perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kraniaalinen osteopatia (Fedja)

Olen nyt käynyt 5 krt osteopaatin hoidettavan. Osteopatiassa voi lisäkouluttautua kraniaaliseen osteopatiaan (KO). Tämä hoito on ollut tosi samankaltaista kuin kraniosakraalinen terapia (KST). KO:ssa hoidetaan samoja alueita kuin KST:ssä. Kädet voivat olla ihan samoissa kohdissa.

Toisaalta nämä hoidot ovat myös erilaisia. KO:ssa kuunnellaan enemmän sitä mihin päin esim. pään luut vääntäytyy ja tavallaan seurataan liikettä. KST:ssä enemmän seurataan selkäydin-/aivonesteen pulsaatiota ja pyritään avittamaan sitä laajentamalla pulsaation aiheuttamaa liikettä tai "jarruttamalla" liike pulsaation toiseen ääriasentoon.

KST terapeutti kävi enemmän järjestelmällisesti tietyt paikat läpi. KO taas toimii enemmän intuitiivisesti ja hoitaa sitä mikä hänestä tuntuu oikealta kohdalta. Tämä ero voi johtua kyllä hoitajan tavasta hoitaa. Myöskin kokemus vaikuttaa. Luulenpa, että kokenut KST hoitaja voi myös hoitaa aika intuitiivisesti.

Osteopaatti tuntuu nyt tajuavan vamman laadun ja kohtuudella myös sen vakavuuden. Fysioterapeuttini (KST) sen sijaan on aika pihalla sen suhteen, mitä tarkoittaa neuraalikudoksen venähdys ja repeämä tai shokki.

Ensi viikolla menen takaisin fyssarille testaamaan, josko lisäkoulutus vaikuttanut hoidon laatuun. Jos ei, niin palaan takaisin osteopaatin hoiviin.

Ei kommentteja: