perjantai 31. lokakuuta 2008

Kropassa tapahtuu jotakin (Fedja)

Täällä ollaan hämmenyksen vallassa. Tiistaista asti on tuntunut siltä, että kroppa alkaa paranemaan. 2 vk sitten kävin kinesiologilla 3. kerran. Sen jälkeen niskan alaosa tuntui liikkuvan paremmin. Maha oli puolestaan kaameassa kunnossa, kun olin sortunut sokeriin, maitoon ja vehnään. Hoidon jälkeen oli myös 1.5 vk ylirasitusta, kun ensin oli pari vierasta ja sitten itse mökillä. Gluteenittoman ja sokerittoman dietin aloitin hoidon jälkeen ja suolisto on palautunut pikku hiljaa. Tällä viikolla on kroppa alkanut jotenkin parantua. Nyt on alkanut joustaan paikat ympäri kroppaa. Paljon pitää tosin jumpata, monta tuntia päivässä. Mahtava tunne, kun pystyy taas tekemään stabiloivia niskaliikkeitä ja niillä tuntuu olevan vaikutustakin, jota en ole koskaan aikaisemmin huomannut. Silti on outo olo. Ranka liikkuu paremmin ja kireydet eivät koko kropassa ole niin pahat kuin ennen ja helpommin laukaistavissa, alaniska liikkuu paljon paremmin, mutta päässä sitäkin pahemmat kireydet ihan yläniskassa. Tuntuu, että kireydet alkavat pakkaantua kallonpohjaan ja päähän. Ja kun pää on kireänä, kädet ja jalat ovat kylmät, paleltaa ja tinnitus on voimakasta. Toisaalta pääkiristyskin helpotta, kun saa löysättyä rintarangan alaosan ja vyötärön seutua selästä. En pysty istumaan suorassa, eikä rasituskestävyys muutenkaan ole vielä parantunut. Eilen kävin kylässä ja kyllä oli vaikea olla, kun päätä kiristi niin paljon. Silloin haluaisi olla hiljaa vaan ja katsoa alaspäin. Jos katsoo keskustelukumppania, kireys vain pahenee. No, 2h kestin. Näyttöä ei kestä katsella juurikaan. Silti tuntuu, että jotakin positiivista on tapahtumassa.

Saa nähdä minne tässä ollaan menossa. Eilen illalla en meinannut nukahtaa ollenkaan, kun tuntu siltä, että voiko tämä olla totta: 11 vuoden jälkeen kroppa alkaisi vihdoin lähteä parempaan suuntaan.

Eilen illalla oli mahtava sumu ja pikku pakkanen, joka magneetin lailla veti ulos pikku kävelylenkille. Aamulla heräsin klo 8 ja kuulin radiosta, että Pohjanmaalla sataa tänään lunta. Piti heti aukaista verhot, mutta ei näkynyt leijailevia hiutaleita. Nyt on lunta maassa pari senttiä!!

Äsken kävin uimassa. Tein hikitreeniä 10min, jota en ole tehnyt 5 vuoteen. Katsotaan mitä tuosta reissusta seuraa. Toivottavasti hyvää.

On ollut tällä viikolla taas näitä vamman kummallisuuksia. Keskiviikkona, kun paikat alkoi tosissaan aueta, oli vuoroin hiki, niin että oikein kunnolla haisi ja vuoroin paleli. Tuo hikihomma on kummallinen. Se saattaa aktivoitua esim. ruokaillessa, kun pureskelee. Välillä muuten vaan tulee hiki ja kuuma. Välillä suihkun jälkeen saa jonkun ajan kuluttua pestä uudelleen kainalot, kun lämmin vesi aktivoi hikoilun ja kainalot haisee. Onkohan se niin, että vamman seurauksena hikoilusysteemi on pielessä ja normaalitilassa hikeä ei erity. Sitten joku laukaisee hien erityksen ja sieltä tulee sitten kaikki kertyneet kuonat hien mukana, jonka takia väkevät hajut.

Saunaa ei kestä ollenkaan. Tulee väsy. Silmät tuntuu kummalliselta ja koko hermosto ärtyy, niin, ettei sitä voi moneen tuntiin venytellä. Viime jouluna kävin saunassa ennen jouluateriaa. Aterialla sitten alkoi väsyttämään, huippaamaan ja syke nousi. Söin aterian kiireesti ja makasin muutaman tunnin. Tänä vuonna olen kokeillut saunaa pari kertaa. Silloinkin alalauteilla, mutta sama reaktio.

Ei kommentteja: