lauantai 27. kesäkuuta 2009

Vesikävelyvinkkejä kesälle (TV)

Muutama asiat, jotka tuli mieleen, kun oon nyt vuoden aktiivisesti vesileikkinyt. Ehkä näistä on jotain iloa. :)

POLKEMINEN

Mä oisin lähtenyt vesijuokseen, mutta onneksi ft neuvoi oikean tekniikan. Eli kuvittelee ittensä kahden levyn väliin suorana pötkönä. Ja jaloilla poljetaan alaspäin, kohti pohjaa, EI eteenpäin. Aluksi kädet ei liiku. Myöhemmin ne voi ottaa kevyesti mukaan esim. pumpata eteenpäin tai sivuttain. Helpompi hallita yksi käsi kerrallaan.

KAULURI

Niskan asentoa voi hakea kaulurilla. Itse tein niin aluksi. Vähän se kastuu, mut kuivaa nopeasti.

VYÖ

Aqua Jocker on ollut hyvä. Ei ole painava, ei jäykkä ja sen saa tosi tiukalle jopa tämmöiselle ruipelolle. Vyön oikea paikka kannattaa tsiigaa vaikka Vesijuoksuliiton sivuilta. Jos se on liian ylhäällä, kädet ei mahdu oleen, jos liian alhaalla, pomppaat pintaan.

PAINO/NOSTE

Tässäpä haaste. Yläniskavammaisen olisi hyvä olla suuta/korvia myöten vedessä. Mutta vyö ja etenkin märkäpuku luovat sen verran nostetta, että pomppaa ylös. Ja kun sukelluspainoja ei voi kantaa, tämä onkin iso haaste. Itse käyn vakkarilaiturilta ja olen virittänyt laiturin alle painot narulla - piilossa.
Sieltä nappaan ne sitten vyöhön, kun olen vedessä. Ei tartte kantaa. :)

VESIJUOKSUVAATETUS


Jalkineet:
Neopreenikengät on mahtavat. Yksi mutta: Ne on pakko repiä pois, kun liimautuvat jalkoihin. Paha juttu. Mä joudun luopuun, kun hartiat meni riisumisesta huoneen kuntoon. Muista ostaa isommat, kuin kengät yleensä. On naftit.

Märkäpuku:
Erittäin hyvä. Tuplaa vedessäoloajan, kun ei palele. Tukee ja antaa vastusta, ei sovi aloittelijalle. Samat haasteet kuin kengissä - pukeminen ja riisuminen. Etenkin kokopuku on ihan mahdoton. Osta siis sellainen torsomallinen, jossa on vetoketju edessä, etenkin jos et saa nostella käsiä. Sama juttu kuin kengissä, osta kokoa isommat, ei tartte repiä/rasittaa niskaa.

Hanskat:
Lisää vastusta, mutta ei sovi vaikeasti vammautuneelle. Jos asento on pikkuisen väärä, eli handyt liian suuressa tai pienessä kulmassa, rasittaa hermokudosta alarangasta. Esim. lavan lähentäjä-loitontaja -liikkeessä vastusta saa lisää pitämällä kämmenet auki sen sijaan, että ne olisi nyrkissä.

Hattu:
Muista aina pipo/hattu/päähine! Vaikka olisi lämmin, tuuli käy veden rajassa yllättävästi.

Mukavia hetkiä vesille! Kertokaahan kokemuksistanne blogissa ja foorumilla.

Ei kommentteja: