lauantai 27. kesäkuuta 2009

Rumba (TV)

Aamulla heräsin tuttuun jumitukseen. Päästä C7:aan asti ihan tukossa. Sellainen perussuojajännityksen oloinen tila C7-C2-C0 -sektorilla. Yritin availla pumppauksilla sun muilla mutta aika toivotonta oli. Kun se väsyy, niin se väsyy ja kalvoille ei pysty tekeen mitään. Puhaltelee vaan pulloon ja lappaa Triptyleitä.

Aattelin, et tuskin olo huonommaksikaan voi vesikävelystä mennä, joten sinne siis. 15 minuuttia vetelin meneen, kunnes alkoi riipiä takaraivolle ja pettää niskanhallinta. Teki hyvää kalvoille, kun sai liikettä tonne yläniskaan. Tällä kertaa olin fiksu ja menin ilman Jobea ja kenkiä. Menin myös ilman vyötä, mutta tajusin sen about 5 minuutin polkemisen jälkeen. ;)

Sitten pahin vaihe treenausta: suihku ja hiustenpesu. Vaihtoehtoisesti kellariin, yläkertaan tai rantasaunaan. Vanhan talon keskikerroksessa ei siis ole kylppäriä. Tai no, jos pideellä ittensä huuhtelee tossa pöntön päällä niin sehän on vähän kuin suihku.

Seurasi melkoinen show. Teki mieli jättää järvipaskat iholle ja luovuttaa. Mutta ei voinut. Tuuli oli nostattanut pohjasta sen verran mutaa, että oli pakko päästä suihkuun. Kellarin ulko-ovi oli kuitenkin lukossa, eikun sisäkautta yrittämään. No, joku oli teljennyt sisäoven kakkosnelosella, takas keskikerrokseen. Hitto. No, kokeillaas yläkerran suihkua. Hip hei portaat ylös ja niska tykkää... Pääsin kylppäriin ja huomasin, että joku oli vienyt shampoon todennäköisesti kellarikylppäriin. Perkele. Lopulta pesin hiukset vahingossa lattianpesuaineella. Mummi oli purkittanut sitä vanhaan shampoo-purkkiin. Nice. Hiukset kiiltävät kuin vastavahattu parketti. Ja tuntuvatkin vahaisilta. ;) Katotaan, millaiset allergiset reaktiot tosta tulee.

Nyt olen uhallanikin köllinyt auringossa tunnin. Aivan saatanan sama, kuinka huonosti voi, jos kerta paha olo on kuitenkin. Tänään ois päässyt frendin kyytiin lentään, mutta sanomattakin on selvää, että en mä pystynyt lähteen. No, oottelen häntä täs pihassa arskan paisteessa laskuun ja naureskelen, kun aurinkoihottumaa pukkaa välittömästi. Hienoa, hienoa. So called life.

Jaah, talon ovet jäi auki. Varmaan täysi ampiaisia... No ehkä mun sankariankka syö ne? Parempaa viikonloppua itse kullekin. :)

Vesikävelyvinkkejä kesälle (TV)

Muutama asiat, jotka tuli mieleen, kun oon nyt vuoden aktiivisesti vesileikkinyt. Ehkä näistä on jotain iloa. :)

POLKEMINEN

Mä oisin lähtenyt vesijuokseen, mutta onneksi ft neuvoi oikean tekniikan. Eli kuvittelee ittensä kahden levyn väliin suorana pötkönä. Ja jaloilla poljetaan alaspäin, kohti pohjaa, EI eteenpäin. Aluksi kädet ei liiku. Myöhemmin ne voi ottaa kevyesti mukaan esim. pumpata eteenpäin tai sivuttain. Helpompi hallita yksi käsi kerrallaan.

KAULURI

Niskan asentoa voi hakea kaulurilla. Itse tein niin aluksi. Vähän se kastuu, mut kuivaa nopeasti.

VYÖ

Aqua Jocker on ollut hyvä. Ei ole painava, ei jäykkä ja sen saa tosi tiukalle jopa tämmöiselle ruipelolle. Vyön oikea paikka kannattaa tsiigaa vaikka Vesijuoksuliiton sivuilta. Jos se on liian ylhäällä, kädet ei mahdu oleen, jos liian alhaalla, pomppaat pintaan.

PAINO/NOSTE

Tässäpä haaste. Yläniskavammaisen olisi hyvä olla suuta/korvia myöten vedessä. Mutta vyö ja etenkin märkäpuku luovat sen verran nostetta, että pomppaa ylös. Ja kun sukelluspainoja ei voi kantaa, tämä onkin iso haaste. Itse käyn vakkarilaiturilta ja olen virittänyt laiturin alle painot narulla - piilossa.
Sieltä nappaan ne sitten vyöhön, kun olen vedessä. Ei tartte kantaa. :)

VESIJUOKSUVAATETUS


Jalkineet:
Neopreenikengät on mahtavat. Yksi mutta: Ne on pakko repiä pois, kun liimautuvat jalkoihin. Paha juttu. Mä joudun luopuun, kun hartiat meni riisumisesta huoneen kuntoon. Muista ostaa isommat, kuin kengät yleensä. On naftit.

Märkäpuku:
Erittäin hyvä. Tuplaa vedessäoloajan, kun ei palele. Tukee ja antaa vastusta, ei sovi aloittelijalle. Samat haasteet kuin kengissä - pukeminen ja riisuminen. Etenkin kokopuku on ihan mahdoton. Osta siis sellainen torsomallinen, jossa on vetoketju edessä, etenkin jos et saa nostella käsiä. Sama juttu kuin kengissä, osta kokoa isommat, ei tartte repiä/rasittaa niskaa.

Hanskat:
Lisää vastusta, mutta ei sovi vaikeasti vammautuneelle. Jos asento on pikkuisen väärä, eli handyt liian suuressa tai pienessä kulmassa, rasittaa hermokudosta alarangasta. Esim. lavan lähentäjä-loitontaja -liikkeessä vastusta saa lisää pitämällä kämmenet auki sen sijaan, että ne olisi nyrkissä.

Hattu:
Muista aina pipo/hattu/päähine! Vaikka olisi lämmin, tuuli käy veden rajassa yllättävästi.

Mukavia hetkiä vesille! Kertokaahan kokemuksistanne blogissa ja foorumilla.

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kattokaas niskan asentoa (TV)

Ei se vielä ole, niinkuin pitäis, mut ei se nyt ihan paskakaan ole. Vielä kolmennen kerran jouduin meneen järveen, kun hermosto alkoi kilaroida. Hikeä pukkas. Viileä rauhoitti. Onpas kaunis kesäilta. Harmi, että ranka on niin väsynyt, ettei voi tehdä oikein mitään. Se on pakannut painon nyt C7:lle, mikä on aina todella huono merkki. Siitä se kilahtaa takas koko putkeen, perkele sentään. Mä oon löysä muija. Siis rangastani.

ja eikun järveen vaan! (TV)

Kokeilin tänään kevyesti vesikävellä. Kahdestikin. Periaatteessa tekee hyvää, toisaalta ei. Joben pukeminen on hankalaa, joten täytyy alkaa kulkea biksuissa. Onhan toi vesi tosi lämmintä. Jotenkin kalvot on jäänyt jumppeliin tuolla ihan yläniskassa. Ilmeisesti yläniska on niin kasassa, ettei se mahdu liukuun, niinkuin pitäis. Ja toisaalta C7:n kohdalta valskaa. Oikeestaan se on tosi kipeäkin siitäkin. Muistelen, että viimeksi kun niska oli oikein lyssähtänyt, se pakkas kanssa kaiken painon tohon C7:lle ja sitä alkoi särkeä. Ehkä nyt on sama juttu. Enpä tiedä. Oikea puoli on kiero kun korkkiruuvi ja kun keho yrittää korjata C0:n asentoa, se rullaa oikurin ihan jumiin. No can do, kun se on tuolla ihan jossain syvällä ylhäällä pikkuligamenteissa, koska sieltä se vetäsee kalvon kautta oikeaan silmäänkin varjon ulkonurkkaan. No, piikit auttanee keskiviikkona niin, että saahaan sieltä se C0 liikkeelle/arpea hieman sulamaan. Voihan se veto tulla sidekudosarvesta, joka häiritsee kalvojen/hermojen toimintaa. Ei voi tietää, ei kannata miettiä. ;)

torstai 25. kesäkuuta 2009

Ula-la-laa!!

Lähdin möksälle kaikenkin uhalla. Perille päästyäni vedin uuden tiukan märkäpuvun torson ylleni ja totesin, että täytynee alkaa käyttää sitä joka päivä. Sehän pitää mun C7:n tiukassa kuosissa. ;)

Mut pukeminen ja riisuminen onkin yhtä helvettiä. 5 minuuttia vedessä teki hyvää niskalle ja hermostolle, vaikka oonkin nyt tosi huonossa hapessa. Se on heti, kun hermosto tulehtuu, niin alkaa tulla noita tuntohäiriöitä. No, jos keskiviikkoon sinnittelee nyt.

Perkele sentään (TV)

Palaveri meni hyvin. Pari Triptyliä alle rauhoittamaan tilannetta näet. ;) Niska on todella karmiva. Tulehtunut hirveen pahasti ihan tuolta yläniskasta. Semmoista kovaa levyä koko takaraivo. Aamupäivän oon funtsinut, lähtisinkö möksälle ja (vesikävely) vai makaisinko vaan himassa (rauhoittuminen). En tiedä vielä. Heittää kyl siihen malliin painetta nenään, ettei ehkä pysty oleen vedessä. Toisaalta, pieni liike vois olla ok, kunhan saa tulehduksen rauhoittumaan. Mutta rauhoittuuko se ikinä, jos nyt lähden mökille, KE meen lekurille ja sit on viel viikko hoitoon. Voi voi. Ja sit ois 4 viikon tauko hoidosta, kun fyssari on lomalla. Never gonna happen. Jotenkin täytyy saada kriisaikaa hoidettua. Mites tässä nyt näin kävi? Vituttaa ihan hulluna.

No, oonpas ollut paremmassakin kunnossa (TV)

Tulehtui kalvosto totaalisesti. Aivan täysin. Yläniskasta se lähti ja hiipien vetäs kuupan jumiin ja siitä sit putkea pitkin alas asti. Vaikka lapiolla lappais Triptyleitä, ei auta. Burana onneksi viel kirvelyä pois. Mut se siitä. Nolla petti totaalisesti. Taas alkaa tämä valvomisputki, kun ei pysty nukkuun missään asennossa. Takaraivolla on kivikova levy, ohimot muurautui umpeen ja otsaan/nenään painaa. Oli C0 suorassa tai väärässä, niin olo ainakin on paska. Tosin tiedän itsekin, että vinossa se on. Tai sit on taas aivot, jotka kenottaa eli C0 on kääntänyt putken vinoon itsestään ylöspäin. Vaikea selittää. Pistelee taas koko putkea niin hiivatisti. Nice life kaiken kaikkiaan!

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Hieno Jobe Kärkkäiseltä Lahdesta (TV)

Fyssarin (humoristista) ohjetta noudattaen tuo päälle (Jobe, 89 euroa!!!) ja snorkkelin kanssa viileään veteen. Kokovartalokylmäpussi. ;)

Niska on tulehtunut niin pahasti, että pakko raahautua kortisonille keskiviikkona. Ei auta. Tulee kuulemma kallonpohjaan jokaiseen mahdolliseen väliin yks molemmin puolin. Saas nähdä, mitä sanoo Pohjola, kun aion laittaa laskun sinne ihan pokkana!

Jalat vaan valuu alta, kun yrittää kävellä. Ei siis kävellä. Pelkästään tulehtuneet hermot (siis nivelsiteissä on paljon hermopäätteitä) kuulemma aiheuttaa noita inhottavia asentotuntohäiriöitä. Eli aina pään putoamisessa ei ole kyse oikeasta 'putoamisesta', vaan se voi todellakin olla vain tunne. Hirveä tunne onkin, kun maa karkaa jalkojen alta.

Mitä opimme? Varo ylirasitusta ja hiljaa hyvä tulee. Aikamoinen morkkis tuli tästä down-seasonista. Iski täysin kanveesiin. No, itsepähän kärsin. Onneks kaveri tuo kohta karkkia ja palaveerajat huomenna Fazerin boysenmarjapiirakoita. Syön suruuni ja yritän lihoa. ;)

Lekurille (TV)

Sain lekurille piikitysajan 1.7. mutta en pysty meneen sinne. Täytyy katsoa lähempänä keskiviikkoa. Nyt ainakin tuntuu siltä, etten liiku vessaa kauemmas pariin viikkoon.

Pää on tippui niin pahasti kaularankaan, kun tein harjoitteita, etten pysty ottamaan askeltakaan. Putoaa, putoaa, putoaa. Tähän jäi mökkireissut ja kaikki, jollei matkusta makuultaan. Ja sekin voi olla liikaa. Toisaalta järvi vois ehkä tehdä hyvääkin. En tiedä, auttaisko polkeminen varsinaisesti pään putoamisen tunteeseen mutta ainakin rauhottais hermostoa.

Äiti osti tänään torsomärkäpuvun, minkä kanssa ei heti jäätyiskään järvessä. Täytyy nyt katsoa, pääsenkö lähellekään järveä tällä tai ensi viikolla.

Voi perkele sentään. Huomenna on pakko pitää työkavereiden kanssa yksi paltsu klo 9-11. Siis oikeasti pakko. Oon ihan hirveessä kunnossa, muttei ole vaihtoehtoja. No, makoilen tässä sit paltsun ajan. ;)

Pää on uhkaavasti kuin kirvelevä pallo. Ei tajua. Nyt on pakko myöntää, että on täytyy maata se kaksi viikkoa, vaikka kuinka haluais kuntouttaa itseään järvessä ja olla ulkona, kun on kesä kauneimmillaan.

Jumppastudio (TV)

Fyssari oli sitä mieltä, että yläniskan nivel on suorassa, mutta se on löysä kuin vanhan naisen alapää. Ja lisäksi se on tottunut niin pahaan virheasentoon, ettei hermosto halua tottua uuteen asentoon millään. Löysyys ja tottumus vetää kalvoja kurttuun, kun C0 tekee liiallista liiallista tukityötä yläniskassa. Se aiheuttaa myös sitä huimausta.

Samoin C7 heiluu ja on löysä, kun en ole pystynyt treenaan hartsujakaan 4 viikkoon. Nyt sit pakolliset koukistajatreenit ja narutreenit oli hönö olo tai ei. Ja huomisesta pitäis mennä veteen taas. Ei auta voivottelu. Nyt vaan toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Paras on tietty se, että niska ei jäis löysäksi ja pahin se, etten ikinä enää palaa duuniin. Yritetään nyt ainakin vuosi sitä kuntouttaa, koska nivelsidevammojen korjaantuminen voi kestää TOSI kauan. Mut jossei tämä vuodessa tuota tulosta, sit funtsitaan jotain muuta. Mut kuulemma nuoren niskaa ei kannata ihan helpolla lähteä leikkaamaan, etenkin kun MRI:ssä eikä kliinisessä tutkimuksessa näkynyt/tuntunut varsinaista löysyyttä nivelsiteissä/luisissa rakenteissa. Tuki vaan puuttuu kokonaan.

Se on toivottava vaan, että nivelsiteet vahvistuu ja yritettävä tehdä syviä tukilihaksia, vaikka ois huonokin olo. Aloitin siis veteleen taas limeä narua, joskin hermosto hepas siitä saman tien. Alkoi pistellä niin pirusti käsiä. Ihan toivoton tapaus mä oon, mut yritetään nyt vielä.

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Lähdetääs kokeilemaan (TV)

Joko nyt saataisiin yläniska auki. Toivottavasti. Muuten alkaa ahdistaa oikein huolella. Perkele sentään, että ihminen voikin tällaisen vitsauksen itselleen saada. Koko elämä niin totaalisen pilalla.

maanantai 22. kesäkuuta 2009

Edistystä (TV)

Pitkästä aikaa pääsen fyssarille puhtailla hiuksilla. ;) Yleensä oon aina menny sinne fleda täys lakkaa, sateen pieksemänä tai paskasella tukalla. Itseni mielestä hiukset täytyy pestä siis joka toinen pvä, mut sairauden takia oon joutunut siirtyyn 3 kertaa -viikossa rytmiin. Kyllä inhottaa nähdä parturi-kampaanja -frendejäkin, kun on 15 senttiä kuivaa latvaa mun play-off -tukassa. ;) Mut en leikkaa, ennen kuin oon terve!

Taltutus (TV)

Lykkäs niin hirveen hedarin, ettei ookaan taas ollut sitten viime vuoden. Yläniskasta tulee. Otsa, ohimot ja takaraivo on aivan kivikovaa koppuraa ja koko rankaa pistelee.

Hermosto sekos lopullisesti automatkasta mökiltä takaisin kotiin, kun pää tippui oikein huolella kaularankaan. Korvatkin meni lukkoon ja ei kuule mitään. Kokeillaan paria Buranaa ja Triptyliä, josko se talttuis niillä sen verran, että huomenna hoitoon pystyy menemään.

Tosi hienoa oli tulla himaan, kun jengi painaa taas biitsille ja itse yrität luovia vain mahdollisimman nopeasti himaan. Tähän loppui taas vesikävelykausi. Ei vaan pysty kävelee sitä 50 askeltakaan rantaan. Pakko alkaa käydä jossain sellaisella biitsillä, et sinne pystyy ajamaan autolla ihan viereen. Onhan tämä nyt ihan vitusta.

Peilikirkkaassa järvessä (TV)

Eilen en mennyt, mut tänään menin. Niska oli kyl tosi tukossa, eli ihan sama, mitä tekee.
Tuli vaan pää kipeeksi tostakin polkureissusta. Ei auta nyt mikään paitsi fyssarin näpit. Miten ihmeessä pääsen sinne asti, kun jokainen minuutti seisoen sattuu nuppiin?

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Hillitön tilt (TV)

Ei vittu. Lisäitku pitkästä itkusta. Yläniskan takia. Kivikovaa paskoontunutta väsähtänyttä massaa koko takaraivo. C0 hiljalleen kääntyi kenoon ja yläniska väsähti.Oisko ollut joskus marraskuussa, kun viimeks näin väsähti? En edes muista.

Kai se jysähti eilisestä hauskanpidosta, eli siitä, kun mä makasin sängyssä ja juttelin uuden tuttavuuden kanssa aktiivisesti. Oli muuten hiukka kilipäistä vaan kölliä jonkun täysin tuntemattoman typyn seurassa, mut ei pystynyt istumaankaan. No, häntä ei haitannut, niin minäkin unohdin oman paskan rajoittuneisuuteni. Juttu luistikin pikkutunneille asti. Nyt siitä sit kärsii.

Hauska tavata suorapuheisia ja aitoja ihmisiä, joita ei niin kiinnosta, mitä muut heistä ajattelee. Taidan itsekin kuulua heihin, en kai mä muuten tätäkään blogia omalla pärställäni kirjoittelisi. Tällaisillä suorapuheisilla tunneihmisillä, jotka eivät ihan aina ehdi ajatella, mitä sanovat, on paljon tykästäjiä mutta myös inhoajia. Toisaalta aitoutta ja rohkeutta olla oma itsensä ihaillaan, mutta sitä mitä suusta toisinaan pääsee, vihataan.

Juttua siis riitti, ja lopulta mentiin nukkumaan tänään klo 7 ja herättiin 14. Ja siihen vielä pikkuiset päikkärit päälle 18-21. Ja kohta taas nukkuun. ;) Huomenna takas kaupunkiin. Jo riitti mökkeily.

Oikea lonkkakin ja sääretkin on täynnä mustelmia. Niitä omituisia, rusehtavia. Ne tulee, kun niska kilahtaa. Nokkosrokko polvista on onneks hieman helpottanut. Huuleen puski taas herpes ja virtsiskaan ei mene pois. Tai sit se ei ole virtsis.

Mennäkö vai eikö mennä? (TV)

Olen nyt 3 tuntia arponut, mennäkö järveen vai ei. Ilma ois kiva, 21 astetta ja puolipilvistä. Niska taas on kamala. Ihan tukossa. Toisaalta vesi voi auttaa, toisaalta pahentaa, kun pitäis sit mennä suihkuun yms. Virtsiskin saattaa tulla takas. Tosin en edes tiedä, oliko se sitä vai perinteistä niskajakitusta. Kun edelleen sattuu tonne johonkin lantionpohjan lihaksiin jumpatessa. Sitä voi erehtyä luulemaan virtsikseksi. Hmm. No, mietin vielä pari tuntia. ;)

Juhannusankat (TV)

Otettiin niin paljon keskikesän juomaa, että posliiniankatkin näytti taapertavan eteenpäin pihalla. ;)