tiistai 15. syyskuuta 2009

Sauna, iho ja herkkyys

Kävin saunas ja huomas käyneensä. Iho vetäs separit, punoitti ja kirveli kaikkialta. Mut lopulta tuli hyvä olo. Sit tippui nahkat, perus. Ihorasvaa litroittain. Muuta en voi enää käyttää, ku hajusteettomia apteekkituotteita. No, Erisan menee mut paras on Decubal ja Shebamed (vai onks toi jälkimmäinen kissanruokaa...).

Saa olla varovainen ihon kans, ettei tapa sitä. Polttaminen ja paleltuminen on pahasta. Herkkä ku on. Ennen ei ollu mitään väliä, mut nyt kesällä paloi poskipäät ja nenä. Jäljet on vieläkin ja pysynee aina. Varmaan kehittyy melanoomaks mun tsäkällä. Jatkossa täytyy alkaa käyttää arskarasvaakin. Saatana sentään, menee omaisuus kosmetiikkaan. Yleensä oon vetänyt halvimmilla perustuotteilla, ku kaikki on käynyt, mut ei vittu enää.

Yks aika paha herkistymä on kauluspaidat. Voin pitää niitä, mut kaulus ahdistaa. Samoin topit, joissa on sauma ton hermovauriokohdan korkeudella. Esim. mun suosikki Victorias Secret aiheuttaa tuskaisen olon. Mut pidän sitä silti. Muutenki saa nukkua yöllä saumat ulos päin, mielellään ilman turhia tekstiileitä. Kyllä ahdisti nukkua uusilla lakanoillakin, kun ei näitä ole pesty. Ja vielä VALKOINEN JA EKO.

Helvetin kalliiks tuli tää herkistymä. Innolla ootan, mitä tekee aikaero, lentomatkat, Golfvirran hyytyminen ja ilmastonmuutoksen muut seuraukset. Fyssari lohduttaa, että herkkyys poistuu vähitellen, mutta kauan siinä menee. Nyt en enää tunne kalvojani, kun ylirasituksen jälkeen. Luojalle kiitos. Olikin ni ahdistavaa, kun tunsi 24/7 sen kiristävän sikiöpussin ympärillään. Jokaisen saatanan sauman, liittymäkohdan, nivelsiteen, aivokalvon rypyn, selkäydinkalvojen vinouden jne. Persein fiilis oli, kun niskan nolla petti ja kalvot pääs kääntymään vinoon päässä. Ihan kun keskellä päätä olisi mennyt sellainen elintarvikekelmuputki, jota joku ois kääntänyt jommalle kummalle puolelle vinoon ryttyyn. Kyl se vielä välilläkin tuntuu, mut nyt sen saa mielen voimalla hallittua niin, ettei se häiritse. Joo, eiköhän lopeteta nää kalvopuheet tai hakevat mut pian Pikonlinnaan.

Öitä! Älkää reväyttäkö kalvojanne. Tai jos reväytätte menkää sit Tampereen Fysiatripalveluun hakeen apua ja nopeasti.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ensinnäkin my friend, minulta löytyy pesuhuoneesta SebaMed, jota on sekä shampoona, että pesunesteenä, koska tämän pitäisi olla iholle hyvää ja onhan se. Voin suositella. Tiedät, että mulla ollut "vähän" iho-oireita. Perusvoiteena käytän APO BASE nimistä voidetta, joka myös tuntuu hyvälle.
Muistan jonkun kissanruoka mainoksen tuosta jostain shebamedistä. Toivottavasti nyt ei käy niin, että levität kissan ruokaa iholle ja syöt decubalia. En kyl site tiiä, että ties vaikka olis parempi näin päin.

Tuosta 9/11 täytyy sannoo, että katoin subilta ton tositarinan, jossa olis kerätty ihmisten filmaamia pätkiä kun tää tapahtui ja kieltämättä aika hiljaiseksi veti miehen täällä päässä. Ei voi täs tapauksessa sanoa, että tiedän miltä heistä tuntu. Vähän sama kuin EN voi sanoa synnyttävälle naiselle, että tiedän miltä tuntuu. Joskus joku näin sanonut, eikä ole jäänyt siitä maan päälle kertomaan :) Naiset on kyllä tosi JÄNNIÄ. Stay strong, äläkä työnnä kuulaa! T. Pave

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Tere Pauke!

Eli huomenna heti Shebaa iholle, Decupalia aamupuuroon ja Apo Basea autoin penkille. Luulis toimivan tonkin kombon. ;)

9/11 jälkeen omat murheet tuntuu taas suht pieniltä. Ei niitä vähetellä kannata, mutta kurja se ois ollut saada Boeing 757 päähän pilvenpiirtäjässä. Dokumentti oli mielenkiintoinen. Ensimmäiseksi tosin alkoi vituttaa, kuinka media hyökkäsi haaskalle epätoivoisten omaisensa ja uskonsa turvallisuuteen menettäneiden kimppuun väkisin... No, sitä se on. Eipähän olisi totakaan dokkaria tehty, jossei joku toimittaja olisi röyhkeästi hankkinut draamapäivästä matskua ja jopa uhrannut omaakin henkeään siinä sivussa.

Ja kyllä, naiset on jänniä. Siksi meidän seurassa ei koskaa tuu tylsää. Mut arvaas mitä, miehetkin on jänniä ja se on vaan hyvä juttu!

Miten sun kuuppa? Onko oireet muuttunut? Tsemppiä Pave!