perjantai 18. syyskuuta 2009

Saunaaaa

Siedätyshoitoa siis. Ei reagoinu iho enää ni pahasti ja veri läks kiertään.

Hiphei

Muutkin on alkanut istua pallolla. Hienoa!
http://quinoaa.blogspot.com/2009/09/laatua-halvalla-idut.html
Tosin tossa asennossa jos kauan istuu liian plösöllä pallolla, kädet roikkuen rinnan korkeudella ja niska eteenpäin työntyneenä, voipi olla tukirankavaivoja tulevaisuudessa.

Elikkäs, jos mielit istua ergonomisesta jumppiksella, pallon pitäis olla riittävän korkealla, että saat jalat oikeaan asentoon ja vältät polvet suussa -meiningin sekä hartioiden jännittymisen. Mut hei, Quod licet Jovi, non licet Bovi eli se, mikä sopii Juppiterille ei sovi Härälle. Vanha sananlasku (lat.). Jotkut tykkää istua jalat suussa liian matalalla pöydän edessä, ja niinkin voi tehdä.


En ala muiden tyylejä arvostelemaan, mutta tässä muutama perusjuttu, mitkä itte huomioin, kun valkkasin istumapalloani ja hain hyvää asentoa.
- jalat vajaa 90 asteen kulmaan, ei ainakaan yli niin, että polvet on suussa
- jalat ei myöskään voi olla ns. suorana, koska muuten yläkroppa tilttaa etukenoon, kun hanuri valuu pallon "takaosaan", kun haet oikeaa painopistettä (Kokeile, josset usko)
- palloon ei saa upota (Kokeiles huvikses istua liian plösöllä)
- jos kuitenkin perse vajoaa palloon, pistä lisää ilmaa tai hommaa tiukempikuorinen bolde tai nosta pallo ylemmäs!
- älä istu "etu"reunalla (kiikkaa helposti ja ryhti on iha päin prinkkalaa) vaan rohkeesti koko assillä
- katso, että paino jakautuu molemmille kankuille, monet istuu epätasapainossa joko oikeeelle tai vasurille kallistuneena
- sovita pöytä pallonkorkeudelle tai koko homma menee munille. Jos pallo on liian alhaalla, niska ja hartiat jännittyy niinkuin em. linkin kuvassa.
- älä istu pallolla, jossei syvät lihakset ole hyvässä kunnossa. Pallolla istuminen vaatii keskivertoa parempaa vartalonhallintaa ja kannattaa aloittaa vähitellen. Jos syvät lihakset ei toimi, niin pintalihakset joutuu tekeen duunia kun taiteilet boltsilla ja tulevaisuudessa on luvassa jumeja ja jäykkyyttä.
- Aloita siis treenaus vähitellen vaikka töllön katselusta! Lisää työergonomia (niskan ja hartioiden hallinta ns. pääteasennossa) mukaan vasta, kun olosi on varma ilman.

Tsemppiä palloiluun!

Kyllä tää tästä!

Niska kesti eiliset mattosessiot. Ou jeah. Illalla tuli hirvee hedari ja silmäkipu, mut Imperiumin vastaisku ja 2 Triptyliä auttoi. Samoin rauhassa ottaminen. Kun osaa vaan rauhoittaa tilanteen, eikä tee väkisin, niin niska todella alkaa kestää yhä enemmän ja enemmän.

Tänään huomasin taas pieniä mutta tärkeitä tervehtymisen merkkejä. Join limppaa suoraan 1,5 l cocispullosta, tupeerasin tyven, valkkasin taas vaatteet sävy sävyyn ja pystyin halaamaan toista sillain, niinku normaalit ihmiset! Pakko uskoa, että pikkuhiljaa se lähtee kestämään enemmänkin. Mut se on pakko hyväksyä, että hidasta se piru vie on.

torstai 17. syyskuuta 2009

Smile!

Ainakin toistaiseks niska näyttäis jaksaneen pienet kodin työt. Nooh... Useinhan rangaistus tulee seuraavalla viikolla. Kattellaan. Huomen täys lepo. Ihan täys. Oikeesti. Vahtikaa.

Kattotaan

Kattotaan mitä tapahtuu, ku meni kyykkyyn, kääri matot hyvässä asennossa ja nakkas partsille. Sain ohjeeksi hiljalleen lisätä rasitusta myös C8-tasolle. Ainakaan en heti kuollut mut kattellaan.

Yks juttu

Olinki unohtanut opiskeluaikojen legendan, tuna. Tuna yksin, tuna leivällä, tuna makaroonin kanssa. Kalleimpina päivinä tuna patongilla tai tunapitsa. Ou jeah.

Loppuviikko onkin täynnä actiöniä. Kaks kaveria tulossa kyläileen ja sit yks pysyvämpi vieras. Ihanaa, ei tartte olla yksin, ku 2-3 päivää viikossa! Katotaan, mitä hermosto sanoo siihen. Toisaalta hermosto saa rentoutuu, kun ei tartte pelätä mut toisaalta, toisen kanssa action triplaantuu todella herkästi. Nooh... En mä pakottaa saunassa tai partsillakaan pysymään. ;)

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Päivä paranee - Directin asentajakäynti

Herranen aika sentään. Mä olen ihan hämmentynyt, kuinka helppoa kodin murtosuojaus voikaan olla. No, mulla nyt oli laitteetkin valmiina mut ei se silti kauan kestä, vaiks pistettäis pömpelitkin seinään. Eilen otin yhteyttä Securitas Directiin ja tänään kävi paikallinen yrittäjä-asentaja Hermanni tuunaamassa kodin laitteistot kuntoon. Soitti ja kyseli, voiko tulla 10 minuutin päästä. No, tietty. Sairaalla on vaan aikaa. Mutta että koko setti hoidettiin päivässä! Wau.

Olin jotenkin kuvitellut, että kyseessä on 5 minuutin pikavisitti, mutta jamppa olikin luonani tunteroisen. Opetti perimmäisen tarkasti, miten laitteistoa käytetään kertoen samalla perustietoa turvallisuusasioita uteliaalle. Tuli sellainen tunne, että tässä firmassa asiat todella osataan, eikä vain mainosteta osaavansa. Kerrostaloasukkaana olen aina kuvitellut olevani jotenkin suojassa näiltä ryöstö/murtoasioilta, mutta paskan marjat. Muistaakseni yrittäjä kertoi, että 70 %:aa pks:n murroista tehdään kerrostaloissa! Ja kun rosvot on niin helvetin nerokkaita nykyään, että ne keksii vaikka mitä juonia.

Naamioituvat lukkosepiksi esim. Tai yhdestäkin talosta oli pöllitty takapihan amme/poreallas/palju ilman, että siihen oli käsin koskettu. Pistetty kuljetusyhtiö trogaamaan palju "uuteen osoitteeseen" kuorma-autolla ja kuulemma siitä "asiakas sitten siirtäisi lopun matkaa itse paljunsa, koska kuormuri ei mahtunut ajaan metsätietä". Paskat se mikään muutto ollut, vaan nerokas varkaus. Pelottavan nokkelaa. Pelattiin kuljetusfirmakin nerokkaasti ulos tilanteesta. Ei tommosta osaa epäillä. Kaikkea sitä kuulee!

Yrittäjä kertoili meikälle suurimmat erot kilpailijaan (G24) ja tulin erittäin vakuuttuneeksi siitä, ettei se edes ole mikään oikea kilpailija Securitas Directille. Jos Direct suojaa n. 32000 kotia ja G24 3000 ja palveluissakin on eroa kuin yössä ja päivässä... Ja sitä paitsi G24:n toiminta sen parin vuoden määräaikaisen sopparin päättymisen jälkeen ei ollut vakuuttavaa. Voi että kun ihmiset tietäis, että se n. 450 e kannattaa sijoittaa kerralla laitteisiin/asennukseen ja sen jälkeen ei tule mitään yllätyskuluja vartijakäynneistä eikä laitteistakaan.

En myöskään kässää, ketä kiinnostaa itse ostaa joku 400 euron kakkosluokan laitteisto ja tehdä KAIKKI asennukset ja testaukset itse, kun Directiltä saa sievässä paketissa selkeällä kuukausihinnalla ihan koko tsysteemin. Ja mikä parasta, hermot säästyy, ku koulutettu ammattilainen hoitaa asiat. Ja onhan siinä semmoinenkin juttu, että näitä Directin systeemeiden toimivuutta ei tartte itte murehtia, kun jopa laitteiden paristojen vaihtotarpeesta menee hälytys automaattisesti paikalliselle yrittäjälle.

Meitsi sai myös ikkunoihin uudet tarrat. Eipä ole tullut ajatelleeksi, että tarratkin vaihdetaan säännöllisesti, koska niin monet heittää taloihinsa pelkät tarrat ja rosvot tietää, että vanhat tarrat on monesti sen merkki, että kodissa on ainoastaan feikkimurtosuojaus. Aataminaikaiset kamat kertoo usein siitä, että talossa voi olla ollut oikeakin suojaus, muttei ole enää toiminnassa. Tarroilla on tärkeä rooli, kertoili asentaja. Kuulemma n. 90%:a potentiaalisista murtoheiskoista pysähtyy/vaihtaa kohdetta tarrat nähdessään. Ja oliko se sitten niin, että pääoven häly ehkäisee kans 90 %:a. Mielenkiintoista! Jotenkin tuntui karseelta, että Suomessa VAIN 3 prosenttia kodeista on suojattu! Ruotsissa luku oli muistaakseni päälle 20. Ihan kuin meillä ei muka tiedettäis murtojen/tunkeutumisten lisääntyneen aivan mielettömästi. Niin kuulemma kävi myös viime lamakaudella.

Kyllä täytyy myöntää, että jopa Tampereen taksikuskien erinomainen asiakaspalvelu piestiin ystävällisyydessä ja ammattitaidossa 100-0. ;) Erinomaista kerrassaan! Nyt voin kerrankin sanoa olevani aidosti tyytyväinen asiakas.

Tämän päivän suurin opetus oli kuitenkin se, etten enää ikinä päästä ketään sisälle katsomatta poliisiviranomaisen myöntämää turvallisuuslupakorttia (vai mikähän sen virallinen nimi oli). Ennen yrittäjän briiffausta turvallisuusasioista aukaisin nääs oven muina naisina pelkän puhelinsoiton perusteella ja päästin kaverin käveleen himaani ja vielä selkäni takana. Stupid me. Jatkossa en teekään enää niin. Kuka vaan olisi voinut kävellä perässäni ja nirhata ekaan nurkkaan. Oppia ikä kaikki.

Securitas Direct ja ulkoilemassa

Ihan pikkuisen kävin pyörähtämässä ulkona. Yläniska on vielä herkällä, muuten ois suht jees. Alkaa heittää kävellessä juimimista otsalle, nenään ja silmiin. Pää tuntuis olevan irti. Täytyy varovasti ja kohtuudella rasittaa itseään. Jotenkin on semmoinen olo, et helvetti voi revetä minä päivänä tahansa tai sitten ei. Erikoinen olo.

Päässä pyörii ajatus, kuinka tiedän veden tekevän hyvää mutta samalla aattelen mielessäni, kuinka vitusti mua huimais siellä hallissa. Ja se loistevalojen kirkkaus, mikä Tessulla on. Nytkin sattuu silmiin vaalea taivas. Parempi vissiin hommata aurinkolasit talveks ja painella räheesti niissä halliin. Sit helvetillinen rusketus seuraks, narubiksut, puhallettava kroko, aurinkorasva ja eikun "aaltoihin".

Palvelusopimus Securitas Directin kanssa tuli uusittua. Ehkä maailman parasta palvelua taas! Yleensä aina haukun tai vähintään kritisoin kaikkia pikkuisen epäkohteliaita ihmisiä, mut nyt kyllä kohdalleni on osunut vaan hyviä myyjiä ja aspaihmisiä. Johtuiskohan oman asenteen muuttumisesta?! Luulisin. Olisko ollut Lauri Mehtonen tai Mehtänen. Oikein ystävällinen nuori mies. Osas myydä!!! Mä oon olin ni otettu, ku tyyppi kertoi mulle ensin setin kokonaishinnan eli 30 e/kk ja sit heti perään tarkensi, että se on 1 e /vrk. Lisäks tulee 33 e vuodessa huoltomaksua.

Hyvä myyjä esittää hinnan juuri noin. 30 e/kk tuntuu paljon kalliimmalta ku 1e/vuorokaudessa. Euro vuorokaudessa on minihinta turvallisuuden tunteesta. Ja 30 e vois hassata vaikka kahden viikonlopun baarireissuun tai elokuvasarjalippuun. Nyt on uusittu sit tuokin. Ja saan taas vieraita, kun joku asentaja tulee vaihtaan PIN-koodia ja salasanaa. Siistiä! Nuoria ukkoja ravaa päivittäin. Tänään kävi huoltomies (kolmas kerta viikon sisään) ja vaihtoi luukkuun nimen.

On muuten hassua, kun noilla naapureilla on parveke tossa mun oven vieressä. Välissä on vaan patio. Niillä on aina ovi auki ja töllö huutaa pihalle asti. Niitä ei kans paljon kiinnosta, vaikka kaikki töllää sisään niitten ikkunoista ja ovista. Sovitaan hyvin yhteen. Mä elän kans ku pellossa. Eilen pesin hampaita ulko-ovella ja syljin vanhasta mökkitunnelmasta pusikkoon. ;) Unelmani on toteutunut: lande keskellä kaupunkia.

Hyi saatana

Tuli yhtäkkiä mieleen, mimmosta arpeutunutta paskaa ja ahdistusta koko niska ja pää ois, jossei ois löytäny Suvannolle keväällä08. Ai karmee, ku mietin sitä alkuaikaakin. Ei passaa miettiä tai laukee kaikki oireet. Nyt olo alkaa olla jo siedettävä. Ü Hitto, vähänkö partsista tulee ihana talvella, ku pistän lyhdyt ja kynttilät... Ja haen omast metästä kuusen. Viime joulua ku ei ollut. 1,5 v. juhlat on ollut yhtä vittua. Joko en muista niitä tai sit muistan vaan kivun. Nyt kalinihta!

tiistai 15. syyskuuta 2009

Sauna, iho ja herkkyys

Kävin saunas ja huomas käyneensä. Iho vetäs separit, punoitti ja kirveli kaikkialta. Mut lopulta tuli hyvä olo. Sit tippui nahkat, perus. Ihorasvaa litroittain. Muuta en voi enää käyttää, ku hajusteettomia apteekkituotteita. No, Erisan menee mut paras on Decubal ja Shebamed (vai onks toi jälkimmäinen kissanruokaa...).

Saa olla varovainen ihon kans, ettei tapa sitä. Polttaminen ja paleltuminen on pahasta. Herkkä ku on. Ennen ei ollu mitään väliä, mut nyt kesällä paloi poskipäät ja nenä. Jäljet on vieläkin ja pysynee aina. Varmaan kehittyy melanoomaks mun tsäkällä. Jatkossa täytyy alkaa käyttää arskarasvaakin. Saatana sentään, menee omaisuus kosmetiikkaan. Yleensä oon vetänyt halvimmilla perustuotteilla, ku kaikki on käynyt, mut ei vittu enää.

Yks aika paha herkistymä on kauluspaidat. Voin pitää niitä, mut kaulus ahdistaa. Samoin topit, joissa on sauma ton hermovauriokohdan korkeudella. Esim. mun suosikki Victorias Secret aiheuttaa tuskaisen olon. Mut pidän sitä silti. Muutenki saa nukkua yöllä saumat ulos päin, mielellään ilman turhia tekstiileitä. Kyllä ahdisti nukkua uusilla lakanoillakin, kun ei näitä ole pesty. Ja vielä VALKOINEN JA EKO.

Helvetin kalliiks tuli tää herkistymä. Innolla ootan, mitä tekee aikaero, lentomatkat, Golfvirran hyytyminen ja ilmastonmuutoksen muut seuraukset. Fyssari lohduttaa, että herkkyys poistuu vähitellen, mutta kauan siinä menee. Nyt en enää tunne kalvojani, kun ylirasituksen jälkeen. Luojalle kiitos. Olikin ni ahdistavaa, kun tunsi 24/7 sen kiristävän sikiöpussin ympärillään. Jokaisen saatanan sauman, liittymäkohdan, nivelsiteen, aivokalvon rypyn, selkäydinkalvojen vinouden jne. Persein fiilis oli, kun niskan nolla petti ja kalvot pääs kääntymään vinoon päässä. Ihan kun keskellä päätä olisi mennyt sellainen elintarvikekelmuputki, jota joku ois kääntänyt jommalle kummalle puolelle vinoon ryttyyn. Kyl se vielä välilläkin tuntuu, mut nyt sen saa mielen voimalla hallittua niin, ettei se häiritse. Joo, eiköhän lopeteta nää kalvopuheet tai hakevat mut pian Pikonlinnaan.

Öitä! Älkää reväyttäkö kalvojanne. Tai jos reväytätte menkää sit Tampereen Fysiatripalveluun hakeen apua ja nopeasti.

Takapiha

Harva kerrostaloasukas pääsee peseen hampaitaan näin mahtaviin maisemiin! Ou jeah... Pieneen täytyy olla tyytyväinen, ku ei isojakaan iloja ole.

No niin

Huoltomies kävi taas piipahtamassa. Liesituulettimen ei pitäis toimiakaan, koska täällä on keskusimuri katolla. Ainoa ongelma on se, ettei keskusimuri ole toiminut kuin osittain. Se kauanko näin on ollut, on kysymysmerkki. Jos on ollut vuodenkin puoliteholla ja täällä on huudatettu saunaa useinkin, sit aletaan mittailla kosteusarvoja. Viime tarkastuksesta on siis vuosi. Nooh, kattellaan. Se tästä enää puuttuiskin, että joudun vaihteeks muuttamaan. ;)

Meinasin tänään lähteä Tessulle, mutten jaksanut kävellä metriikään, edes autolle. Jalat tökkii maata, niin lienee parempi pysyä himassa, käydä kävelemässä pihassa illalla ja sit vaiks saunoa. Kattotaan saanko saunan tulille vai oonko tullut tyhmäksikin. Lisää kosteutta taloon!

Dodii

Onpas hauskaa, ku on tilaa. Ihana kämppä, jossa toimii nyt hälyt. Kattelen täs toisella silmällä 9/11 -dokkaria ja mietin, kuinka karsee episodi tuokin oli. Muistan tasan tarkkaan, missä olin, ku kuulin tosta. Tampereen yo, luentosali D10a. Taisin olla eka, joka sai tiedon, ku frendi oli just NY:ssa au-pairina ja pisti multsarin torneista. Viittasin ja ilmoitin proffalle, et nyt lienee fiksuu siirtyä töllön ääreen. Edes psykan perusopinnot ei ollut niin tärkeitä, että jättää moinen maailmaa järkyttänyt tapahtuma huomioimatta. Sit istuinkin telkan ääressä pari päivää... Hirveetä. Niin paljon ihmisiä kuoli, niin moni jäi heitä kaipaamaan. :(

Eipäs nyt synikistellä. Niska on ollut taas parempi. Väsynyt se on, muttq siitähän pääsee levolla. Hedari meni ohi, samoin silmien höntti olo ja hönö olo muutenkin. En tiedä, mistä tuli. No, huomenna siis kävelylle koiruuksien ja mummelin kanssa.

maanantai 14. syyskuuta 2009

Gulla!

Parvekkeen oven kahva pitää siis olla alhaalla. ;) Ja ny on keltaiset laput ovissa, etten ainakaan pyri ulos ilman hälyn purkamista.

Iltahuki

Tämä päivä humpsahti vauhdilla. Aamusta tuli huoltomies pistään lavuaarin takas seinään. Hyvä, hyvä. Taas toimii, eikä tipu varpaille. Sitten pidettiin illan ajan päivityspalaveria firman asioista toisen omistajan kanssa. Sillä seurauksella, että nappas takaraivon täysin jumiin.

Niska on tuntunut ehtistä löysemmältä. Ihan kuin syvät lihakset ei toimis ollenkaan ja takaraivokin on yhtä ja samaa levyä. Nooh, kattellaan mitä lepo tekee.

Äskön kokeilin murtohälyttimiä omistajaltani saaman ohjeen mukaan. En tiedä, kuuluuko asiaan, että partsin ovella alkoi joku piipata, kun olin pistänyt hälyt päälle. Ehkä johtui siitä, että oven kahva ei ollut ihan pohjaan asti käännetty vaan puoliks auki. Täytyy kokeilla kohta uudestaan mut varmuuden vuoksi otin hälyt pois.

Päässäkin ois mukava hönö olo. Yläniska on tippunut. Ei tajuu oikein mistään mitään. Katotaan nyt, meneekö se itsestään pois vai ei. Todennäköisesti ei.

Hassua muuten, miten hermosto voikin olla näin sekaisin. Löin aamulla kyynärpääni jääkaapin oveen. Koko käden lihakset kramppas ja kyynärpäätä ei saanut koukkuun pariin tuntiin. Ei oikein pelitä paikat, niinkuin pitäis. Melkein hymyilytti, että ihan kevyt napsaus aiheutta moisen krampin ja kivun. Hienoo, hienoo.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Niih...

Ei se niska-ahdistus tullutkaan käppäilystä, vaan söin eilen pussillisin miniporkkanoita ja dippiä. Pureskelu! Niinpä niin... No, nyt on taas parempi olo, ku pistettiin kalvot liikkuun ja otettiin Buranaa. Uskalsi jopa lähteä käppäilemään muutaman sata metriä ja pää on ihan ok. Pikkuporkkanatkin pitäis pilkkoa pienemmiks jatkossa. Voi huokaus... ;) No pääasia, et pystyy kuitenki käveleen snadisti. Oon vakaasti päättänyt olla menemättä altaaseen, joten paree pysyy kävelykunnossa ja muistaa jatkos vetää vaiks porkkanaraastetta ja dippiä. Hmm... Raastaminen... No way. Sama juttu ku juuston leikkaaminen höylällä... No way. Pitää samaan aikaan painaa ja vetää kädellä, ei mun juttu.

Voe

Ei jaksa. Kivikovaa kökköö kalvot takaraivosta. Kolme viikkoa ylhäällä oli sen verran kova rasitus, että elpymiseen menee seuraavat kolme viikkoa. Näin se menee. Mut ei auta itku markkinoilla. Nyt jos ois tyhmä ja jatkais vaan rasitusta, tulee kuolema. Pakko höllätä ja tyytyä tekemään syviä lihaksia ja lepäillä. Kävelyt saa jäädä. No, jaksoinhan mä 3 päivää. Ens viikolla täytyy yrittää veteen sit.