lauantai 25. huhtikuuta 2009

Tonne sit (TV)

Ft suosittelee avantoa ja kylmävesiallasta. Hmm. Toi ois ainakin kylmä. Just just sulanut jää sen verran laiturin läheltä, että vois mennäkin!

Tie mökille ja ruskettumiseen (TV)

Tie ruskettumiseen oli kivinen. ;) Kuten ilmeistä huomaa, alku oli erityisen karvas. Etenkin matka möksälle - auts!

45-minuuttinen ulkona kaffipöydässä selkävaivaisille tarkoitetulla peffan mukaan muovautuvalla istuintyynyllä onnistui tosin mainiosti. Sitten seurasi pihakeinuun arskanpalvontaan virittäytyminen. Se ei ollut mukavaa, mutta menetteli.
Siinä kaksi kertaa tunnin setti teki hyvää. Ja pää ei suuttunut kiikkumisesta.

Lopputulos oli erinomainen. Asteen verran terveemmän näköiset kasvot. Eikä niskakaan ole suuttunut, vaikka pää onkin kipeä edelleen kävelyistä.

Ohessa myös sekalaisia mökkifiilareita - limen vihreä treeninaru kulkee aina mukana. ;) Kuinka kätevä se onkaan.

Miksi maksaa salijäsenyydestä 50-100 e/kuussa, kun oma 'sali' kulkee mukana ilmaiseksi n. 5 sentin paketissa? Ja mitä tolla ei voi treenata, sitä ei tartte tehdä.

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Mukavat kolme päivää (TV)

Olipas hauskat kolme päivää, kun äiti oli Tampereella. Vaikka on se varsinainen feeder, niin hauskaa meillä oli. ;) Jädeä, pannaria, kahvia ja Actimelejä meni tolkuton määrä. Nyt sitten ilo vaihtuikin taas suruun. Ei kestänyt kauaa hyvä olo, kun menin kävelemään joitain satoi metrejä. :(

Takaraivo on samanlainen kuin marraskuussa - vaihteeksi. Tilttasi ihan kiinni korvien kohdalta. Hirveä hedari. Ei vaan jaksa. Täytyy nyt toivoa, että parin päivän totaalinen lepo palauttaa niskan ruotuun, mitä suuresti epäilen. No, ei manata vielä. Ans kattoo. Kyllä tämä tosi kurjaa on, jos tosta korvien kohdasta nyt jää homma kiinni.

Ankean tylsää (Fedja)

Mitä tehdä, kun
a) ei jaksa olla pystyssä
b) ei voi olla netissä
c) ei voi lukea
e) äänikirjat pursuaa korvista, kun niitä on kuunnellut niin paljon.

Vaihtoehdot:
1. Tsekkaa kännykästä mailit
2. Lue kännyllä, onko foorumilla uusia viestejä
3. Kirjoita kännyllä maili
4. Kirjoita kännyllä blogiin
5. Soita kännyllä jollekin tai ota vastaan puhelu
6. Syö tai juo

7. Tee harjoitteet 2krt päivässä


Pienet on piirit. Vähän liian usein valintaprosessi käytävä noiden 7 kohdan välillä. Heh. Tosi hauskaa. Varsinkin, jos on jo jutellut melkein kaikkien tuttujen kanssa puhelimessa tai ei jaksa kirjoittaa tai ei jaksa olla puhelimessa tai juuri söi...-->; tylsisty kuoliaaksi!

Harjoitteet (Fedja)

Eilen kävin fyssarilla sen takia, että saisin liikkeet, joita voisin tehdä kuukauden ajan ennen kuin menen Treen fyssarin ohjaukseen.

Olo oli valmiiksi aika herkkä, kun taksimatkan aikana pukkasi hikikohtauksen päälle.

Aloitin sitten näyttämällä mitä teen ja hän antoi minulle pari Felden-Kreis liikettä. Kysyin niskaa stabiloivia liikkeitä. Yksi F-K niskaan vaikuttava liike on, että nilkat ojennetaan, pidetään vähän aikaa, sitten koukistetaan, pidetään vähän aikaa, jne. Kysyin mihin lihaksiin niskassa tämä vaikuttaa. Vastaus oli, että lihasketjun kautta stabiloi niskan lihaksia. Näytin 3 liikettä mitä itse teen. Fyssarin mielestä ne ovat niskaa stabiloivia.

Heräsi kyllä kysymys, että eikö fyssarin tarvitse tuon tarkemmin tietää mitä lihaksia mikäkin liike vahvistaa. Osasin jollakin lailla tällaista liikkeiden ohjausta. Halusin tietää voiko tämä fyssari ohjata minun kuntoutusta. Tulin siihen tulokseen, ettei hän tajua tätä vammaa yhtään, eikä hänellä ole tietoa miten kuntouttaa minunlaisia. Hän ohjaa minua oppimillaan menetelmillä tajuamatta mikä asiakasta vaivaa.

Vaikka osasin odottaa jotain tällaista, olin pettynyt siitä, että voiko tieto niskalihaksista fyssarilla olla noin yleisellä tasolla, ettei se tiedä mitä niskalihaksia milläkin harjoitteella vahvistetaan. Pettynyt olin myös siitä, ettei hän pystynyt tarjoamaan mulle oikeastaan mitään uutta. Lisäksi harjoitteiden ohjaus oli aika heikkoa. No. Onpahan testattu nyt se ja tiedetään.

Hoidon laatu sen sijaan hänellä on ollut kohtuullista.

Kraniaalinen osteopatia (Fedja)

Olen nyt käynyt 5 krt osteopaatin hoidettavan. Osteopatiassa voi lisäkouluttautua kraniaaliseen osteopatiaan (KO). Tämä hoito on ollut tosi samankaltaista kuin kraniosakraalinen terapia (KST). KO:ssa hoidetaan samoja alueita kuin KST:ssä. Kädet voivat olla ihan samoissa kohdissa.

Toisaalta nämä hoidot ovat myös erilaisia. KO:ssa kuunnellaan enemmän sitä mihin päin esim. pään luut vääntäytyy ja tavallaan seurataan liikettä. KST:ssä enemmän seurataan selkäydin-/aivonesteen pulsaatiota ja pyritään avittamaan sitä laajentamalla pulsaation aiheuttamaa liikettä tai "jarruttamalla" liike pulsaation toiseen ääriasentoon.

KST terapeutti kävi enemmän järjestelmällisesti tietyt paikat läpi. KO taas toimii enemmän intuitiivisesti ja hoitaa sitä mikä hänestä tuntuu oikealta kohdalta. Tämä ero voi johtua kyllä hoitajan tavasta hoitaa. Myöskin kokemus vaikuttaa. Luulenpa, että kokenut KST hoitaja voi myös hoitaa aika intuitiivisesti.

Osteopaatti tuntuu nyt tajuavan vamman laadun ja kohtuudella myös sen vakavuuden. Fysioterapeuttini (KST) sen sijaan on aika pihalla sen suhteen, mitä tarkoittaa neuraalikudoksen venähdys ja repeämä tai shokki.

Ensi viikolla menen takaisin fyssarille testaamaan, josko lisäkoulutus vaikuttanut hoidon laatuun. Jos ei, niin palaan takaisin osteopaatin hoiviin.

Uusi vaihe? (Fedja)

Tosiaan maanantaisen hoidon jälkeen jotain on tapahtunut niskassa ja rintarangassa. Sitä en tiedä mitä, mutta jotakin. Selän ja niskan suojajännitys on hieman vähäisempää. Jalat ja kädet ovat olleet lämpimämpiä paitsi tänään. Välillä meinaa iskee kunnon särkyä päähän ja silmien taakse. Edelleen kiristää hulluna päähän ja aamuisin on "entinen" olo. Ihan paketissa.

Paras oli tänään. Ostin tammikuun alesta housut. Ne ovat siitä asti odottaneet lyhentämistä. Tänään sitten vein ne Stokkalle. Kun kaupungissa pääsin bussista ulos, niin melu ja vilinä tuntui olevan liikaa. Sellainen keikkuva olo. Tuntui, ettei pysy oikein perässä mitä ympärillä tapahtuu. Sitten kauppaan sisälle. Siellä se hirveeksi muuttui, kun koko ajan oli sellainen olo, että ei tiedä kuinka kauan tässä selviää pystyasennossa. Kun ompelija katsoi lahkeen pituuksia, niin pidin seinästä kiinni ja keskityin siihen, että muistan hengittää. Olin aikonut käydä kahvilla, mutta jotenkin ei kiinnostanut. Piti kuitenkin vartti odottaa jossakin ja menin käytäväkahvilaan juomaan vettä. Siinäkin sellainen olo, ettei kestä liikettä, ääntä ja hajuja.

No, selvisin reissusta ja pääsin peiton alle kotiin. Nyt on vartin makuun jälkeen joku vilinä tuosta näkökentästäkin häipynyt. Mitäkähän tässä on edessä. Alkaako mulla nyt sitten tää huvipuisto-osuus? Palataan alkuoireisiin päin kenties.

V*#*n vaeltaja (TV)

Muut hermot alkais olla aika jees mutta tämä mua edelleen kiusaa. Elikkäs tossa sternossa kulkee 10. aivohermo, vagus (lati. vaeltaja).

Ei tykännyt oikein venytyksestä, johon joutui. Edelleen kramppaa nääs noi sternot säännöllisesti, kun vagus suuttuu. Samoin se vaikuttaa sydämen sykkeeseen (hidastavasti) sekä mm. mahahapon eritykseen - lisäten sitä. Lisäksi vagus välittää tuntoaistimuksia korvakäytävästä - aina kutittaa korvaa... Ja edelleen on tärykalvot kireellä. Ärtsyy.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vagushermo

torstai 23. huhtikuuta 2009

KaiQQulttuuri jatkuu (TV)

Voi prkl prkl. Edelleen oikea korvaa kaikuu, kuin tärykalvo on liian tiukalla ... ;) Suakeli sentään, joku painaa sitä kireelle... No, olkoot, ihan sama.

Huomenna yritän vesikävellä sitä pois. Aattelin nääs mennään pikkujärveen! Sieltä on jäät sulanut jo muutama viikko sitten, niin sinne vaan. Fyssari suositteli kylmää hermoille.

Johan on tänään siedätetty. Kaksi reissua kaupunkiin äiteen kanssa. Muuten meni jo oikein jees, eikä ees vetänyt ydintä jumiin, mutta toi C7 ei vaan jaksa. Noh, ei voi mittään. Pakko vaan yrittää siedättää sitä, kun käskettiin.

Ai niin, täähän piti olla lepopäivä! ;)

KaiQQlttuuria (TV)

Keho on kokonaisuus, huomattu taas kerran. Tänään hinkutettiin TH1:stä, kun oli tiltannut, koska C7 ei hoida tehtäväänsä. ;) No, TH:ta kun renkattiin, pystyn yhtäkkiä hengittämään kunnolla. Pallea ja kylkiluu jotenkin vapautui.

Mutta oikea korva meni jumiin: siis (täryKALVO) kuulostaa siltä, niinkuin siellä ois vettä! Samanlainen kaiku. Siistii! Mä oon elävä esimerkki siitä, että kalvosto on kokonaisuus.

Korvan reagointi on hyvä merkki, reagoi viimeksikin noin ja oli viikon ihan normaalisti sen jälkeen! Tuonne oikeen korvan taaksehan mua eniten sattuikin hartsun lisäksi.

Siksipä meninkin muuten aikoinani ekana korvalekurille, kun korva oli kipee ja nenässä painetta. Ratkaisu: allergia ja punkteeraus. ;) ;)

Hyvät yöt!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Lisää Dimitriksiä (TV)

Äiti toi tullessaan piristävän muovipussin. ;) Eihän sitä raaskinut kaappiin taitella. Menis hyvät kropat hukkaan.

No, siellä Dimitrikset poshtailee nyt ikkunalla mun ilona. On tummaa ja vaaleta, joista valita.

Mä alan olla ihminen (TV)

Terkkuja CST:stä. Olipas taas actioniä.

Mennessä mummo kaatui mustalla jäällä parkkipaikalla- no, menin nostamaan. Olipa fiksua. Ramppas hartia. ;) Olipa taas kohtalo, että mummo kaatui, sillä jossen ois nähnyt sitä kaatumista sivypeilistä, niin oisin itte kaatunut siihen. Nyt osasin varoa.

Dodii, nyt saa tuplata harjoitusmäärät vastuskumilla. Lisäksi mukaan tuli koukistajat sekä ojentajat etukenossa. Jälkimmäinen on paha! Ja heti, kun pintalihakset kramppaa, sit loppuu rasitus. Kertoo siitä, että syvät ei enää jaksa ja enempää ei tehdä, mitä nyt hitusen rasituskynnyksen yli.

Allaspakko on ohi, jos kerta kotona pystyn muuten jumppaamaan. Tosin kylmä vesi tekee kuulemma hermostolle hyvää, lisää endorfiinin tuotantoa.

Saan treenata mitä haluan, kunhan huolehdin siitä, etten:
A) venyttele
B) ylirasita takkapakkia
C) nostan koko ajan rasitusta

Ps. Hahaa, nyt on teipattu C7. Oli hiukkasen kyrvähtänyt, kuten aattelinkin! Mutta ei se ole epästabiili. Ei hyvällä tahdollakaan. Siinä on vaan sähköisen toiminnan häiriö, eli hermotus ei toimi. Mut se kuulemma katoaa. Se on hyvä merkki, että hartsu on tullut kipeeksi. Silloin hermo ei ole enää lamaantunut, vaan tuntee jotain. Sit se alkaa parantua.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Oih (TV)

Kuinka erinomaisesti American-dippi sopiikaan nakkeihin. Syöminen on köyhän ja sairaan ainoa ilo, sanoo vanha sanonta! :)

Taas sama juttu suihkussa, tilttas korvat ja C7:n. Outoo. Se on toi käsien nostelu. Täytyy palkata hovihiustenpesijä. No, ei kerrota ft:lle tilltailuista, kun ne nyt on ollut niin minimaalisia! ;)

Hyvät, pahat ja rumat olotilat (TV)

Tämä olo on niin perseestä. Oon melkein terve mutten ihan. Ei pitäis valittaa, koska tähän on tultu pikavauhtia - ja vauhti kuulemma kiihtyy loppua kohti. Oikeestaan viimeiset kaksi kuukautta kunto onkin harpponut jättiläisen askeleita eteenpäin, vaikka muutaman kerran kuopassakin on oltu. ;) Välillä en enää huomaa tasapaino-ongelmaa, mutta pienikin liikarasitus muistuttaa, että ranka on vielä epästabiili. Niin ärsyttävää. Mutta on tämä puoli voittoa, että alkaa olla terveitäkin hetkiä. Eipähän ole ollut vuoteen näin hyvässä kunnossa... Silti vielä pikkuisen uupuu. Ihan snadisti.

Vähän kuin ois 400 metrin matkalla vikassa kaarteessa ensimmäisenä. Vitunmoiset maitohapot jaloissa, tuntuu että piikkarit on tehty lyijystä, hiki kirvelee kasvoilla. Helvetillinen vastatuuli yltyy. Loppurutistus pitäisi jaksaa vielä jotenkin. Kaveri hengittää niskaan aivan sun takana. Sivusilmällä vilaisemalla näkyy jo sen kasvava varjo ja ilkikurinen virnistys. Pakko vaan laittaa tossua toiseen eteen, maali lähestyy joka askeleella. Mutta matka tuntuu vaan niin raskaalta...
Saas nähdä, käykö mulle niinkuin kaikkensa antaneelle 400 metrin juoksijoille: kun pääsen voittajana maaliin, kuukahdan tantereeseen ja viedään ambulanssille nesteytykseen. Loppuun asti taistelleena, väsyneenä mutta onnellisena.

No, sitä ei oikein uskalla iloita mistään, kun se saattaa heittää helvetisti takapakkia ilman syytä. Tai sitten hermosto kilahtaa, jos iloitsee liikaa. Aika hyvin se nyt on pysynyt halinnassa. Nyt kyllä on mennyt 2,5 viikkoa paremmin kuin ikinä. Oikeestaan vasta eilen tuli ekan kerran semmoinen totaalinen väsyminen korviin ja C7:aan. Ja heitti sitten tutun paineen nenään. Mutta onneksi sekin meni ohi levolla ja nyt on taas suht ok olo. Jokohan huomisen hoidon jälkeen saisin ensimmäisen terveen päivän, joita oli jo silloin marraskuussa ennen autotoilailua?

Huomenna saan ainakin uusia harjoituksia, jotka käy VIHDOIN C7:aan + niskarusettiin. Sit pitäis nenäpaineen pysyä poissa, kun niskan syviä pikkulihaksia päästään hinkkaan. Odotan.

Oujee!!!!!!!!!! :)

Story about twentysix Dimitris (TV)

Pakko kertoa...

Nyt on nimittäin ollut hauskin päivä vuoteen. Olen nauranut ja iloinnut KOKO päivän. Aika outo olo muuten.

Aamulla iloitsin siitä, että oli parempi tasapaino. Sitten tuli ystävä kylään. Sen jälkeen seuraan liittyi sisko. Väsättiin sille hakuessee opettajan pedagogisiin opintoihin vajaa yhdessä illassa - helvetin hyvä!

Ja sitten vasta alkoikin show. Taloon asteli virtuaalisesti Facebookin kautta neljä kreikkalaista komistusta!
Jaa miksi?

Noh, eilen laitoin FB:n kautta summamutikassa Kreikkaan 26 D. Kourtidikselle viestin, että onko hän mun kirjekaveri Thessalonikista vuosilta 93-99. Eihän niistä kuvista ottanut selvää, kun kaikki oli ihan samannäköisiä. ;)

No kas, 4 Dimitristä vastasi tänään, että ei ole Thessalonikista, mutta haluaa mun frendiksi. Miksi lie? Ohessa parhaan Dimitriksen (number 2) rajattu kuva. Ateenasta, synt. 70, valokuvaaja-taiteilija. Oikein leppoisa kaveri... Biitsi ja olutkin vähän houkuttelee.

Mutta miettikäähän tilannetta hetken kuluttua, jos oletetaan, että hyväksyn 26 Dimitristä riviin allekkain frendeiksi. Kaikki tummahipiäisiä kreikkalaisia - ja listassa peräkkäin. ;)

Elämä risaiseksi!

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Kevätherkkuja (TV)

Kevätherkkuna tänään lähes normaali aamu (liian heikolla rangalla) luonnonjugurtti-marja-mysli-Jogea ja ihana auringonpaiste.

Näinkö tässä käy, että selviän koko 2,5 viikkoa ilman romahdusta ja pääjumia, vaikka oon hillunut pystyssä paljon enemmän kuin aikaisemmin + siivonnutkin eilen. Jos kitkuttelen huomisen vielä, saan uudet liikkeet keskiviikkona! :) Ou jeah!

Ikijumi (Fedja)

Kylläpäs sitä ehti viime päivinä mennä surkeaan kuntoon, kun innostui vähän tutkimaan asioita. Kalvot ja sitä myöten koko kroppa menee niin pahaan jumekseen, että paluu aikaisempaan tilaan ei enää tunnu mahdolliselta. Siitä huolimatta on vain aloitettava verryttely ja uskottava, että jossakin vaiheessa alkaa olo vähän helpottamaan. Alkuun pääsin. Huomenna harjoitukset jatkuu.

Nyt kun meni näin huonoon kuntoon, tajusi että on ollut paremmassa kunnossa välillä. Oli jopa 2-3 päivää, jolloin rintaranka tuntui olevan jo enemmän oikeassa asennossa sekä seisoessä että istuessa. Nyt jumituksen aikana rinta- ja kaularanka tuntuivat vain pahalta kireältä massalta ja niiden oikeasta asennosta ei ollut hajuakaan. Vasenta silmääkin alkoi kutittaan jumin seurauksena. Nyt verryttelyn seurauksena sekin alkoi löystyä. Siitä kuuluu sellainen pieni läpsähdys,kun kalvot löysää. Samoin nenästä alkaa kuulua napsetta. Korvat huutaa vielä tosi isolla, mutta yritän saada nukuttua. Yrittäkää tekin!

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Mitkä on saanut kyytiä? (TV)

Päivän pähkinä:
Mitkä on saanut kyytiä?

Palkintona viimeiset kaksi jäljelle jäänyttä. ;)

Orange Design (TV)

Kuivuneesta appelsiinin kuoresta saa kivan korun kesäksi. ;) Sadetta se ei kestä muttei tarttekaan, koska yhdestä appelsiinistä saa helposti 5-8 erilaista korua, jos sen oikein kuorii. ;)

Rankaisua odotellen (TV)

Miehen porukat tuli käymään yllättäen. Ukkeli sai 3 viikon huomauttelujen jälkeen hankittua imuripussiit, niin nyt sit siivottiin. Minäkin osallistuin, vaikkei olisi todellakaan pitänyt.

Nyt sitten oottelen, että mikä on rangaistus. C7 ois täysin tiltissä, ranka aivan tiukalla. Heiluu ja upottaa oikein kunnolla tuosta C7:sta.

Todennäköisesti ma-ti ei tartte nousta sängystä. No, ainakin on siistiä ja puhdasta. Ja miehen äitee viimeisteli siivoukset, niin nyt hohtaa keittiö. Ja kukatkin sai uudet mullat. :)

Hidastus (Fedja)

Kiinnosti tuo niskan anatomia siinä määrin, että on vähän väliin jäänyt lepo.

Kolmisen tuntia nukuin eilen aamulla. Sen jälkeen taas vireä olo. Nykyään tajuan, että tunne on feikki noin huonosti nukuttujen öiden jälkeen ja johtuu vireystilan säätöjärjestelmän räsähtämisestä. Sen verran tajusin, että nyt pitää tutkiminen heittää hetkeksi ja keskittyä relaamaan. Illalla ajattelin käydä pyörälenkin. Sitä ennen kuitenki otin puoli tabua Oxamin:ia. Ja seuraukset. Alkoi vetää vaakatasoon. Ajattelin torkahtaa hetken ja tehdä lenkin sitten. Heräsin tossa yhden maissa pikkurilli ja nimetön puutuneena. Kävin hakeen lisää lääkettä, että unet jatkuu taas. Hamppipesulla hoksasin, että yllä on Back On Track tamineet. Kauluri, pusero ja rannetuki. Ensimmäisenä päivänä niitä olisi saanut pitää 4 h. Tuli triplattua aika. Nyt oksettaa, mutta luulen sen johtuvan enemmän joko niskajumista, väsymyksen purkautumisesta tai lääkkeen sivuvaikutuksesta. Samaan oksettavaan oloon heräsin nääs maanantaina.

Back on Track rannetuki tuntuu hyvälle. Muista tuotteista en osaa sanoa vielä mitään. Niskavamman foorumin ergonomia-osastosta löytyy lisätietoa mitä tuotteet ovat ja mista niitä voi hankkia.

Hyvät Yön jatkot kaikille!

Toivottavasti minäkin vielä tässä uudestaan uinahdan!

Kalalle maistuva Röhnisch (TV)

Älä koskaan, ikinä, missään tapauksessa saata yhteen kalaöljyä ja muovisen juomapullon suuosaa. Kalan haju ei koskaan irtoa pullosta. Vaikka pesisit 22 kertaa, se suu maistuu aina vaan vanhalle kalalle. Ei muuta, kuin uuden pullon hankintaan.