keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Tahdonvoimaa: Painetta korvissa? Kuuletko oman äänesi, kun puhut? Hakkaako sydän korvassa? Apua löytyy.

Monet niskapotilaat kuulevat oman äänen, hengityksen tai sydämenlyönnit korvissaan. Tiedän! Vitun ärsyttävä vaiva.

Pakko puhua puhelimessa makuullaan, kun istuminen heittää hirveet paineet ja ei kuule, eikä pysty keskittymään. Samoin hengähtyminen on helvettiä, kun ääni kovenee. Julkista esiintymistä en vois edes kuvitella...

Oma fyssarini yllätti minut ammattitaitonsa laajuudella, TAAS KERRAN, kun puhuin hänelle tästä vaivasta, joka iski korviini uudelleen aloitettuani duunit. Hän taitaa olla vähän joka alan spesialisti ja kokenut kaikki oireet: aina kun sanon jotain mielestäni outoa oiretta, hän toteaa: 'Joo, toi on tuttu juttu!'.

Netissä pörrättyäni päättelin, että kyse lienee tästä 'avoin korvatorvi' -vaivasta, koska syntymekanismi voi olla myös hermotushäiriö. Toki painealtistusta tulee korviin muutenkin, kun niska ei kanna ja kuulo-tasapainohermo (aivohermo8) on saanut damagea, kuten myös kolmoishermo (aivohermo3), jonka yksi haara btw hermottaa tärykalvoja/korvakäytävän osia.

Linkin takana tietoa, jos sulla on Tuuba päässä (englanniksi). ;)

Ps. En ole vielä ko. keinoja kokeillut mutta CST:n myötä kalvot ainakin on alkanut toimia, koska korviin on tullut vaikkua! Tossa sanotaan, että vahan puuttuminen on yksi oireistava tekijä.

Pps. Perkele, kun oon syönyt allergialääkkeitä ja punkteeruttanut itteni 5 kertaa - turhaan. Miten mun vakkarikorvalekuri (vielä tohtorismies!) ei tunnistanut vaivaa, vaikka selitin sille just ton 'kuulen oman ääneni/korvat aina lukossa' ja 'kuivat korvat' -jutun? Ja fyssari hiffas heti...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Haa, mun lääkäri kysy multa tämmösen vaivan ilmaannuttua, että "kuuletko sä ääniä?". Sanoin, että kuulen, tällä hetkellä mm. sun ja omani. ;) Hulluja nuo tk-lekurit.