perjantai 31. lokakuuta 2008

MRI-kuvien ja segm. tutk. diagnoosi (Tahdonvoimaa)

Fedja!

Kysyit kerran sitä mun MRI-kuvien diagnosointia ja ylipäänsä sitä, miten diagnoosit tehtiin. Tarkka se on ainakin:

Käsin, lekuri: kaular. kok.liikkuvuus normaali, kiristystyyppistä kipua yläniskaan ja kaulalle, segmentäärisessä tutkimuksessa C0 kierto rajoittuu oikealle, samoin C1 kierto ja lievästi C2 vasen sivutaivutus, C1 oikea poikkihaarake arastaa, selvä aristus alakerv. oik. missä hermojuuriaukkopalpaatiossa sät.kipua oik. yläraajaan.

c-MRI:stä oli lekurilla seuraava tulkinta:
c-ranka MRI:ssä ei poikkeavaa. Dens on suorassa atlaksen massa lat. kanssa, alarialig. ja lig. trans. kuvautuvat symmetrisinä. Oirekuvaa selittäviä löydöksiä ovat C7-tason kulmautuminen takaligamenttirakenteissa, mikä on viitteellinen lisääntyneeseen segmentääriseen kulmaliikkuvuuteen. Toisena muutoksena T1/2 välin diskuksen pieni oikean puolen lateraalinen protrusio, mikä ei ahtauta spinaali- eikä juurikanavaa.

Toim. Huom! Tuo lekuri on kuulemma Suomen pioneeri ja paras näissä retkuissa sekä MRi-tulkinnoissa ja tutkimisessa käsin. Sen huomaa.

Muut lekurit kirjoitti kaularangan nyrjähdys, 13.4. Ja siitä seurannut yläniskan nivelmekaniikkahäiriö. Kolme muuta fysiatria tulkitsi MRI-kuvan näin: ei oirekuvaa selittäviä löydöksiä. ;)

Ei kommentteja: