lauantai 1. marraskuuta 2008

Hassut hartiat ja luuska lauantai (Tahdonvoimaa)

Hipsis kukkis! Taas on lauantai, nämä on pahoja. Ehdotan launtaita päiväksi, jonka voisi poistaa kalenterista, koska silloin ei mitään tekemistä. Ihan niinkuin muina päivinä ois sen enemmän. ;)

Mies on Digiexpossa Helsingissä duunissa, kaverit siellä kanssa tai bilettämässä Tampereella. Luonnolliseti meikäläinen viettää laatuaikaa neljän seinän sisällä. As always. Onneksi on sentään seuraa, kun Musti on huomiseen asti kylässä.

Kyllä äidit on ihania! Tänä aamuna se oli herännyt peseen kaikki meidän pyykit ja järkkäämään vaatekaapit! Aamupala ootti valmiina pöydässä, ruoka tuli nenän eteen, kahvit valmiina! Voe, kunpa asuisinkin lähempänä porukoita mutta ei. Nyt pitää vaan olla täällä yksin kaukana perheestä. Toki toi ukkeli on muttei kukaan ymmärrä lastansa paremmin kuin oma äiti.

Tänään alkoi taas hartiatkin (C6-7) vähän pelittää paremmin, kun lepäilin aamun.

Mutta koneella istumista se ei kestä yhtään. Vaikka oli taas ranka teipattu ja kauluri, niin ei ne auta. Painoa on liikaa edelleen. Koneella pystyy istumaan tunnin ja sitten pukkaa hirvee hiki hartioiden kohdalle ja alkaa mennä putki tukkoon. No, sitä fyllinkiä vartenhan ojentajia ja kaulan koukistajia hinkataan ajan.

Yläniska sen sijaan kestää jo tosi hyvin! Hönöpäätä ei ole ollut heinäkuun jälkeen! Eli kyllä se vamma on meitsillä tossa alempana.

19.11 saan liikkeitä, joilla aletaan vahvistaa lihaksia siinä vamman kohdalla. Sikäli mikäli mitään hirveitä romahduksia ei tässä välissä tapahdu. Täytyy ottaa iisistä nyt.

Kaikki haluaa rahaa ja elämää kuuluisaa (Tahdonv oimaa)

Taas kerran last.fm:n erinomaista tarjontaa alla. Olinkin jo unohtanut tämän biisin, jota muinoin aina lauleskelin ja pianolla pimputtelin. Diggaan sanoista aina vaan.

Niin surullista mutta totta... Rahaa ja kuuluisaa elämää niin kovin monet halajaa. Mutta minä sitten toivon, että 'voi kun pystyis joskus kävelemään askeleenkin normaalisti' tai 'ois kiva herätä vaan ilman että joutuu funtsiin aina, mikä olo on'.

En edes halua tietää, mitä kello on. Hermosto separoi - vaihteeksi - kakkoskalvon kohdalta eli siitä suatanan C6:sta... Joka muuten olikin C7, kun katsoin lekurin diagnoosia. Mutta aion jatkossakin puhua C6:sta, koska siitä on tullut jo kaveri. Ja paskana se on sekin. ;) Olo oli jo eilen rauhottumaan päin, mut kun mä en osaa himmata, vaan lisään vauhtia silloin. Just väärin, tiedän! Kun Musti on kylässä, Tahdonvoimaa vetelee limejä narujaan kahta kiihkeämmin.

--

Biisi - Paperitähdet

Artisti - Juice Leskinen

Albumi - Tauko

Unta jokainen katsoo

kaikki tähtiin kurkottaa

Kaikki tahtoo rahaa ja mainetta
ja elämää helpompaa


Ja ne joilta se onnistuu

pankoon ristiin sääriluun

sillä etusivun tähteä
eivät suojaa sivut muut


Taas muistan Olavi Virtaa
niin lujaa eli hän
ja nähtyänsä kaiken
hän näki enemmän


Hänen kunniansa vietiin

hälle jäi vain maineen ies

Ja juuri kun hän oli valmis luopumaan

vielä saapui myyntimies


Kaikki tähdet näät kun katsot lehtiin eilisiin

Toiset kuolivat pois toiset elävältä haudattiin

Toiset nousivat itse ja toiset nostettiin

Toiset siististi myytiin toiset kylmästi ostettiin


Ei Tauno Palo koskaan
menettää vois karismaa

Vaikka lojuis hän kaatopaikalla
ja dokais kolinaa.


Mutta kuka muistaa Ursulaa

hän täysin unohtui

Hänkö oli vain missi muovinen

jolle roistot liivin ui


Ville-Veikko iskee silmää

aina naisen nähdessään

Spede kertoo vitsin mojovan

vaikka leikkaisit sen pään


Vesku Loiri kaatuu hienosti
ja hilpeästi laulaa hän

Ja kaikki muutkin
Kansallispankista
ain löytää ystävän


Kaikki tähdet näät kun katsot lehtiin eilisiin

Toiset kuolivat pois toiset elävältä haudattiin

Mut eihän paperitähdet koskaan sammu pois

Eikä paperitähden loisto tuskaa tois
lalalaalaaa..

Voi kun elämä oisi niin kuin aikakauslehti vain

Onnellista ihmistä täynnänsä viikottain

Pisaroita (Tahdonvoimaa)

Tampereella tulee vettä kun esterin perseestä. Petikaverina on muuten Musti. Varmaan puhutaan siis aamuun asti.

Mutta ei sentään pelata siskolta joululahjaksi saamaani peliä. ;)

Ps. Jani Wickholm veisaa taustalla itkuvirttä last.fm:stä. Biisi on siis Hukun

perjantai 31. lokakuuta 2008

Talvimaisema (Fedja)

En ole malttanut nyt illalla laittaa verhoja kiinni, kun ulkona näyttää niin mukavalle, vaikka pihalta tänne ekkakerrokseen hyvin näkevätkin. Lunta ja tyrskyä.

Ulko-oven eteen on lentänyt kunnolla lunta, nuoskaista. Osa oli jäätynyt oveen kiinni.

Parvekkeella kukkiva orvokki sai nyt lumipeitteen. Eilen siinä näytti olevan vielä voimissaan olevia kukintoja.

Tomaatit. Viimeisin niistä tuottaa vielä puolitoistasenttisiä keltaisia kirsikkatomaatteja. Ehdinpäs tomaatintuottajaksi. Ekka kesää niitä kasvatin ja olin joka vaiheessa jäljessä n. 2-3 viikkoa varsinaisesta toimenpiteestä (kylvö, taimikasvatus, karaisu, istutus ruukkuun). Luulin, etten pääsee varsinaiseen korjuuvaiheeseen ollenkaan, mutta pääsinpäs!

ProbioottiPlus käytössä (Fedja)

On ollut PPPlus käytössä jo muutamia vuosia välillä 3illalla + 3aamulla. Mulla tuli 2004 syksyllä yersinia mahaan, joka löydettiin vasta 2005 keväällä. Ennen 2004 jo oli kolarin jälkeen pikkuhiljaa tullut enemmän ja enemmän ruoansulatusvaivoja ja olin jättänyt vehnän pois. No, -04 syksyllä Orton viikon jälkeen en pystynyt vähään aikaan syömään muuta kuin kaurahiutaleita + mustikoita (meinas mennä taju sillä viikolla, kun näitä vaan söin). Lääkärin mielestä syynä oli kasvisvoittoinen ruokavalio. Oireena oli muistaakseni vatsakipu. En pystynyt esim. kumartumaan ja kun satuin syömään karkkia (tosi järkevä valinta), niin vatsassa alkoi kuohumaan ja tuli kovat kivut. Keväällä sitten vähitellen alkoi tulla paha ummetus ja ruokavalio kaventui kaventumistaan, kun alkio poltella ruokatorvea kanat,kalkkunat, peruna, täysjyväruis hiilarit. Olen kohtuu laiha, mutta laihduin keväällä 9kg lisää, kun ei yksinkertaisesti pystynyt enää syömään juuri muuta kuin vihanneksia ja papuja jonkun verran. Oli aika epätoivoista, mutta en mennyt lääkäriin uudestaan ennen maaliskuuta. On nimittäin aika huonot kokemukset siitä, että otettaisiin oireisto tosissaan. Oireet pakkaavat aina olemaan jotain muuta kuin tyypilliset. Lopulta vahingossa löytyi Yersinia. Se häädettiin antibiooteilla. Siitäkös vasta huonoon kuntoon menin, ihan järkyttävään. Bakteeri häipyi, mutta vaiva jäi. Hakeuduin P.Heinosen vastaanotolle, joka suunnitteli minulle ruokavalion ja sen ansiosta olen hengissä tänään. Osasi neuvoa gluteenittomalle, maidottomalle ja vähähiilarisille + niiden tilalle kaikenlaista kuten kvinoa, tattari, hirssi ja amarantti. Suoliston pitäisi toipua 6kk:ssa tervehdyttävällä ruokavaliolla, lisäravinteilla + probiooteilla, mutta tappelua on vieläkin tasapainon kanssa. Hiilarien sieto onnetonta. Ilmeisesti tuo hermojen sekoilu on tässä kanssa yksi tekijä. Lääkkeitä en ole 2003 vuoden jälkeen juurikaan syöny.

Sen olen huomannut, että suoliston mennessä huonoon kuntoon myös tämä kiristys pahenee ja lopulta tuonne hermostoon tulee ihan tulehdustila. Vatsassa on merkittävä osa ihmisen immuunijärjestelmää. Toisaalta, jos hermosto on huonossa kunnossa, se pahentaa edelleen vatsaa ja jatkoputkiston toimintaa. Kun kauan sairastaa, niin sitä alkaa keho tehdä loparit ja tulee kierre. Tänä vuonna tuota hermostotulehdusta (flunssan kaltainen olotila ja hermosto-oireet pahoina) kesti tammikuusta elokuun loppuun. Välillä oli muutaman viikon taukoja. Silloin ei pystynyt kuntoilemaan oikeastaan ollenkaan. Vähän välillä, kunnes alkoi taas uusi tulehdusjakso. Kävin silloin Kroonisen Väsymysoireyhtymän palstalla ja sieltä saamani tietojen perusteella tajusin, että ilmeisesti joku virusperäinen tulehdus tulee välillä päälle, kun ei nostanut tulehdusarvoja ollenkaan. Nyt ovat olleet pari kuukautta poissa. Ja toivottavasti LOPPU IÄKSI.

Suolaa huiviin (Tahdonvoimaa)

Laitoin tänne jutun siitä avoimesta korvatorvesta ja kokeilin piruttain ohjeita itse. ;)

Ette ikinä usko mutta puoli lusikallista suolaa viikon ajan kuumaan veteen + huiviin on avannut korvat, jotka on ollut lukossa 4-ever. Ja samoin se oma ääni on hävinnyt...

Seuraavaksi alan lihottaa itteeni. Sit ehkä tosin Susana Spearsit jää - ainakin ilman vaatteita... ;)

Paras apu vatsalle (Musti)

Fedja, kirjoittelit vatsa ongelmistasi ja tässä sinulle Tahdonvoimaa ja Musti Mustisen käyttämä uskomattoman loistava maitohappobakteerituote Probiootti Plus.

Kannattaa kokeilla, koska on markkinoiden ainoa tuote, jossa maitohappobakteereja on kaikista enemmän ja ne ovat parhaassa mahdollisessa muodossa. Tätä kun olemme käyttäneet, vatsamme on ollut tosi hyvässä kunnossa, vaikka ollaan kummatkin jouduttu syömään aika paljon lääkkeitä. Minulla on lisäksi suoliston toimintahäiriö, jota tuskin enää muistan...

Näitä voi ostaa Life liikkeistä ja jotkut Sokokset myyvät niitä myös. Ne maksavat aika paljon n.24€, mutta ovat sen väärti. Itse otan yhden illalla ja se on riittänyt pitämään vatsan kunnossa. Probiootit ovat kapselin muodossa, jotka voi niellä sellaisenaan veden kera, mutta jos on surkea nielemään kuten minä, pyöräytän ne auki ja heitän jauheen jogurtin tai muun juoman sekaan.

Kyllä tuli oikea palo puhe Probiootti Plussan puolesta, mutta se on vaan niin hyvä. Kiinnostuin tuotteesta käytyäni ravintoasiantuntija Paula Heinosen luennolla, joka oli muuten aivan loistava tilaisuus. Hänen sanansa "Jos ette mitään muuta luontaistuotetta käytä, niin käyttäkää edes Probiootti Plussaa".

MRI-kuvien ja segm. tutk. diagnoosi (Tahdonvoimaa)

Fedja!

Kysyit kerran sitä mun MRI-kuvien diagnosointia ja ylipäänsä sitä, miten diagnoosit tehtiin. Tarkka se on ainakin:

Käsin, lekuri: kaular. kok.liikkuvuus normaali, kiristystyyppistä kipua yläniskaan ja kaulalle, segmentäärisessä tutkimuksessa C0 kierto rajoittuu oikealle, samoin C1 kierto ja lievästi C2 vasen sivutaivutus, C1 oikea poikkihaarake arastaa, selvä aristus alakerv. oik. missä hermojuuriaukkopalpaatiossa sät.kipua oik. yläraajaan.

c-MRI:stä oli lekurilla seuraava tulkinta:
c-ranka MRI:ssä ei poikkeavaa. Dens on suorassa atlaksen massa lat. kanssa, alarialig. ja lig. trans. kuvautuvat symmetrisinä. Oirekuvaa selittäviä löydöksiä ovat C7-tason kulmautuminen takaligamenttirakenteissa, mikä on viitteellinen lisääntyneeseen segmentääriseen kulmaliikkuvuuteen. Toisena muutoksena T1/2 välin diskuksen pieni oikean puolen lateraalinen protrusio, mikä ei ahtauta spinaali- eikä juurikanavaa.

Toim. Huom! Tuo lekuri on kuulemma Suomen pioneeri ja paras näissä retkuissa sekä MRi-tulkinnoissa ja tutkimisessa käsin. Sen huomaa.

Muut lekurit kirjoitti kaularangan nyrjähdys, 13.4. Ja siitä seurannut yläniskan nivelmekaniikkahäiriö. Kolme muuta fysiatria tulkitsi MRI-kuvan näin: ei oirekuvaa selittäviä löydöksiä. ;)

Voi Fedja hienoa! (Tahdonvoimaa)

Kuulostaa positiiviselta! :) :) Älä vaan lopeta niiden hermostopumppausten tekemistä, vaikka käytkin kinesiologilla. Puhuinkin omalle fyssarille sinusta ja ko. kokeilusta ja hän kannusti kinesiologiaan + liikkeiden tekemiseen - oman kropan ehdoilla.

Muutenkin hän käski muistuttaa, että kun hermosto on ollut huonona/jakissa kauan, sen paraneminenkin vie kauan mutta on kuulemma täysin mahdollista edelleen! Ja kuulemma, mitä enemmän kroppa alkaa aueta, sitä vähemmän venytyksiä ja enemmän pumppauksia. Mutta hänhän ei tunne sinun tapaustasi, kuten nuo oli sellaisia yleisohjeita.

Ihminen on niin ihmeellinen kokonaisuus. Kun vaan joku osaa aktivoida paranemisjärjestelmän, niin se hoitaa loput. Ja mulle ainakin fyssari sanoi, että aineenvaihdunta (siis kaikki: hiki, kuseminen, korvavaikut, kyynelnesteet, hiusten rasvoittuminen yms.) on hyvä merkki. Kuulemma kalvot alkaa toimia! Ensin ne toimii miten vaan/satunnaisesti, mutta alkavat kuulemma hiljalleen toimia oikein.

Kaverikin just tekstaili Pännäisistä (missä lie välillä Tre-Oulu) ja siellä oli joo tullut lunta. Sehän tarkoittaa sitä, että pitäis ostaa talvirenkaat... Voe peppu! Vedin viime talven jo niin hazardina, että ihme etten jo silloin saanut retkahdusvammaa rusauttamalla jonkun perään autolla.

Mullakin on ollut hassu päivä. Eilinen ojentajien tekeminen etukenossa + toissapäiväiset lattian lakaisut jumitti tosiaan totaalisesti C6:n ja siitä koko rangan ylös ja alaspäin mutta altaalla käynti ja lepo auttoi. Nyt naksuu taas tutusti. Mulla se suurin ongelma on kyllä just tossa C6:ssa mutta se kuulemma korjaantuu 110-prosenttisesti vannotti taas fyssari kriisiaika nro 3:lla. ;)

Kropassa tapahtuu jotakin (Fedja)

Täällä ollaan hämmenyksen vallassa. Tiistaista asti on tuntunut siltä, että kroppa alkaa paranemaan. 2 vk sitten kävin kinesiologilla 3. kerran. Sen jälkeen niskan alaosa tuntui liikkuvan paremmin. Maha oli puolestaan kaameassa kunnossa, kun olin sortunut sokeriin, maitoon ja vehnään. Hoidon jälkeen oli myös 1.5 vk ylirasitusta, kun ensin oli pari vierasta ja sitten itse mökillä. Gluteenittoman ja sokerittoman dietin aloitin hoidon jälkeen ja suolisto on palautunut pikku hiljaa. Tällä viikolla on kroppa alkanut jotenkin parantua. Nyt on alkanut joustaan paikat ympäri kroppaa. Paljon pitää tosin jumpata, monta tuntia päivässä. Mahtava tunne, kun pystyy taas tekemään stabiloivia niskaliikkeitä ja niillä tuntuu olevan vaikutustakin, jota en ole koskaan aikaisemmin huomannut. Silti on outo olo. Ranka liikkuu paremmin ja kireydet eivät koko kropassa ole niin pahat kuin ennen ja helpommin laukaistavissa, alaniska liikkuu paljon paremmin, mutta päässä sitäkin pahemmat kireydet ihan yläniskassa. Tuntuu, että kireydet alkavat pakkaantua kallonpohjaan ja päähän. Ja kun pää on kireänä, kädet ja jalat ovat kylmät, paleltaa ja tinnitus on voimakasta. Toisaalta pääkiristyskin helpotta, kun saa löysättyä rintarangan alaosan ja vyötärön seutua selästä. En pysty istumaan suorassa, eikä rasituskestävyys muutenkaan ole vielä parantunut. Eilen kävin kylässä ja kyllä oli vaikea olla, kun päätä kiristi niin paljon. Silloin haluaisi olla hiljaa vaan ja katsoa alaspäin. Jos katsoo keskustelukumppania, kireys vain pahenee. No, 2h kestin. Näyttöä ei kestä katsella juurikaan. Silti tuntuu, että jotakin positiivista on tapahtumassa.

Saa nähdä minne tässä ollaan menossa. Eilen illalla en meinannut nukahtaa ollenkaan, kun tuntu siltä, että voiko tämä olla totta: 11 vuoden jälkeen kroppa alkaisi vihdoin lähteä parempaan suuntaan.

Eilen illalla oli mahtava sumu ja pikku pakkanen, joka magneetin lailla veti ulos pikku kävelylenkille. Aamulla heräsin klo 8 ja kuulin radiosta, että Pohjanmaalla sataa tänään lunta. Piti heti aukaista verhot, mutta ei näkynyt leijailevia hiutaleita. Nyt on lunta maassa pari senttiä!!

Äsken kävin uimassa. Tein hikitreeniä 10min, jota en ole tehnyt 5 vuoteen. Katsotaan mitä tuosta reissusta seuraa. Toivottavasti hyvää.

On ollut tällä viikolla taas näitä vamman kummallisuuksia. Keskiviikkona, kun paikat alkoi tosissaan aueta, oli vuoroin hiki, niin että oikein kunnolla haisi ja vuoroin paleli. Tuo hikihomma on kummallinen. Se saattaa aktivoitua esim. ruokaillessa, kun pureskelee. Välillä muuten vaan tulee hiki ja kuuma. Välillä suihkun jälkeen saa jonkun ajan kuluttua pestä uudelleen kainalot, kun lämmin vesi aktivoi hikoilun ja kainalot haisee. Onkohan se niin, että vamman seurauksena hikoilusysteemi on pielessä ja normaalitilassa hikeä ei erity. Sitten joku laukaisee hien erityksen ja sieltä tulee sitten kaikki kertyneet kuonat hien mukana, jonka takia väkevät hajut.

Saunaa ei kestä ollenkaan. Tulee väsy. Silmät tuntuu kummalliselta ja koko hermosto ärtyy, niin, ettei sitä voi moneen tuntiin venytellä. Viime jouluna kävin saunassa ennen jouluateriaa. Aterialla sitten alkoi väsyttämään, huippaamaan ja syke nousi. Söin aterian kiireesti ja makasin muutaman tunnin. Tänä vuonna olen kokeillut saunaa pari kertaa. Silloinkin alalauteilla, mutta sama reaktio.

torstai 30. lokakuuta 2008

Torstai toivoa täynnä (Tahdonvoimaa)

Eilen oli jo niin hyvä olo, että aattelin taas hetken, että tästähän voisi kenties selvitä voittajana. Mutta tänään taas mennään sen normaalin kaavan mukaan - eli pelkkää paskaa. Yläniskaa kipristelee kuten viimeiset neljä viikkoa ja

C6 on taas jakittanut koko kropan. Olo on aika toivoton, koska nyt se, mitä oon pelännyt, on alkanut, eli kehän kiertäminen. Muutama olotila vaihtelee, välillä on ihan hyvä olo ja toisinaan superpaska. Mutta ei auta, kun kestää.

Hammas- ja korvavikoja (Tahdonvoimaa)

Nyt alkaa taas valjeta lisää. Kun asuin Hampurissa 2004 keväällä, ravasin siellä koko ajan siellä hammas- ja korvalekurissa, koska mulle tule hirveä patti leukaniveleen ja korvaan oikeelle - ylläri.

Viisaudenhampaatkin vedettiin siinä hässäkässä matkavakuutuksen voimin pois. ;) Lopulta jouduin tuleen Suomeen kesken kaiken, kun leukanivel alkoi kettuilla oikein kunnolla. Kas, kas. Olin kaatunut juuri edellisenä syksynä motskarilla ja retkauttanut niskani.

Ja nyt samat paikat pistää vastaan niin pirusti, kun niitä muokataan kuosiin näin 5 vuoden jälkeen. Keholla todella on muisti. Nyt vasta alan itsekin muistaa näitä merkkejä ja oireita aiemmasta retkusta, joka on vaivannut mua koko ajan vähän, mutta pysynyt kurissa, kun oon käynyt voice massagella säännöllisesti.

Sallittua laiskuutta sairaalle (Tahdonvoimaa)

Jos päätät laiskotella, tee se kunnolla. Niin minäkin. ;)

Kun maaliskuussa alkoi elämäni katkoaika, käytettiin vielä talvitakkeja. Noooh, huhtikuussa pistin ne sitten muovipussiin tarkoitukse heittää ne joku päivä vinttiin kesäksi. Sinnehän on 15 askelta siis!

No, kas, kas! Tänään kun siivosin, löysin nyssykän olkkarin nurkasta. Wau! En joudu lähteen vinttiin kumarteleen ja etsiin niitä. Siistii!

Tarinan opetus:
Jos olet laiska, tee sitten kunnolla. Jos olet sairas, voit vielä olla laiska hyvällä omalla tunnolla.

Myös Audin uudet avaimet odottavat koodaustaan huollossa (toukokuusta ovat jo venanneet), kunnes saan aikaiseksi mennä vilauttaan rekisteriotetta ja henkkareita sinne! Matkaa on 5 kilsaa ja omistan auton mutta kun en jaksa odottaa siellä istuen sitä tuntia, mikä siinä kestää. No, säästyypähän 120 euroa. ;)

Ps. Tajusin tänään, että kun tästä tervehdyn, niin saan varmaan sydänkohtauksen, kun alan toteuttaa itseäni ja kaikkia niitä asioita, joista nyt vaan voin haaveilla... Tai sit sählään kiireessäni ja kaadun uudelleen... Auts.

Tahdonvoimaa: Blogin kirjoittajille ohjeistusta

Hello kirjoittajat!

Toivottavasti itse kullakin on torstai toivoa täynnä!

Tehdään jatkossa niin, että kirjoitetaankin ensin otsikko ja sitten perään kirjoittaja. Kattelin tänään tekstien otsikkolistaa ja totesin, että siitä on kettumainen hakea aihetta, kun aina ekana joutuu lukemaan kirjoittajan.

Lukijaystävällisemmin:
Niska rulez (Tahdonvoimaa)

Ja kun kirjoitatte mitä tahansa juttua, lisätkä tageiksi ainakin: huimaus, niska, kaularanka, retkahdusvamma, whiplash,fysioterapia, hermosto, kalvot, CST. Kun joskus jaksan miettiä asioita, niin kehitellään tägitykselle joku kategoriointi.

Jatkossa täytyy funaa myös jotain paremmin usealle kirjoittajalle sopivaa blogiratkaisua ja sen mahdollisia lisäominaisuuksia, etenkin jos tulee web-sivutkin. Tsekkaan vähän ilmaisen Suntuubin mahdollisuuksia/omimaisuuksia, jahka saan aikaiseksi.

Ps. Musti -anti-nörtille:
Kannattaa muuten hoitaa tägit seuraavasti: Kopaa lista notepadiin työpöydälle ja avaa tiedosto aina kun kirjoitat blogiin. Sitten copy-pastella vaan tägit sinne alareunan valkoiseen palkkiin. Jollei auennu, kysy Isä Lavinilta apua. Ü

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Täältä tullaan Manse! (Musti)

Täällä ollaan Tampereella, matka kulki Lahden kautta Helsinkiin ja sieltä Manseen.

Tahdonvoimaa: Päivän hyvä teko altaalla

Kävin tänään altaalla. Kello oli vielä kesäajassa ja aattelin sitten jalosti vaihtaa sen talviaikaan. Kurkottelin värkin pois seinältä ja rähmänäppi kun olen, pudotin maahan. Patteri vieri altaan reunalle ja kotelokin irtos.

No, katos reppu selässä siinä sitten noukittiin ja korjailtiin kelloa.

Seuraava haaste olikin saada se sinne seinälle takaisin. Nou way! Jotenkin sain sen ujutettua reunastaan roikkumaan siihen naulaan, missä se oli aikaisemmin ollut varsinaisesta kiinnityskolostaan. Vähän purkkaa tukemaan yläreunaa ja avot. ;) Seuraavaa vaihtajaa ehkä saattaa ketuttaa.

Ai niin - sain eilen luvan vaikeuttaa mun treenejä, ojentajat voi alkaa tehdä etukamarassa kaulurin kanssa, niin C6:n ympärillä olevat lihakset vahvistuu! Mutta siitä se nappaa ranka nappaa ytimeen kiinni, todettiin fyssarin kanssa, koska etukumarassa asennossa se heittää jalat alta ja hirveet kylmäväreet/hien pintaan.

Tahdonvoimaa: Hyi helvetti

Älä muuten ikinä miksaa jogea ja rahkaa... Helvetin pahaa. Melkein laatta lensi.

Tahdonvoimaa: Retkahdusvammasivusto/info ihmisille?

Onko Suomessa moista, siis potilaiden/sairastavien pitämää sivustoa? Itse en ainakaan löytänyt. Jossei ole, niin voisi pistää pystyyn sellaisen esim. Suntuubiin, mikä on maksuton. Ei se hirveä investointi olisi ottaa ihan oikeaa domainiakin esim. retkahdusvamma.fi on vapaana vielä. (Nyt tietty Pohjola, Tapiola tai If vie sen kiireesti...) Jos niin käy, niin sitten kirjoitankin ison mediajutun tästä... Jään odottamaan! ;)

Sivusto voisi rakentua esim. seuraavan päänavigaation varaan:

Miten retkahdusvamma syntyy?
Oireet ja niiden tunnistaminen
Tutkimus ja hoito
Lääkärit ja retkahdusvamma
Käytännön vinkkejä taistelijoille/tarinoita
Linkit (foorumit, keskustelupalstat yms.)
Asiantuntijatietoa retkahdusvammasta
Media

Mitä mieltä muut ovat ajatuksesta? Kommentteja?

Uskon, että mun firmastani saisimme jossain vaiheessa hetken graafikon työpanosta, että saadaan hyvännäköinen ja uskottava sivusto aikaan. Itsehän teen copy/sisällöntuotantohommia. Sitten tarvittaisiin tiimiin ainakin linkkien/artikkelien kerääjiä ja ennen kaikkea retkutarinoita sekä tietenkin foorumin moderaattori. Blogista voin kyllä huolehtia myös.

Tahdonvoimaa: 1000 käyntikertaa blogissa 30 päivässä

Blogissamme on vierailtu viimeisen 30 päivän aikana 1000 kertaa noin 500 eri kävijän voimin. Uusien kävijöiden määrä on kasvanut viimeiset 2 viikkoa päivittäin 5-10 ihmisen vauhdilla. Ei pöllömmin.

Keskimääräinen sivustolla vietetty aika on n. 3 minuuttia ja välitön poistumisprosentti tipahtanut 70 --> 53 prosenttiin.

Suurin osa blogia lukevista on pääkaupunkiseudulta, Oulusta tai Tampereelta ja he lukevat kirjoituksia säännöllisesti. Eniten sivuille tullaan viittavilta sivustoilta ja hakusanalla: huimaus, retkahdusvamma, niska, fysioterapia.

Että jatkamme samaan malliin! :)

Ps. Kirjoittaja: jos et ole vielä päivittänyt profiiliasi, teepäs se jossain vaiheessa, kun ehdit. Kiitsa!

Tahdonvoimaa: Suomeksi tietoa korvanpaineista yms.

Keski-uusimaan artikkeli antaa tietoa ongelmista, joita voi olla korvatorvissa.


Latinaksi:
Tuba aperta

Englanniksi:
Patulous Eustachian Tube

Mahdollisiksi aiheuttajiksi luetellaan mm. jopa vain muutaman kilon painon aleneminen, kahvin juominen (tai kofeiini yleensäkin), liikunta ja raskaus. Eli jos korvatorvea ympäröivä kudos jostain syystä kutistuu, voi se aiheuttaa kyseisen ongelman.
Huom! Myös hermo/traumaperäiset syyt ruokkivat kudosten kutistumista.

Väliaikaisia hoitomuotoja mainitaan useita:

- pään kallistaminen tai alaspäin kääntäminen

- selällään makuu

- istuallaan pään laittaminen jalkojen väliin

- kaulavaltimon nopea nipistäminen (Ei ehkä niskapotilaan nro 1 -keino;)

- korvien "poksautus"


Myös seuraavia ehdotetaan:

- painon nostaminen (siis oman elopainon, ei punttien;)
- makaaminen lattialla jalat kohotettuina n. 15 min kerrallaan 4 kertaa päivässä eli heti aamulla, viimeiseksi illalla ja kaksi kertaa siinä välissä.
Tämän pitäisi alkaa tehota jo kahdessa viikossa, mutta liikunnan harrastaminen pitäisi lopettaa tämän hoitomuodon koettamisen ajaksi.

- kahvinjuonnin lopettaminen

- tietyn kiinalaisen yrttiteen juominen.
Teen nimi on kami-kihi-to, tunnetaan myös nimellä Jia-Wei-Gui-Pi-Tang.
En löytänyt Suomesta yhtään hakutulosta aineelle. Ehkä sitä myydään eri nimellä tai ei ollenkaan.

- riittävästi nestettä ja suoloja!!!

Tahdonvoimaa: Painetta korvissa? Kuuletko oman äänesi, kun puhut? Hakkaako sydän korvassa? Apua löytyy.

Monet niskapotilaat kuulevat oman äänen, hengityksen tai sydämenlyönnit korvissaan. Tiedän! Vitun ärsyttävä vaiva.

Pakko puhua puhelimessa makuullaan, kun istuminen heittää hirveet paineet ja ei kuule, eikä pysty keskittymään. Samoin hengähtyminen on helvettiä, kun ääni kovenee. Julkista esiintymistä en vois edes kuvitella...

Oma fyssarini yllätti minut ammattitaitonsa laajuudella, TAAS KERRAN, kun puhuin hänelle tästä vaivasta, joka iski korviini uudelleen aloitettuani duunit. Hän taitaa olla vähän joka alan spesialisti ja kokenut kaikki oireet: aina kun sanon jotain mielestäni outoa oiretta, hän toteaa: 'Joo, toi on tuttu juttu!'.

Netissä pörrättyäni päättelin, että kyse lienee tästä 'avoin korvatorvi' -vaivasta, koska syntymekanismi voi olla myös hermotushäiriö. Toki painealtistusta tulee korviin muutenkin, kun niska ei kanna ja kuulo-tasapainohermo (aivohermo8) on saanut damagea, kuten myös kolmoishermo (aivohermo3), jonka yksi haara btw hermottaa tärykalvoja/korvakäytävän osia.

Linkin takana tietoa, jos sulla on Tuuba päässä (englanniksi). ;)

Ps. En ole vielä ko. keinoja kokeillut mutta CST:n myötä kalvot ainakin on alkanut toimia, koska korviin on tullut vaikkua! Tossa sanotaan, että vahan puuttuminen on yksi oireistava tekijä.

Pps. Perkele, kun oon syönyt allergialääkkeitä ja punkteeruttanut itteni 5 kertaa - turhaan. Miten mun vakkarikorvalekuri (vielä tohtorismies!) ei tunnistanut vaivaa, vaikka selitin sille just ton 'kuulen oman ääneni/korvat aina lukossa' ja 'kuivat korvat' -jutun? Ja fyssari hiffas heti...

tiistai 28. lokakuuta 2008

Tahdonvoimaa: Poissa paikoiltaan - käsin diagnosoitu

Mulla oli yläniskassa nivelmekaniikkahäiriö, eli nivel oikeelta puolelta jumissa mutta mistään nikamansiirtymistähän ei puhuta. Ihan vaan nivel on liikkunut liikelaajuutensa yli. Mutta niitä nyt kuulemma lähes kaikilla tietotyöläisillä. Sen sijaan nivelsiteet tai jänteet ei ollut revnnyt yläniskasta, eikä näin ollen voida puhua mistään 'vakavasta'. Nivel on ollut vituillaan 5 vuotta, koska pää ei ole kääntynyt ja aina puudutti oikeaa puolta. Nivelmekaniikkahäiriön totesi kaikki fysiatrit ja fysioterapeutti tunnustelemalla. Helppo kuulemma todeta: pää ei käänny! Jos oikeella, pää ei käänny vasuriin ja sama toisin päin. Hermot sitten puristuu sinne väliin ja se puuduttaa, kiristää ja painaa.

Kolmoishermohan menee siitä ja se just iskee silmän taakse, poskeen ja leukaan paineet.
Mutta mulla on myös leukaluu ihan vituillaan, mikä taas aiheuttaa ainakin oikeeseen korvaan painetta ja soimista ja kolmoishermo-oire kasvoille voi tulla sieltäkin, koska sieltäkin se kulkee ja haarautuu just siellä.

Tällä hetkellä jumitus tulee mulla leukanivelestä, koska C0 on nyt ok ja silti edelleen silmä ja leuka puutuu, vaikka otsa ei. Vittumaisempi juttu kuulemma, kun puutuminen tulee leukanivelestä. Vaikeampi mobilisoida kohdilleen.

Kuvataan seuraavaksi kuulemma leukanivel tai jopa tähystetään, jossei puutumisoireet nyt kohta ala hävitä. Ja purentafysiologia pääsen tapaamaan kanssa. Puutuiluthan oli pois jo 4 kuukautta ja nyt ne sit pamahti kaikki takas, kun tuli työrasitusta syyskuussa.

Ja päälaen ja takaraivon tuntohermotushan tulee kanssa C0:sta, eli hermot pukkaa ulos pään ja atlaksen välisestä aukosta, ja kun pää painuu kaularankaan, niin soppa on valmis. Paineet iskee keskelle nuppia ja takaraivoon, ja joskus ohimoillekin, selitti fyssari.

Toisaalta, mulla on rikki myös C2 joka antaa lisäoireita korviin ja nieluun/kallonpohjaan ja myös se C6, joka puolestaan oireilee käsiin/hartioihin. Mutta fyssari just sanoi, että retkussa kyse on siitä, että kaularanka on kokonaisuus ja häiriö missä tahansa osassa häiritsee kokonaissysteemia.

Mutta ihan käsin fyssari ne tunnusteli. Eihän ne nivelside/jännevammat missään näy. Jos sä Fedja yhtään muistat ennen kaatumistas (fyssari sano tänään näin siis), niin ne nivelet, jotka on eniten naksunu (ollut siis yliliikkuvia), on ne, jotka myös hajoo retkahduksessa ekana, riippuen tietty, onko ekstensio vai fleksio vai molemmat repäsyt ja toisaalta, onko pahin isku kohdistunut ylä-, keski- vai alakaularankaan.

Ja toki kierto vaikuttaa kans. Niinkuin mulla: oikea on paskana, vasen toimii ku junan vessa. Mä oon muuten aina naksutellut ennen kaatumisia yläniskaa ja hartioita. Mutta sitä fyssari just sanoi, että diagnosointi on muilla fyssareilla ja lekureilla kovin vaikeeta, jollei ole tuijottanut ja kosketellut 20 v. erilaisia niskoja ja tunne kaikki hermoja todella hyvin! Ei perusfyssari tunne kädellä välttämättä, missä jakittaa ja mihin suuntaan ja ennen kaikkea, miksi. Ja lekurit ei etenkään.

Mutta siitä sen voi päätellä, mistä kiristää/mistä sattuu.
Mulla on vaan niin paska juttu, että kun laitetaan C0:a oikeelle paikalle, niin hermot puutuu enemmän, kun ne on jo 5 vuodessa tottunut vanhaan asentoon. Nyt me mietitään just sitä, että mikä on paras ratkaisu tuohon ongelmaan, kun väärä asento vetää ihan jumiin ja ahdistaa koko kropan mutta hermot ei puudu. Ja oikeassa eli ns. uudessa hermot ei jää pinteeseen ja olo muutenkin normaali mutta se vetää kropan taas ihan jumiin. Hmm. ;) Emme ole keksineet ratkaisua vielä.

Fedja: Pitäisi löytää fysioterapeutti

Nyt olisi maksusitoumus 15krt fysioterapeutille. Kävin netistä fysioterapiakeskukset Oulusta läpi ja ei näytä kovin positiiviselta. Manuaalisen ortopedian osaavaa ja neuraalikudoksesta tietävää ei osunut samaan hakuun. 1 niskaspesialisti löytyi, joka on OMT-terapeutti (ei kuitenkaan löydy SOMTY ry:stä, Suomen Manuaalisen Terapian Yhdistys). Aion kuitenkin soittaa hänelle ja selvittää kuinka hellät/kovat otteet hänellä on ja mitä tietää Whiplash:sta + "kalvosäikähdyksestä". Fysioterapeutin olisi hyvä tajuta jotakin rangan anatomiasta, mutta pitäisi tajuta myös kuinka herkkä putkisto tuolla rangan sisällä on. Dura raukka säikähtänyt kaikenlaisia törmäyksiä ja kun vielä joku vetää ja painaa koko ajan.

Fedja: Millit

Tässä kyllä tulee noista Tahdonvoiman teksteistä sellainen olo, että minulla on tainnut olla 11 vuotta joku pois paikaltaan tuolla niskassa, kun on jatkuvasti jumitusoireisto päällä, eikä sitä saa kuin lievitettyä 30% hoidoilla. Jumitusoireet koko rangassa ja samantyyppiset kuin Tahdonvoimalla. Ikuinen vankila, johon ei ole löytynyt helpotusta. Kiristys, kiristys == eristys yhteiskunnasta ja ihmisistä. Kallonpohjassa pahin kiristys ja siitä päähän. Itse kyllä epäilen C2:sta syntipukiksi ja sieltä heijaste C0:aan ja kallon sisään tuntuen eniten nenän varren ja silmien takana.

Melkein kaikilla Whiplash:eillä muuten takaraivossa kovat kivut ja jumit.

Tahdonvoimaa: Näkyikö sulla kuvissa, että C0 tienoolla jotakin pois paikaltaan vai saiko fyssari sen tutkimalla selville?

Mulla ei tietääkseni MRI:ssa ja fMRI:ssä näy paikoiltaan pois olevia paikkoja.

Tahdonvoimaa: Musaa päivään, nettiradio LastFM is back

Kunnon nettiradio LastFM on palannut kehiin! Musaa päiviin, niin mielikin piristyy. Eli sinne vaan radio -> artistin nimi kehiin ja soittaa ko. genreä.

Heitin bändiksi PMMP ja nyt tulee Nylon Beatin Luuserista jäätävä tanssimusaversio. ;) Veikkaisin tekijäksi sovituksen perusteella Chisua. (Kirjoitettiinko sen nimi noin?)
Tunnisti jopa mun entisen bändin, joka soittaa alternative-rokkia ja joka ei ole vielä hirveän iso nimi Suomessa.

Soitin siinä bändissä koskettimia kolmisen vuotta. Voi kuinka paljon toivon, että vielä voisi kaivaa pianon kaapista ja alkaa pimputtaan! Herranjestan, roudatin silloin keikoilla 13-kiloista Rolandin sähköpianoa! Ostin just keväällä uuden digipianon,markkinoiden kevyimmän täysimittaisen Yamaha NP130:sen.

Ps. Nyt tulee Apulantaa englanniksi! Mitä ihmettä?

Tahdonvoimaa: Kriisinhallintaa ja törttöilyä

Tänään yritettiin uudelleen kriisinhallintaa eli C0:n paikalleen asennusta. Nyt se jopa onnistuikin. Pää tuntuu taas ihan erilaiselta ja koko kroppa aukes. Fyssari kävi sitten läpi koko rangan, vaikka luulin, että hän törkkää vaan vähän C0:aa. 45 minuuttia meni.

On se pirun pienestä kiinni. Muutama hassu milli vetää koko kehon ihan jumiin. No, kattellaan, kauan se pysyy! Seuraava aika onkin jo 19.11, että silloin viimeistään saa apua. Ja huomisesta taas tekemään koukistajia, pään kääntöjä ja harjoituksia. Vaikka ne napsuis pois paikoiltaan, niin silläkin uhalla.

Olipas ilo lähteä tänään liikenteeseen, kun auto ei käynnistynyt. Olen ajanut sillä niin lyhyitä matkoja, että akku finota. Ja vaikka ukkeli ajoi sillä 20km:a, niin ei se riittänyt. Kaiken lisäksi hän oli jättänyt sen meidän kotikadun ainoalle sakkopaikoille ja luonnollisesti lottovoitto odotti!

Minä hölmönä otin sitten sakot mukaani kun lähdin fyssarille. Takaisin tullessa huomasin taksista, että pirkot oli jo ihan meidän kotikulmilla. Sanoinkin kuskille, että nyt kaasua, pitää ehtiä laittamaan sakot takaisin tuulilasiin.

Punapukuiset näkyi jo kulmalla, kun viime hetkellä syöksyin taksista maksamatta ulos ja heitin lapun ikkunaan. Sitten räkätettiin kuskin kanssa hetki ja vedettiin puumerkit veloitukseen. Kallis fyssarilla käynti tuli. ;)

Toivotaan, että olo menee edes parempaan.

Tahdonvoimaa: Päivän piristeeksi - Jutta Urpilai nen, Aivan aluksi

Tsekatkaa hei YouTubesta hakusanalla Aivan aluksi -hauska video. Kun nyt politiikkaan päästiin...

Ja nyt tämä kommentti tulee ihan puolueneutraalisti. Ei meillä kokoomuslaisilla sen paremmin noissa edustushommissa aina mene, jos mietitään vaiks Jaskarin toimia joskus aikoinaan.

Mutta Salella oli todella hyvä vaalikamppis. ;)

maanantai 27. lokakuuta 2008

Tahdonvoimaa: Saa täällä olla surullinenkin

Ja haukkua huonoja lekureita ja etenkin vakuutusyhtiöitä. Anteeksi - kritisoida. ;) Ja kyllä tässä joo kieltämättä elämästä on tullut hetkessä helvettiä mutta parhaamme tehdään, että saadaan apua ja hoitoa.

Sorry, että tulee uusina teksteinä. Puhelimella voi kirjoittaa tekstejä muttei kommentoida kommentteihin ja ei jaksan mennä koneelle...
Mä oon tän blogin yökyöpeli. ;)

Tahdonvoimaa: Funkt. MRI

Ps. Vaikkei vikaa löytyisi MRI-kuvissa, ei se ole ihme, eikä luovuttaa kannata. Varmaan tavan magneetit on otettu ja tulokset näyttäneet 'ei oireita selittäviä löydöksiä' -riviä? Kuten niin monella muullakin. :(

Toi on niin pyllystä, kun mikrotason vauriot ei näy missään tutkimuksissa, mikä on vakuutusyhtiöiden ilon aihe number one. Kun ei ole dataa/faktaa, ei tartte korvatakaan mitään. Hirveetä sinänsä... Kerro meillekin, miten magneetti meni ja mitä tuloksia tuli ja kuka ne analysoi.

FMRI:stäkin ollaan niin montaa mieltä. Osa on sitä mieltä, että vauriot näkyy normimagneetissakin (siitä lähtien, kun on ollut uudet laitteet, teslat) käytössä. Samoin on sanottu, että FMRI:ssä tuloksiin vaikuttaa niin paljon myös avustavan hoitajan potilaalle määrittämät asennot, etteivät tulokset ole luotettavia. Samoin on myönnetty (mielestäni aiheellisesti), ettei 'pelkät' yläniskan ligamenttivauriot selitä kuitenkin koko hermo-oireiden kirjoa, vaikka mahdollisia huimausta ja tasapaino-ongelmia valottavatkin hyvin kuten myös mahdollista rangan kosketusta selkäytimeen.

Jep, kuullaan sinusta toivottavasti! Jos oot positiivinen immeinen, kuten 4 vuoden taistelusi antaa ymmärtä, voit myös halutessasi liittyä blogin kirjoittajiin jossain vaiheessa. Tässä blogissa retkua ruoditaan suht positiivisessa hengessä ja tavoite on, että hoitoa saadaan ja apua löytyy - ainakin joskus. Ja että joku keksii laitteen, miten mikrotason hermovauriotkin saadaan näkyyn ja vakuutusyhtiöt joutuu korvaamaan KAIKEN KAIKILLE!!! ;) ;)

Tahdonvoimaa: Roosa moi ja tervetuloa jengiin!

Tervetuloa Taistelemaan!

Heti ekana tässä porukassa kärtetään taustatietoa. ;)

Mistäs päin olet kotoisin ja onko sinua hoidettu mitenkään? Minkä ikäinen olit, kun jouduit kolariin? Mikä vointi nyt?

Eikö sinulla diagnosoitu retkahdusvammaa mitenkään onnettomuuden jälkeen? Vai teitkö itse diagnoosin, kuten niin monet muutkin potilaat, kun lekurit ei osaa.

Onko onnettomuuspyöräkirjaan/poliisipapereihin merkitty mitään hermostoperäisiä oireita, jotka sopis retkahdusvamman aiheuttamiksi?

Miksi Tapiola ei korvaa, vaikka oli liikennevahinko? Alkoiko oireet niin pitkän ajan päästä vammasta, ettei mennyt myöhäisdiagn. läpi vai ilmestyikö diag. retkusta sairaskertomukseen vasta pitkän ajan päästä?

Ü

Fedja: Päiväralli

Lievää sekoilua ilmassa. Kalenterissa oli syyskuu menneillään. Tiesin sen, mutten muistanut. Yhtäkkiä sitten huomasin, että 2pv jäljellä tätä kuuta. Ja minulla vielä muutama taksikyyti käyttämättä tälle kuulle, kun on ollut auto lainassa. No, pitihän se käyttää. Taksissa tajusin, että taitaa minulla olla kuut ja päivät sekaisin.

Päivällä 12:30 tärähti puhelimen hälytys pirisemään. Olin ihmeissäni. Mitä nyt. Kunnes muistin, että olen sopinut apuvälinelainaamoon tuolin sovitusta. Keittiössä minulla on ollut apuvälinelainaamosta tuoli, jossa satulaistuin, selkätuki, pyörät ja korkeussäädöt. Lattiapinta on pehmeä ja tuoli ei liiku siinä. Lopulta tilattiin uudenlainen tuoli, jossa on sellaiset pyörät, että tuoli liikkuu paremmin minun keittiössäni. Uusi hieno tuoli, mutta...tuolin jalat oli siellä, missä jalkojen olisi pitänyt olla, joten...palasin alkuperäiseen vanhaan tuoliin, jonka istuinsäädöt olivat parhaimmat.

Viimeksi kun tulivat uudempaa versiota tuolissa sovittamaan tänne asunnolle, olin häippässyt kävelylle ja unohtanut koko asian. Yllätyksekseni olivat odottamassa ovella tuolin kanssa, kun tulin takaisin ja juuri lähdössä pois, koska asunnollani ei ollut kukaan.

Aivotoiminta tökkii ja välillä sitä söhlää melkoisesti, mutta toisaalta ei ihme, kun on jo monta vuotta nukkunut niin huonosti. Tuo hirveä kiristys eli neuraalikudoksen kova ärsytystila vie unet. Mitä vähemmän kiristää, sitä paremmin nukun. Välillä käytän illalla Oxamin:ia, jonka avulla saan unen päästä kiinni, mutta se on benzo, joten en viitsi käyttää liiemmälti. Nyt testaan Doxalia. Ei ole niin tehokas kuin Oxamin, mutta ehkä turvallisempi säännöllisesti käytettynä.

Tahdonvoimaa: Lokakuun lopun kuulumisia

Täältä tullaan fyssari. Huomenna tönätään taas C0:aa paikoilleen. Nyt se voi mennäkin/pysyäkin, kun on niska rentona ja hermoston separit rauhoittunut. Katotaan vaan, niin huomenna on taas hirvee jakitus päällä. ;)

Tää päivä on ollut suht positiivinen. Aamulla ei jumittanut juurikaan. Ihme. Oon huomannut, että vatsojen myötä lonkat ja alaselkä ei ole niin tiksissä, kun yleensä. Samoin kaulan koukistajat pystyy taas tekemään.

Korvissa nyt on painetta koko ajan, mutta se on enemmän normaalia kuin outoa. Ei ne tosin samaan malliin huuda kuin pahimmillaan. Välillä on ihan outo tunne, kun korvissä ei kitise. ;) Oudon hiljaista, siihen kun on niin tottunut vikan 5 vuoden aikana. Istumisesta korvat ei tykkää. Kai se pukkaa paineen sinne. Pääkin kääntyy nätisti sivuttain, eikä enää niin huimaakaan käännellessä.

Tietyistä kohdista kaularankaa kinnaa edelleen, ei ole helpottanut vaikka mitä tekee. Samoin hartiat/yläselkä (C6) elelee ihan omiaan - välillä naksuu ja yliliikkuu ja sit on ihan jumissa.

Muuten ois niin kiva taas alkaa vähän kävellä mutta kun se käppäily on sellaista ihmeellistä 'pehmeetä' ja sitten yhtäkkiä tippuu alaspäin, niin eipä se hirveästi houkuttele. Nyt oon taas koittanut pikkusen istua kaulurin kanssa koneella, että saa tatsia ja voimaa lihaksiin. Vika 7 vrk:tta menikin maaten. Mutta näyttää aika heikolta, että pääsis koskaan istumatyöhön 8h/pvä. Sen verran kovasti kolahti.

Mutta tylsäähän tämmönen elämä on. Vähän sellainen häkkilintufiilis, kun ei pääse mihinkään. Ja jos lähtee riekkumaan tietää, että siitä kärsii seuraavan viikon. Ehkä vielä joskus...

Musti: Kiitos armahduksesta...

Kyllä oli mukava lukea että Tahdonvoimaa anto Mustille oikein kirjallisen armahduksen, ettei minun tarvi känsäisillä käsilläni naputella niin paljon tekstiä.
Voi, kunpa minäkin voisin antaa sinulle terveytesi takaisin, se olisi parasta mitä tässä maailmassa voisi tapahtua. Mutta perittyäsi herkän hermoston minulta, niin aikaa kuluu ennenkuin olet simppelissä kunnossa ja se aika tuntuu todella matelevan... Mutta kuten olen sanonut Tahdonvoimalle ainakin sata kertaa, tuntemukseni perusteella tiedän hänen kuntoutuvan lähes ennalleen. Tuon tiedon avulla pystyn minäkin elämään elämääni eteenpäin, vaikka välillä, lue lähes aina, ajatukseni ovat kaikkea muuta kuin onnen täyttämiä...
Nuo kaikki kurjat hermosto-oireet, jotka vaihtelevat koko ajan eri puolilla kehoa saavat sitkeimmänkin taistelijan ala vireeseen, mutta sieltä pohjalta on vain pakko ponnistaa ylöspäin, muuten elämälle ei tule jatko aikaa.
Ja kun seuraa mitä kaikkea Tahdonvoimaa on tehnyt saavuttaakseen menettämänsä terveyden, voin sanoa että kyllä tuollainen sisukas, peräksiantamaton toiminta palkitaan jonain päivänä ja voi jatkaa siitä mihin elämä pysähtyi eräänä talvisena työ päivän aamuna.
Päivä hämärtyy iltaan ja se tietää sitä, että askeleeni suuntautuvat terassille, jonne sytytän eri värisiin lyhtyihin (saatu Tahdonvoimalta) kynttilöitä luomaan tunnelmallista lämmintä valoaan.

Tahdonvoimaa: Susana Spearsista mallia - äänestys?

Ihan ok näkönen sporttinen ex-malli (oisko Venäjältä?) päätti kuvata videoita jumpastaan Youtubeen (hikinen vartalo, vähän vaatteita, erootisväritteiset liikkeet) ja tienata samalla rahaa ja sponssiopimuksen Niken kanssa.

Pitäisköhän mun tehdä sama, mutta vedän vaan hermostoliikkeet ihan totally naked. Tuli mieleen, kun nostelen täs koipiani teknon taktiin puolialasti. Onhan mulla mallitaustaa 10 vuotta ja kroppa huippukunnossa - poislukien hermosto! Hmm...

Mutta mitä mä niillä rahoilla tekisin, jos tähän kuntoon jään? ;) Sano mielipiteesi ja äänestä oikealla puolella olevassa palkissa!



sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Tahdonvoimaa: Musti, saat armahduksen

Sulle riittää, että kirjoitat otsikkoa ennen vain Musti. Eikö ole jaloa. ;)

Ja siis tiedoksi, jos joku ihmettelee juttuja mun ja Mustin välillä, niin Musti on mun äiti.

Se on se tyyppi, jota syyttävä sormi geneettisen perinnön (ja yliherkän hermoston siis) suhteen osoittaa. ;)

Mäkin meen keittään kahvit. Nythän on just hyvä aika... Ketä täs nyt nukuttais...

Tahdonvoimaa: Käytäntö astuupi voimaan heti

Hyvät yöt! :)

Nimimerkki kokonaan otsikon eteen jatkossa

Heips,

Ehdotus hyvä ja uskon, että nimi otsikon edessä on riittävä. Luopukaamme pelkästä aakkosesta. Eihän sitä tiedä, milloin saamme toisen F:n, T:n tai M:n kirjoittamaan. :)

Mites on SI-nivel S62, haluatko sä kanssa kirjoittaa 'alapäästäs' vai ootko jo liian kunnossa meidän jengiin? ;)

Hämähämähäkki kiipes kädelle...

Moi!

Vaali päivä on illassa ja surkeeta sanoa että ei päässyt minunkaan ehdokkaani vaikuttamaan, mut ei voi mitään, pää asia että on käyty äänestämässä. Koska jos kuuluu nukkuvien puolueeseen, ei voi valittaa tehdyistä päätöksistä.
Tultiin tänään mökiltä koti tantereelle, tuntu niin mukavalta palata tänne muutaman päivän jälkeen. Kyllähän mökilläkin on ihan mukavaa, mutta kun siellä on niin turkasen pimeää et joka hetki ulkohuussiin mennessä pelkää karhun syöksyvän kimppuun. Yleensä mulla on kaasi (seuraa) mukana, mut siitä huolimatta vilkuilen koko ajan sivuille kuin vauhko kani. Koskaan en ole nähnyt siellä kumminkaan hiirtä isompaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
Suurin pelon aiheeni on kumminkin hämähäkki, joita melkein joka mökki reissulla tulee jossain lakanan mutkassa vastaan. Ennen kun menen nukkumaan ravistelen huolellisesti kaikki peti vaatteet ja sitten kun suljen silmät näen takuu varmasti unta, jossa niitä tulee iso liuta sänkyyni. Herään itseni huutoon ja tietty koko muutkin mökki eläjät, jotka luulevat että vähintään haulikolla varustautunut murhaaja tuijottaa meitä hullun kiilto silmissään.
Mieheni tietää kyllä mistä on kysymys ja saa minut rauhoittumaan, kunnes oikeasti tunnen jonkun ryömivän kädelläni - iiiiiiikkkkk - räväytän valot palamaan, mutta missään ei enää näy mitään. Yritän saada unen päästä uudestaan kiinni, huonolla menestyksellä, sillä koittavan aamun kajo tunkeutuu jo huoneeseen.
Nyt alkaa silmiä lupsottaan siihen malliin, että on vaan kaksi vaihto ehtoa, menen juomaan kupin höyryävän kuumaa kahvia, tai heitän itseni sängylle toivoen unen tänä yönä tulevan helpommin. Ensimmäinen vaihtoehto voittaa, siispä kahvin keittoon, ja ehkä jossain vaiheessa unikin tulee varmaan ajankohtaisexi.
Hyvää yötä ja huomenta kaikille blogissa kävijöille ja olkoon huominen päivä parempi kuin tämä päivä.

F: Tinnittää

Ehdokas ei mennyt läpi, mutta elämä jatkuu :>. En kyllä tuntenut ehdokasta kuin ihan vähän ja puoluevärikin on tällä hetkellä hakusalla. Ei oikein löydy sopivaa puoluetta tällä hetkellä.

Sain kiristystä niskassa helpotettua ja samalla koko olotila helpottaa. Tosin vielä on paljon jäljellä vetoa ja painetta päähän. Samalla kun kiristää päähän kovasti, on isossa varpaassa vasemmalla puristus ja kylmyyden tunne.

Tinnittää, niittää, äiti, inttää, täi, nätti, täti, ääni :......................................:

Tahdonvoimaa: Mielenkiintoista

Tajusin just, että korvat ei ole muuten soinut pariin päivään ihan hirveästi. Ehkä se viimekertainen leuan mobilisointi todella sai taas tän kaiken aikaan ja nyt alkaa hermot olla niinkuin pitäisi? Hmm. Yritän olla positiivinen!!! ;)

Ps. Heikolta näyttää mun ehdokkaan pääseminen valtuustoon... Varasijalla! Mutta toinen ystävä (Lempäälästä) pääsi kuitenkin. Jee, jee.

Tahdonvoimaa: Ja taas paukkuu - ei ovet tällä kertaa

Tällä kertaa paikkaansa hakee vasen leukanivel. Aamuisen säryn jäljiltä se on edelleen vähän arka muttei enää kipeä. Lisäksi siihen on ilmestynyt samanlainen patti, mitä oli oikeallakin puolella aluksi.

F: Ylirasitusta ja mökkeilyä

Hohhoijaa. Kiristää niin ihanasti ja korvat soittaa niin kaunista melodiaa että...Energiat niin nollilla, ettei jaksa muuta kuin pyöriä netissä jotain yksinkertaista viihdyttävää etsimässä. Kiristys on kamala tämän viikon reissun jälkeen, mutta alkuun pääseminen jumpassa reissun jälkeen ei tahdo onnistua.

Tiistaista lauantaihin olin Lestijärvellä kaverin kanssa. Ja nyt paketissa. Rasitus-lepo rytmi meni kintturalleen ja lopulta yöunetkin täysin katkonaiset. Tasapainon ylläpitämiseksi minun pitäisi joka päivä olla 2 x 2-3h putkeen ittekseen. Rentoutua ja venytellä. Tuntui, että koko reissu meni siihen, että ruokataukojen ja lyhyitten kävelyjen yms. jälkeen aina venyttelin, mutten missään vaiheessa kunnolla. Tällä hetkellä sitä on tuomittu tämän oireiston kanssa vankilaan ilman oikeudenkäyntiä ja kaltereita. Mitä järkeä on lähteä kaverin kanssa mökille, jos ei pysty perillä olemaan kaverin kanssa, vaan pääosin viettää ajan ittekseen. Aamulla mää tarvitsen normaalisti 2-3h jumppaa ja venyttelyä, että yökiristykset saa pois. Mökillä sitä alkaa sitten aamusta räpättään kaverin kanssa ja päivä lähtee menemään päin katastrofia heti. Sitä ei malta mennä venyttelemään tarpeeksi pitkäksi aikaa ja usein, koska jonkun verran kiinnostaa jutustellakin, kunnes on tilanteessa, että makaa huoneessa monta tuntia ja yrittää puolitoista päivää saada tilanteen uudestaan tasapainoon ja ei saa.

No, totesin, että jatkossa voin lähteä reissuun vain todella tutun ihmisen kanssa, joka tietää minkälaista reissaaminen on minun kanssa. Ja seuraavalla kerralla kerron kaverille, minkälaista on olla reissussa minun kanssa ja sen jälkeen kysyn, että haluaako vielä lähteä. Reissukaverin pitää viihtyä todella hyvin yksinään. Huomasin muuten, että olen alkanut viihtyä yksin todella hyvin, kun ei ole ollut muuta vaihtoehtoa. Nyt olin reissussa hyvän ystävän kanssa, joka kyllä tiesi tämän vamman, mutta ei tiennyt minkälaista se on ihan käytännössä. Sanoi kyllä, että oli kyllä ihan tärkeä nähdä se, kuinka kipeä oikeasti olet. Ja minä pöljä otin kaiken lisäksi siitä paineita, että miten kaveri viihtyy, kun en pysty juurikaan olemaan seurana, vaikka hänet seuraksi tahdoin. Osasi onneksi olla paljon yksinäänkin.

Oli muutama mukava hetki. Lähdimme n.10km päähän etsimään kallioita, jotka muistin lapsuuden marjareissuilta. Ne olivat upeat. Otimme kuvia ja siellä hetkeksi unohdin tämän jatkuvan kiristyksen. Toinen aika antoisa hetki oli, kun kaveri lähti 2h lenkille ja minä jäin mökkiin. Lepäsin ensin ja päätin sitten testata tilan akustiikkaa ja sitä minkälaisia ääniä minusta pääsee. Se oli hauskaa. Huusin ja karjuin ja välillä lauloin suu ammollaan. Tiesin, että niska ja pää kiristyy moisesta paljon, mutta pakko irroitella ja kestää seuraamukset. Mukavaa oli myös, kun aloin leikkimään kaverin kameralla ja pitkillä valoitusajoilla kuvaten yhtaikaa ikkunan heijastuksia ja iltaruskoa järvenselällä. Nauru- ja itkuterapiaa kokeilimme kanssa. Kun nauraa ensin teennäisesti, niin lopulta sitä kikattaa ihan oikeasti. Tuollaisestakin menee jumiin, mutta ihan pakko tehdä tuollaistakin, että kestää elää ja välillä tuntee elävänsä.

Pitää pakottaa nyt itseni muutaman tunnin jumppa-venyttely sessioon. Aloitan sen nyt!!

Nyt mä hiffasin

Niinhän se menee: ensin niksuu, naksuu ja on auki paikat eli ns. kunnossa. Nivelet pyörii nätisti ympäri ja muuta kivaa. ;) Sitten kun nivelet ei saa tukea ja niitä rasittaa, ne hakee sen tarvitsevansa tuen pintalihaksista ja taas ollaan ihan jumissa. Ja tämä johtuu siitä, että hermotus ei toimi, niinkuin pitäis, koska se on saanut sätkym. Näinhän se on ollut koko ajan! Ja mitä enemmän tukea tulee, sitä vähemmän paikat paukkuu jumiin.

Tahdonvoimaa: Sunnuntaita ja kunnallispolitiikkaa

Tein juuri vaalikoneen testin ja lähinnä minua oli Keskustan ja Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaat. Paatuneena Kokoomuslaisena nauratti.

Mitäs kysyvät jotain pirun pikaratikan ja autotunnelin rakentamista, jotka ei teemana liikuta meikäläistä yhtään. Mä oon sitä mieltä, että Pirkkalan lentokentälle pitäis saada elämää ja tehdä sitä edellyttävät toimenpiteet.

Saas nähdä, jaksaako sitä lähteä uurnille. Pitäis kai. Olotilassa ei ole kehuttavaa mutta se nyt yllätä. Olin nukkunut jotenkin huonosti ja aamulla kun heräsin, niin vasen polvi ja leuka/korva oli aivan tajuttoman kipeitä! Vieläkään ei saa suuta kunnolla auki. Ja luonnollisesti kaikki paikat on ihan jumissa. Kävely oikein sattuu, samoin kumartelu.

Alaselkä ja lantio jumittaa huolella, samoin hartiat. Pää kyllä kääntyy sivulle ihan hyvin. Mutta kaiken kaikkiaan aika tuskallinen olotila. Tähän mä oon tottunut. Aloitan aamut itkemällä tilaani hetken ja sitten on vaan pakko nousta ja koittaa tehdä jotain. Se on tosin ihan sama, mitä tekee, kun heti on niin jumissa, ettei vaan pysty oleen pitkään ylhäällä. Kaikki kuinka haluais, niin koko keho vaan menee ihan tiksiin, kun yrittää.

Täytynee puhua fyssarille asiasta ja miettiä, mitä sille voisi tehdä vai onko se nyt niin, että tähän jäätiin. Tätä se on ollut nyt 3 kuukautta. Henkisesti oon jo niin valmis hyväksymään kohtaloni, että en edes osaa odottaa parempaa. Kattelen tätä aikani.

Toivottavasti muilla on parempi sunnuntai. Olkaa onnellisia, että saatte herätä terveinä, iloitkaa ihan pienistäkin asioista ja toteuttakaa itseänne. Ettei käy niin mulla. 27-vuotiaana joutuu miettimään, mitä kaikkea kivaa on saanut tehdä ja funtsii katkerana, kuinka kaikki vietiin niin viattoman näköisen kaatumisen seurauksena. No, onneksi ehdin puuhastella vaikka mitä ennen kuin elämä loppui. Nyt ei harmita niin paljon olla 'kuollut', kuin ettei olisi ehtinyt tehdä mitään ennen kaatumista.

Hajoaminen?

Uskaltaakohan sitä käydä ollenkaan nukkumaan, kun alakaularanka/rintaranka napsuu taas siihen malliin, että kohtaa alkaa pudota tytöstä osia. ;)

Oonko tosi pessimisti, koska väitän, että C6:een jää niin paha löysyys, että se joudutaan leikkaan joskus? Kun se valskaa noin pahasti vielä 7 kk: jälkeen, niin ei se siitä tiukennu ja tukilihakset ei ehkä riitä sitä korjaamaa.

Ja etenkin, ku myös yläpuolella kaksi nikamaa on lähes yhteensulautunut (C4-5) ja C2 rikki, joka ärsyttää suoraa C6:sta. Ei hyvältä vaikuta...

Syysmyrskyn kunniaksi

Ja mummille, jonka hautajaiset oli tänään.