lauantai 1. marraskuuta 2008

Kaikki haluaa rahaa ja elämää kuuluisaa (Tahdonv oimaa)

Taas kerran last.fm:n erinomaista tarjontaa alla. Olinkin jo unohtanut tämän biisin, jota muinoin aina lauleskelin ja pianolla pimputtelin. Diggaan sanoista aina vaan.

Niin surullista mutta totta... Rahaa ja kuuluisaa elämää niin kovin monet halajaa. Mutta minä sitten toivon, että 'voi kun pystyis joskus kävelemään askeleenkin normaalisti' tai 'ois kiva herätä vaan ilman että joutuu funtsiin aina, mikä olo on'.

En edes halua tietää, mitä kello on. Hermosto separoi - vaihteeksi - kakkoskalvon kohdalta eli siitä suatanan C6:sta... Joka muuten olikin C7, kun katsoin lekurin diagnoosia. Mutta aion jatkossakin puhua C6:sta, koska siitä on tullut jo kaveri. Ja paskana se on sekin. ;) Olo oli jo eilen rauhottumaan päin, mut kun mä en osaa himmata, vaan lisään vauhtia silloin. Just väärin, tiedän! Kun Musti on kylässä, Tahdonvoimaa vetelee limejä narujaan kahta kiihkeämmin.

--

Biisi - Paperitähdet

Artisti - Juice Leskinen

Albumi - Tauko

Unta jokainen katsoo

kaikki tähtiin kurkottaa

Kaikki tahtoo rahaa ja mainetta
ja elämää helpompaa


Ja ne joilta se onnistuu

pankoon ristiin sääriluun

sillä etusivun tähteä
eivät suojaa sivut muut


Taas muistan Olavi Virtaa
niin lujaa eli hän
ja nähtyänsä kaiken
hän näki enemmän


Hänen kunniansa vietiin

hälle jäi vain maineen ies

Ja juuri kun hän oli valmis luopumaan

vielä saapui myyntimies


Kaikki tähdet näät kun katsot lehtiin eilisiin

Toiset kuolivat pois toiset elävältä haudattiin

Toiset nousivat itse ja toiset nostettiin

Toiset siististi myytiin toiset kylmästi ostettiin


Ei Tauno Palo koskaan
menettää vois karismaa

Vaikka lojuis hän kaatopaikalla
ja dokais kolinaa.


Mutta kuka muistaa Ursulaa

hän täysin unohtui

Hänkö oli vain missi muovinen

jolle roistot liivin ui


Ville-Veikko iskee silmää

aina naisen nähdessään

Spede kertoo vitsin mojovan

vaikka leikkaisit sen pään


Vesku Loiri kaatuu hienosti
ja hilpeästi laulaa hän

Ja kaikki muutkin
Kansallispankista
ain löytää ystävän


Kaikki tähdet näät kun katsot lehtiin eilisiin

Toiset kuolivat pois toiset elävältä haudattiin

Mut eihän paperitähdet koskaan sammu pois

Eikä paperitähden loisto tuskaa tois
lalalaalaaa..

Voi kun elämä oisi niin kuin aikakauslehti vain

Onnellista ihmistä täynnänsä viikottain

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, Tahdonvoimaa!

Juice on tehnyt joo hyviä sanoituksia, harmi vaan ettei se oo koskaan oikein osannut laulaa... :-(

Mutta asiaan. Luin noita sun vanhoja kirjoituksia, ja osa whiplash-oireista näyttää olevan sukua yläniskan asentovirheille. Tällasen linkin oon jo Fedjalle aikasemmin lykännyt, mutta ootko itse vilassut tätä:

http://www.upcspine.com/self.htm

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Moi!

Joo, mullahan on selkeä yläniskan asentovirhe ollut 5 vuotta. Sitä tässä samalla koitetaan korjata. Mutta on kyllä kieltämättä aika hankalaa koittaa opettaa kehoa noin pitkän ajan jälkeen "uuteen" asentoon, kun se niin kovasti hakeutuu siihen vanhaan aina takaisin. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että se vähän aikaa aina pysyy jo uudessa asennossa ja sitten taas lurpsahtaa. Mutta pikkuhiljaa!

Mulla ei varsinaista yläniskaan kohdistunutta retkahdusta onneksi ainakaan MRI:n tai lekurin mukaan päässyt tapahtumaan vaan kyse on juurikin heikosta niskan hallinnasta ja vinksahtaneesta asennosta. Mutta hiljalleen...

Oon joskus käynyt käynyt tuolla joo kuikkaamassa! :) Kiitos kuitenkin!

Ps. Joo muuta hyvää Juicessa muusikkona ei ollutkaan kuin sanoittajan taidot. ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Seuraava kysymys onkin, miten ihmeessä me saadaan mun niska kuntoon. Kovasti ainakin tehdään töitä, jotta saadaan niska pysymään, siinä asennossa, missä pitäisi mutta kyllä se aikaa vie.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, hankaliahan nää jutut aina on...
Olis muuten erityisen mielenkiintoista, jos kirjoittelisitte vaikka tonne fedjan sivuille noista eri hoitokeinoista kokemuksia, ja yleensäkin kaikki tiedossanne olevat hoitokeinot. Tietyiltä osiltahan whiplash-ongelmat ja muut niskaongelmat menee joskus päällekkäin, niin olisi kiva jos johonkin paikkaan vois suhteellisen organisoidusti kerätä tietoa ja kokemuksia. Mäkin olisin erityisen kiinnostunut eri hoitolinjoista, hyvistä niskaosaajista jne. Ja heti kun saan julkaisemisen arvoista tietoa / kokemusta niskan hoidoista, voisin skrivata myös omia - vähäisiä toistaiseksi - kokemuksiani.

Ja terveisiä toiselta kauppatieteilijältä, mä oon valmistunut -90 -luvulla. Onko sulla koulu vielä kesken?

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Joo, ei nää helppoja oo koskaan. Hoitokeinoista virsi lyhyt, niitä ei juurikaan ole. Fedja tosin taitaa ollu kolunnu kaikenlaista kiitettävällä yhdentoista vuoden kokemuksella.;)

Onko sullakin kolahtanu niska, vai vaivaako jännitykset "vaan"?
Mistä päin etit muuten fyssaria?

Mä oon kun Bill Gates, en tarvi tutkintoa eli gradu puuttuu...
Jos haluat niin tervetuloa kirjoittajaksi tähän blogiin. Yritän rekrytä mahdollisimman paljon kirjoittajia tähän blogiin, koska tästä nyt yht äkkiä on tullut suosittu väylä jakaa tietoa/kokemuksia. Ja pitäähän jonkun tätä jatkaa kun mä olen terve kesällä... ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Niin joo, kyllä mä vannon ton CST:n nimeen jos johonkin hoitomuotona. Noi OMT:t, hieronnat ja perusfysioterapiat tuntuu olevan ihan haista pee -hommaa...

Ja nähtävästi mullakin on aika ainutlaatuinen fyssari, kun on itse retkauttanut niskansa onnettomuudessa ja hanskaa siksi harjoittelunohjauksen aikas pirun hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla ei oo whiplash-vammaa, mutta sain rikottua yhden välilevyn niskasta, niin että se piti kokonaan poistaa. Nää niskaongelmat aiheutti sitten rajut selkäongelmat, joiden kanssa oon taistellu 9 vuotta. Eli kun selkäongelmat on mulla se suurin ongelma, en oikein sovellu kirjoittajaksi blogiisi, kiitos vaan tarjouksesta! (Tuolla fedjan palstalla oon enemmän höpöttänyt siitä, kun mullakin oli ne kalvot ilmeisesti jotenkin yhteydessä ongelmiin. Ja sen takia toi kalvoteoriakin oli aikas mielenkiintoinen lukea.)

Oon kyllä tietoinen, että jossain vaiheessa pitäis niskakin jumpata kuntoon, mutta toistaiseksi selkäongelmat vie kaiken energian. Niskan lihaksetkin mulla on kyllä hiukan kärsineet, sen huomaa siitä että toiselle puolelle päätä kiertäessa se liikkuu vakaasti kuin kiskoilla, ja toiseen suuntaan koordinaatio on heikkoa ja lihasvoimissakin on selvää toispuolisuutta. Niska yläosastaan vähän ikävältä tuntuu, mutta ei varsinaisesti aiheuta ongelmia, joten en ole siihen vielä jaksanut panostaa. Tosin alkuun jumpattiin sitäkin, mutten jaksanut jatkaa, kun se ei ollut ihan välttämätöntä.

Kun muuten noita limejä narujaskin ahkerasti vetelet, niin kysypä fyssaltas olisko myös flexi-bar hyvä harjoitusväline? Itse hankin sen selkää varten, mutta sen pitäis niskalle ja hartioillekin olla hyvä, eikä rangan tarvii yhtään liikkua sillä harjoitellessa (www.flexi-bar.fi). Se aiheuttaa pientä tärinää ja vibraa rankaan, ehkä sekin tekis hyvää niille kalvoille sen lisäks että vahvistaa tukilihaksia?

Tällä hetkellä mulla ohjaa kiro selän kuntoutusta, mutta tietty hyvät fyssaritkin kiinnostaa. Turun seudulla vaikutan nykyään.

Niin, ja tosiaan todetaan vielä ääneen, että mielenkiintosen blogin ootte kyllä keittäneet kokoon!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, onkos tällanen artikkeli muuten tuttu?

http://www.physios.ch/P_kipumekanismit-kliininen.html