maanantai 29. joulukuuta 2008

Bushin pastillit (Fedja)

Lauantakina kävi kylässä Bushin kavereita Amerikasta. Ystäväni jenkeistä oli tullut piipahtamaan Suomeen. Ystäväni mielestä Bush on hyvä presidentti, hän pitää Bush:sta ja hänellä ei ole mitään valittamista. Kävimme jonkin aikaa keskustelua siitä, miksi eurooppalaiset eivät pidä Bush:n aikana harjoitetusta politiikasta. Käsitykset Irakin sodasta syistä on minun ja heidän välillä niin kaukana toisistaan, ettei keskustelussa ole mitään järkeä. Minä en voi käsittää miksi he pitävät Irakin sotaa täysin oikeutettuna ja heidän mielestään eurooppalaisten asenne on väärin perustein syyttävä.

Järkevämpi oli sitten vaihtaa puheenaihetta. Onhan ihmisen elämässä muutakin kuin politiikkaa, ainakin hiukkasen.

Ystävä toi tuliaisiksi amerikan makeaa, m&m karkkeja. Hyviä ovat, tiesin vanhastaan. Vähän hirvitti, kun toivat, kun aavistin, etten maltan olla niitä syömättä. Vatsa oli valmiiksi ärsytetty ruisleivällä ja rieskan paloilla. Viimeisten viikkojen aikana olen huomannut ruisleivän vaikutukset. Jos illalla viimeksi syö pari ruisleipäpalaa, aamulla herää siihen, että oksettaa ja vatsa on täynnä ilmaa. En tiedä onko vatsa alkanut sen verran toimimaan että reagoi. Aikaisemmin muuttui ruisleivän syömisen jälkeen muuttui vain hiljaiseksi ja passiiviseksi. No, minulla oli nuot Bushin pastillit kauniisti isossa pussissa. Ajattelin, että nyt tulee kyllä katastrofi, jos syön sekä maitoa että sokeria tällaiseen vatsaan. Puolen tunnin päästä siitä kun vieraat lähtivät, pussi oli auki. Sitten ajattelin, että nyt syödään sitten monen kuukauden annos karkkia kerralla, että saadaan kärsittyä kaikki haittavaikutukset tässä kerralla. Samana iltana alkoi jo tuntua. Keuhkoputkiin tuli tunne, että flunssa tulossa ja kurkku alkoi tuntua käheältä. Seuraavana päivänä "hermostotulehdus" päällä ja oireilu tuolla kalvotasolla. Kävely leijailua. Jumppaa ja venyttelyä turha yrittää. Nyt pitää kärsiä 2-3pv. Tiedän sen menevän ohi nyt, kun laitan vatsaan oikeanlaista tavaraa pari päivää. Kyllä taas melkoisen opetuksen sain tästä elimistön kokonaisvaltaisesta toimimattomuudesta. Suolisto ei toimi, koska hermosto on sekaisin. Kun suoliston toiminta edelleen huononee, hermoston tila pahenee entisestään.

1 kommentti:

Musti Mustinen kirjoitti...

Täällä kärsii kans yksi joulun ylensyöjä jo toista päivää suolistonsa kanssa.
Tiesin hyvin että lanttulaatikko on hitsin huonosti sulavaa ja sitä ei auta yhtään että vedin monta rasiaa suklaata perään. Riisipuuroakin piti mättää luunusopan kans ja nyt on divertikkelit siinä tilassa että saa tarkkaan katsoa mitä suuhunsa pistää. Mutta kun joskus tekee niin mieli hyvää ja tuota lanttulaatikkoakaan en syö kuin just jouluna, no suklaasta en sitten puhukaan enempää...
Vatsa on kun yhdeksännellä kuulla ja alavatsan kivut ihan omaa luokkaansa, mutta oma moka, kärsitään nyt. Toivon mukaan selviän kuitenkin näin "helpolla" ettei tarttis uutta vuotta vastaanottaa sairaalassa tiputuksessa. Eipä tarvi kuin vierestä katsella kun muut syö huomenna herkkuja. Yksi hyvä puoli kuitenkin asiasta löytyy, kilot lähtee kolisten, ne mitkä jouluna tuli...;)