kolmekymppisenä. Sitä paitsi retkahdusvammapotilaat ansaitsee 'Mediajeesuksen' tuomaan kaikki systeemistä löytämäni epäkohdat esille. Ja tilastot ansaitsee poikkeaman: Nainen kuntoutti itsensä kolmannesta retkahdusvammasta! Oishan se aika ihme...

Maanantaina meen altaalle, jos pää suinkin sallii. Sitten onkin enää 10 päivää fyssariin. Aattelin vaihteeksi vetää itseni ihan piippuun. Kokeillaan välillä sitä linjaa, kun ollaan sille alettu. Nyt ei ole särkenyt päätä kuin satunnaisesti, niin täytyy aktivoitua. Huonostihan siinä käy mutta aattelin maanantaista alkaa tehdä taas duunia joitain tunteja päivässä - ositettuna siis. Tai vaikken tekis duunia, niin istun koneella ja pelaan miinaharavaa. Tai pöydän ääressä ja kokoan palapeliä. Ei auta muu.

Istutaan ja kärsitään, kun nyt muutenkin kärsitään. Onko sillä väliä enää, mikä huonon olon aste on, jos se kuitenkin on asteikoilla 4-10 aina yli 8? Jospa se johtaisi nyt parempaan lopputulokseen, kuin syyskuussa? Onhan siitä jo 3 kuukautta. Otetaan selvää. Voi olla, että tulee kusiset 2 viikkoa tai sitten selviän huomattavasti paremmin kuin viimeksi! Kerron sitten maanantaina, kuinka kävi.

Nyt yksi tuliaiskookoshiutalepulla ja nukkuun! Huominen on virallinen niskan lepopäivä, koska olen vetänyt siitä 22.12 'kuolemakohtauksesta' tähän asti ns. nupit kaakossa eli enemmän kuin keho kestää. Olen saanut tilanteen just just pelastettua katastrofilta mutta jossen huomenna lepää, niin varmaan tulee kolmoishermohalvaus. Niin painunut pää on kaularankaan ja hermot 'kuormituksessa'. Fyssari kertoi, etten sais puhua pinteessä tai puristuksessa, koska se on liian rujo ilmaisu asialle, joka on kiinni millin sadasosista. ;) Kuulemma belgiaiset CST-gurut puhuu hermojen kuormituksesta, joten nyt mäkin puhun. Kuulostaa hienolta, professional... Eikö? ;)

Nyt - PULLAA.
Luojan kiitos mulla maha toimii. ;) Pimahtaisin lopullisesti, jos en vois syödä ihania herkkuja... Ja pitäähän sitä rakennusainetta olla. ;) Uskottelen siis itselleni, että pullasta saa vitamiinit ja protskut... Ajatus maidottomasta ja gluteiinittomasta ruokavaliosta ei kuulosta mun jutulta. Mutta sitä voisi kokeilla! Fyssari sanoikin, että jossain vaiheessa joudun todennäköisesti kuitenkin keliaakikon linjalle. Kuulemma 95-prossaa retkuista voi paremmin niin. En kyl muista, mistä moinen johtui ft:n mukaan... Jotenkin se liittyi vagushermoon. Mutta miten?

Ps. Päivän turha tieto:
Vagus on latinaksi vaeltaja. Ihan fiksu nimi aivohermolle, joka kulkee aivorungosta vaeltaen sternoa pitkin vaikka mihin rintakehään asti... En nyt muista mihin... Kauas kuitenkin!

Vuoden 2008 tunnelmia (Tahdonvoimaa)

Oi vuosi 2009!

Tuo meille tämän blogin pitäjille sen verran kuntoa, että edes päästään lapioimaan lavallinen paskaa Kelan oven eteen. Ja samaan satsiin vois heittää kaakut myös vakuutusyhtiöiden ikkunoihin.

Alamme kerätä osallistujien nimilistaa heti, kun kunto sallii operaation valmistelut.

Eimen.

keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Jalkapohjat puutuu/kipeet (Tahdonvoimaa)

On muuten hirveä tunne, kun jalkapohjat puutuu ja on sellaiset 'tyhmän tuntuiset'. Siis melkein kuin tunnottomat muttei kuitenkaan. En tiedä, mistä se tarkkaan ottaen johtuu, eikä kiinnostakaan. Ehkä rööri on niin kasassa, että lantiossa tapahtuu jotain! Ei nämä ole selitettävissä... Mutta se on silti helvetin kaamea tunne! Täytyy siirtyä varvasjumppaan, josko sillä menis ohi...

Tuttu näkymä (Tahdonvoimaa)

Kotona ollaan. Tuttu katto odottaa katsojaansa! Kattellaan sitten. Nyt maataan ainakin tämä ilta ja ehkä huominenkin. Tällä hetkellä olo on paska.

Yläniska on totaalisen kasassa, C0 pois paikoiltaan ja koko keho sitä myöten 'rullalla' oikeelta puolelta. Korvat lukossa ja huutaa niin pirusti. Murtunut käsi pirun kipeä. Pistää kaulaan ja hartiapunokseen tutusti - vaihteeksi. Toisin sanoen voisi hypätä tosta ikkunasta raketti perseessä, kun kello tulee 00.00.

Olin tossa matkalla hetken niin positiivinen, että ajattelin lähteä puolen yön maissa katsomaan ilotulituksia, mutta ikävä totuus muistutti taas: Ei ole asiaa ylös sängystä.
Kokovartalo on yhtä kiristävää koppuraa. Johan se kesti yllättävän hyvin tähän asti siitä 16.12. Eli ei juuri mitään!

Oireiden kroonistuminen on kai tapahtunut ja hoitojen suhteellinen teho on lähes mitätön. Vähän aikaa on hyvä olo CST:n jälkeen muttei toivoakaan, että se pysyisi. Kukutaan tässä nyt vielä joitain kuukausia, että vuosi tulee täyteen ja sit meikäläinen lähtee tältä planeetalta niin, että hippulat vinkuu.

Todistetusti maailmasta löytyy siis syöpien lisäksi yksi vamma, jolle kukaan ei voi mitään. Paska säkä, että se osui omalle kohdalle. Olisi ollut niin kiva elää ja tehdä kaikenlaista!

Nauttikaa hyvät ihmiset siitä, että olette terveitä tai vain vähän sairaita. Ja hyvää uutta vuotta itse kullekin. Älkää polttako perskarvojanne, jos ammutte raketit päissänne pyllystä. Älkää myöskään uhratko silmäänne raketille. Ei ole sen arvoista!

Hiilitabletit ja puolukka (Fedja)

Mää löysin kohtuullisen hyvän yhdistelmän suolisto-ongelmista vähentämiseksi.

Hiilitabletit, puolukka ja maitohappobakteerit.

Sokrua ja esim. jauhotuotteita suolisto ei kestä. Jos syön esim. glut leipää välillä, syön sen päälle kohtuullisen annoksen puolukkaa. Se hillitsee jonkun verran sokerin ja jauhoisten tuotteiden aiheuttamaa sekasotkua suolistossa. Hiilitabletit ovat auttaneet tuohon yökötykseen ja myös rauhoittanut sitä elämää, mikä vatsassa on alkanut ruisleivän syönnin jälkeen. Tuntuu auttavan myös siihen, että tavara tulee paremmin putkesta pihalle. Nyt en tarkoita selkäydintä :>.

Lady in Pink:lle. Jos epäilee laktoosi-intoleranssia tai keliakiaa, jo 1-2 vk testaus ilman näitä tuotteita antaa osviittaa, onko näistä kyse. Jos testaa gluteenitonta, jättää 1-2 vk viljat pois ja syö riisiä, kvinoaa ja tattaria näiden sijaan suurimoina ja hiutaleina. Jos haluaa testata maidon samalla, ostaa purkin riiisi- tai soija-maitoa ja käyttää sitä maidon tilalta.

Mullahan vatsa ei kestä maitoproteiiniakaan tällä hetkellä. Missään virallisissa labroissa ei näy mitään mikä aiheuttaisi suolisto-ongelmat, joten ongelma löytyy korvien välistä niin kuin kaikki muutkin ongelmani :>, :>, :>. Ei ole laktoosi-interkleraasia (kuten naapurin mummolta asia vääntyi) tai keliakiaa. Tutkittu on asia, kun putosi se kymmenen kiloa painosta yhdessä välissä.

Terveyskeskuksessa kohtuullisella vaivalla saa otettua laktoosirasituksen ja keliakikokeen. Ja ei pitäisi niin hirveän paljon maksaa. Terveyskeskukseta Oulussa ainakin voi päästä gastroentrologille. Minut laitettiin viime keväänä.

tiistai 30. joulukuuta 2008

Nam (Tahdonvoimaa)

Hyvä, ettei päästy tänään lähtemään. ;) Saatiin nimittäin kunnon herkkuja. Korvapuusteja kookoslastuilla. Oih. Alkupalaks vetäsin sit 7 kpl:tta.

Ja huomenna tulee kuulemma pitsaa pellillinen mukaan, ennen kuin lähdetään kotiin. Sopii! :)

Ei ollut vippaskonstia (Tahdonvoimaa)

Soitin lekurille, eikä ollut vippaskonstia hänelläkään tähän päähän. Katsotaan ensi kerralla lääkkeiden vaihtoa stydimpään sekä mahdollisia lisäinjektioita. Eli käytännössä puudutettaisiin kaikki hermojuuret. Aattelin flunssa jälkeen käydä kokeilemassa allasta, jos siitä ois jotain apua, että saa aineenvaihduntaa nuppiin. Tosin oon mä nytkin yrittänyt sitä elvyttää normaaliliikkeiden lisäksi mm. kasvojumpalla, joka käy noihin pään lihaksiin. Vähän se on auttanutkin... Mutta kyllä voi olla ihmisellä huono tuuri
Ilmeisesti siinä peruutuksessa hajos jotain olennaista yläniskasta, kuten se ennestäänkin löysä nivel.

Tule flunssa kultainen (Tahdonvoimaa)

Joulu meni, flunssa tuli. Ajateltiin tänään lähteä kotiin Kangasalta mutta enhän mä pystynytkään liikkumaan. Hädin tuskin sain itseni sängystä ylös, kun kuuppa on niin jumissa. Pää on kuin Haminan kivikova kaupunki ja pienikin ylhäällä oleminen sattuu saatanasti. Huimaa, koska pää on painunut rankaan ja mukavasti kolmoishermo pinteessä, kun kasvotkin on puutunut. Ei siis lähdettykään. Että osaa olla kurja olo. Jos oikein nyt riehun, niin ehkä saan flunssan seurauksena sydänlihaksen tulehduksen ja kuolen siihen. Toiveajattelua.

Miksi maailma on niin epäoikeudenmukainen, että joidenkin pitää kitua näin? Elämän menettäminen olisi niin paljon reilumpaa, jos olisi oikeasti kuollut. Mutta olemalla elossa ja seuraamalla vierestä elämää, jota et voi kuitenkaan elää, maailma tuntuu niin epäoikeudenmukaiselta. Onneksi kohta on kevät ja voin hyvällä omalla tunnolla tehdä jotain päätöksiä tilanteeni suhteen. Ei tartte enää 'odottaa'.

Britney Spearsin uusimpia fiksuuksia lainaten: Vangitkin sentään tietää, että tunnelissa näkyy vuosien päästä valoa mutta itsellään kun sitä ei ole, niin koko elämä on merkityksetöntä ajan tuhlausta. Ensimmäistä kertaa olen Britneyn kanssa jostain samaa mieltä. ;)

Tervetuloa uusi vuosi. Vuosiluku vaihtuu, kituminen jatkuu!

maanantai 29. joulukuuta 2008

Kela ja vakuutusyhtiö - Bad combination (Tahdon voimaa)

Toivotaan Kelan Marjaanan itsensä takia, että hän on vielä joululomalla, koska en ole saanut perusteluja sairauspäivärahapäätökselleni. Muuten saavillinen paskaa onkin kuorma-auton lavallinen. Tunnen pari karjatilallista ja saan niiltä varmaan lehmänpaskaa kipattavaksi Kelan oven eteen. Mä sieluni silmin näen jo episodin otsikoinnin Aamulehden etusivulla.

No, odotellaan nyt, kun tänäänhän se meilikin vasta lähti. Onneksi on muuten tuo henkilötietolaki, jonka mukaan on edes oikeus saada itseään koskevat tiedot, mukaan lukien Kelan päätösten perusteet, nähtäväksi. Mutta on kyllä noloa vaatia lisäselvitystä ilman, että kertoo, mikä on hylkäysperuste... Aika perusmoka. Tai sit ne kokeilee vaan, onko niin tyhmä, että selvittää jotain, millä ei ole merkitystä päätökseen, koska ei tiedä, mitä pitäisi selvittää.

Mutta lekurini oli sitä mieltä, että tässä vaiheessa selvittään vielä 'kirjallisella' väittelyllä ja muutamalla lisälauseella. Kukaan ei voi takautuvasti mitätöidä lekurin sairaslomatodistusta noin vaan, etenkin kun on elokuusta! Ja etenkin kun heille on mennyt vielä asianmukaisesti SVB, missä asia suomeksi lukee...

Osasairauspäivähakemuksesta ne kitisi sen takia, että siinä luki työtuntimäärän olleen viikossa n. 10-15 tuntia mutten ollut selventänyt sitä tarkemmin. Koska jos sen laskee esim. 10 viikkotunnin mukaan, niin se vaatimus työmäärän 40-60 prosenttia pienenemisestä ei täyty. Työtuntien kun pitäis osua tasan tohon haarukkaan eli 15-31,85 viikkotunnin väliin. Jos pienenee enemmän tai vähemmän, ei ole oikeutettu osasairauspäivärahaan! Aika typerää...

Jos ihminen haluis palata tekeen duuniaan ja pystyis tekeen vaikka vain 35 prossaa tai jopa 75 prossaa aiemmasta työstuntimäärästä, työnantajan pitää valehdella tunnit, jotta ehto työmäärän pienemisestä haarukkaan 40-60 prosenttia täyttyy.

No, nyt sitten kirjailtiin Kelaan viikkotasolla tunnit, niin että keskimäärin niitä on 15,85 h. Koska arveltiin, että tostakin tulee sanomista, kun eri viikoilla on eri määrä tunteja, niin selvitettiin sekin työn 'luonteesta ja sisällöstä' johtuvaksi. Katotaan nyt, mihin ne sit tarttuu. Varmaan siihen, että oon täysin työkykyinen?! ;)

Kunpa vaan olisin valehdellut vakuutusyhtiöön, että kaaduin kesken seminaarin päivällä, niin kaikki ois nyt paremmin. Paitsi että olotila, joka on ainoa olennainen juttu... Voisin hyvin ottaa hylsyt Kelasta, Pohjolasta ja vaiks mistä, jos pyysisin töihin, eikä tarttis oksentaakaan noita byrokratian kehtoja kohti! Sanoin Kelan muijallekin, kun alkoi vituttaa sen asenne, että: 'Luuletko, että 27-vuotiasta huvittaa maata himassa hermosärkyjen ja huonon olon kera? Olisin niin paljon mieluummin töissä mutta kun jalat ei kanna. En tiedä, millaisten lusmujen kanssa te siellä puljaatte, mutta mua ei passaa pistää samaan massaan! Onko selvä?' Vastaus oli syvä hiljaisuus.

Ei olisi pitänyt puhua mitään koulutuksen iltakellonajoista yms. vakuutusyhtiölle, koska ne määritellään heti ei-työajaksi oli sisältö sitten työtä tai ei. Ohjelmakin selvitettiin sinne juurta jaksaen vy:öön mutta eipä auttanut. Tyhmyydestä sakotetaan! Oi ja voi, kun ois ollut alun perin ovela kuin kettu, niin vy maksaisi nyt päivärahaa ja fysioterapiat. Tai sitten ei!

Joku porsaanreikä siihenkin löytyisi, ettei ne joutuisi maksaisi. Olen ihan varma, että ne vetoaa/vetoaisi siihen (nytkin), että vamma johtuu 2003-vuoden kaatumisesta ja sitten se on siinä. Mulla ei ole mitään suurempaa perustetta, millä osoittaa syy-seuraus tämän kaatumisen perusteella vahvemmaksi kuin vy:n perusteet, eli 'vanha vamma'. Koska se ei riitä, että olin ennen kaatumista täysin työkykyinen. Tietty jos oikeuteen mennään, niin ainoa hyvä asia, että en ole käynyt viiden vuoden jälkeen kertaakaan niskan tai hartioitten takia lekurissa! Kaiken muun kyllä. ;) No, ootellaan!

Hylsyhän sieltä tulee. Firman lakimies oli sitä mieltä, että kantsis valittaa hoviin mutta kun mä tiedän, että se on turhaa tai ainakin helvetillinen show. KKO kumoaa kuitenkin viimeistään päätöksen! Ja turhaa joutuu maksaan sit lakimies -yms. kulut firma. On tämä kyllä niin mörkö sairaus, että potilaita voidaan kohdella miten vaan! Kiva ois tietää, miten esim. Ruotsissa, Norjassa ja muissa Pohjoimaissa nämä tapaukset ratkotaan.

Oi media, oi media! Kun on kuntoa, alkaa tykitys. ;) ;)

Bushin pastillit (Fedja)

Lauantakina kävi kylässä Bushin kavereita Amerikasta. Ystäväni jenkeistä oli tullut piipahtamaan Suomeen. Ystäväni mielestä Bush on hyvä presidentti, hän pitää Bush:sta ja hänellä ei ole mitään valittamista. Kävimme jonkin aikaa keskustelua siitä, miksi eurooppalaiset eivät pidä Bush:n aikana harjoitetusta politiikasta. Käsitykset Irakin sodasta syistä on minun ja heidän välillä niin kaukana toisistaan, ettei keskustelussa ole mitään järkeä. Minä en voi käsittää miksi he pitävät Irakin sotaa täysin oikeutettuna ja heidän mielestään eurooppalaisten asenne on väärin perustein syyttävä.

Järkevämpi oli sitten vaihtaa puheenaihetta. Onhan ihmisen elämässä muutakin kuin politiikkaa, ainakin hiukkasen.

Ystävä toi tuliaisiksi amerikan makeaa, m&m karkkeja. Hyviä ovat, tiesin vanhastaan. Vähän hirvitti, kun toivat, kun aavistin, etten maltan olla niitä syömättä. Vatsa oli valmiiksi ärsytetty ruisleivällä ja rieskan paloilla. Viimeisten viikkojen aikana olen huomannut ruisleivän vaikutukset. Jos illalla viimeksi syö pari ruisleipäpalaa, aamulla herää siihen, että oksettaa ja vatsa on täynnä ilmaa. En tiedä onko vatsa alkanut sen verran toimimaan että reagoi. Aikaisemmin muuttui ruisleivän syömisen jälkeen muuttui vain hiljaiseksi ja passiiviseksi. No, minulla oli nuot Bushin pastillit kauniisti isossa pussissa. Ajattelin, että nyt tulee kyllä katastrofi, jos syön sekä maitoa että sokeria tällaiseen vatsaan. Puolen tunnin päästä siitä kun vieraat lähtivät, pussi oli auki. Sitten ajattelin, että nyt syödään sitten monen kuukauden annos karkkia kerralla, että saadaan kärsittyä kaikki haittavaikutukset tässä kerralla. Samana iltana alkoi jo tuntua. Keuhkoputkiin tuli tunne, että flunssa tulossa ja kurkku alkoi tuntua käheältä. Seuraavana päivänä "hermostotulehdus" päällä ja oireilu tuolla kalvotasolla. Kävely leijailua. Jumppaa ja venyttelyä turha yrittää. Nyt pitää kärsiä 2-3pv. Tiedän sen menevän ohi nyt, kun laitan vatsaan oikeanlaista tavaraa pari päivää. Kyllä taas melkoisen opetuksen sain tästä elimistön kokonaisvaltaisesta toimimattomuudesta. Suolisto ei toimi, koska hermosto on sekaisin. Kun suoliston toiminta edelleen huononee, hermoston tila pahenee entisestään.

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Kun ei se kestä (Tahdonvoimaa)

Mitä tolle niskalle pitäis tehdä, että se alkais kestää pollan painoa? Tuntuu ihan toivottomalta hinkata päivästä toiseen koukistajia ja olla väkisin ylhäällä, kun se jossain vaiheessa vie kuitenkin perikatoon, eli niska vaan tippuu. Tuntuu, että on ihan sama, mitä tekee mutta voimaa tonne ei tule mitenkään. Olen ollut tässä voimattomuus-kuopassa nyt syyskuusta asti. Istuminen alkaa kyllä olla suht jees mutta seisominen ja kävely on ihan toivottomia. Heti kun vähänkin yrittää rasittaa itteään, kuuppa tippuu ja heittää kropan ihan jumiin. Ei tajua... Oon käynyt mielessäni jo kaikki vaihtoehdot siitä, että meillä on suvussa joku geenitekijä, minkä takia kudokset ei uusiudu siihen, että alkuperäinen vamma diagnosoitiin väärin... Oon ihan varma, että yläniska on väljä. Mutta lekurin mukaan se ei ole edes yliliikkuva, eikä nivelessäkään ollut mitään erikoista. Kuulemma kaikki johtuu surkeasta voimatasosta.

Onneksi, hermosto on edelleen rauhoittumassa. Välillä tiksaa mutta ei merkittäviä oireita ole ollut pitkään aikaan enää! Hermosto-ongelmat on ihan satunnaisia, samoin särky näyttäis olevan vaan silloin tällöin mutta niskan hallinta on totaalisen paska. Nyt kun sanon tän, ne hermo-oireet taas alkaa. ;) Mutta kyllä voi vituttaa, että niska estää ihmistä tekemästä lähes kaikkea...

Röllli: Omituisten otusten kerho (Fedja)

"Kokoontuu Omituisten otusten kerho

Jos yksinäinen on sinun pesäkolosi
jos murheelliseksi tunnet olosi
silloin kannattaa liittyä kerhoon tähän
meitä ei olekaan aivan vähän

Omituisten otusten kerho

Jos sinun äänesi tulee ulos meluna
jos sinun nenäsi on niin kuin peruna
silloin kannattaa liittyä kerhoon tähän
meitä ei olekaan aivan vähän

Omituisten otusten kerho

Ei sinun kannata sitä panna pahaksi
jos sua joku nimittää möhömahaksi
silloin kannattaa liittyä kerhoon tähän
meitä ei olekaan aivan vähän

Omituisten otusten kerho

Niinhän se on että jokaista maailmassa
joku toinen voi pitää omituisena
silloin kannattaa liittyä kerhoon tähän
meitä ei olekaan aivan vähän

Omituisten otusten kerho"

http://www.youtube.com/watch?v=Sq-rswNGFis

Esimerkkitapaus whiplash-potilaan oikeusprosessista (Tahdonvoimaa)

Tulipa tässä vastaan eräs esimerkkicase netissä. Kuten casistä huomaa, whiplash-potilaan tilanne on todella hankala, koska ns. tieteellinen näyttö puuttuu. Oireita on ja työkyvyttömyys alkoi whiplash-vamman seurauksena mutta useiden erikoislääkäreiden lausunnot on kumottavissa noin vaan. Toki tässä tapauksessa vakuutusyhtiön oli helppo vedota potilaan aiempaan sairashistoriaan (psyykkinen oireilu nuorempana) ja pistää kaikki sen piikkiin... Mutta aika hurjaa touhua.

http://www.kko.fi/32865.htm

Mitäs mä sanoin (Tahdonvoimaa)

Viime maaliskuussa miehen porukat (ja suku) varasi Thaimaan matkan. Meidän piti tietty lähteä mukaan, koska siellä juhlittiin 50-vuotiskemuja. Sanoin kuitenkin miehelleni, että eipäs varata matkaa kuitenkaan. Mulla on sellainen tunne, ettei vaan kannata!

No, niinhän siinä kävi, että pari päivää tuntemukseni jälkeen alkoi kaikki hirveät oireet. Tossa tänään sitten katteltiin (kyllä, minäkin sohvalla istuen!) kuvia Grabilta ja totesin, että ois ollut kiva olla tuolla. Mutta, no can do. Oli vaan pakko sanoa ukkelille, että, että 'muistatko, mitä sanoin maaliskuussa'. Jotenkin aavistin, että jotain todella pahaa on sattunut ja ettei kannata varata reissua edes vuoden päähän.

Tänään löysin läppäriltä kuvia, joissa 16.3 hengattiin Pyynikin näkötornissa pussailemassa.
Oireet alkoi siis vasta joskus maaliskuun lopussa... Eli melkein 1,5 kk:tta ekan rypäsyn jälkeen. Ihan hyvä niin, koska mitä nopeammin oireet alkaa vammautumisen jälkeen, sitä suurempi vahinko todennäköisesti on käynyt. Mutta huono juttu on se, että kerran kyrvähtänyt (sidekudos)kalvo ei juuri koskaan palaudu entiselleen, vaan saavuttaa vaan noin 80 prosentin vahvuuden siitä, mitä se on ollut. Entäs sitten toisen kerran kyrvähtänyt, tai kolmannen? Tuskin tuotakaan. Eli ei ihme, jos niska tuntuu löysältä... Eikä sen paljon löysä tartte olla, jotta huimaa eikä se kestä askelta...

Voin vaan kuvitella, millainen shokki/arpeutunut kalvosto mulla on ollut siitä 2003 vuoden kaatumisen jäljiltä. Nyt kun olen lukenut noita Taysin epikriisejä, ihmettelen suuresti, etten itse (eikä kukaan muukaan) tajunnut ilmiselvää whiplash-oireistoa! Siis ihan käsittämätöntä.

Samoin CST-hoidon myötä mieleeni palautui kaikki ne hirveät kivut ja säryt, mitä mulla oli silloin 8 kuukautta! Ja huimasi mua silloinkin 3 kuukautta, papereiden mukaan. Ja ne kaikki oireet, mitä siitä 'jäi', on ollut niin ilmiselvät... Ja vielä se mun ystävä sairasti samaa oirehdintaa koko ajan ihan lähipiirissä. Siis, käsittämätöntä, millainen puusilmä sitä on ollut! Mutta annan armoa itselleni - ei sitä kaatumista heinäkuussa 03 voinut yhdistää mitenkään syyskuussa alkaneeseen hedariin ja kokovartalokipuun... Ei edes lekurit pitänyt sitä niin olennaisena, että se ois lukenut epikriiseissä... Mutta kyllä mua on tutkittu. Laskin kaikki lekurikäynnit yhteen 2003-2008 ja niitä oli semmoset 107. Toi on n. 2 käyntiä kuussa! Ja ehkä puolet on mennyt julkisen laskuun, puolet Pohjolalle.

Ja tosta puuttuu kokonaan Lahden työterveyden ja PHKS-ensiavun käynnit. Täytyy pyytää niistä myös tiedot. Ja YTHS:ltä ja ex-Hemosta jne. Sit mä lyön noi aikajanalle/rahajanalle ja Fedja saa ministerille lisämatskua kustannuksista, mitä 'lievä' whiplash-vamma aiheuttaa!