keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Hiilitabletit ja puolukka (Fedja)

Mää löysin kohtuullisen hyvän yhdistelmän suolisto-ongelmista vähentämiseksi.

Hiilitabletit, puolukka ja maitohappobakteerit.

Sokrua ja esim. jauhotuotteita suolisto ei kestä. Jos syön esim. glut leipää välillä, syön sen päälle kohtuullisen annoksen puolukkaa. Se hillitsee jonkun verran sokerin ja jauhoisten tuotteiden aiheuttamaa sekasotkua suolistossa. Hiilitabletit ovat auttaneet tuohon yökötykseen ja myös rauhoittanut sitä elämää, mikä vatsassa on alkanut ruisleivän syönnin jälkeen. Tuntuu auttavan myös siihen, että tavara tulee paremmin putkesta pihalle. Nyt en tarkoita selkäydintä :>.

Lady in Pink:lle. Jos epäilee laktoosi-intoleranssia tai keliakiaa, jo 1-2 vk testaus ilman näitä tuotteita antaa osviittaa, onko näistä kyse. Jos testaa gluteenitonta, jättää 1-2 vk viljat pois ja syö riisiä, kvinoaa ja tattaria näiden sijaan suurimoina ja hiutaleina. Jos haluaa testata maidon samalla, ostaa purkin riiisi- tai soija-maitoa ja käyttää sitä maidon tilalta.

Mullahan vatsa ei kestä maitoproteiiniakaan tällä hetkellä. Missään virallisissa labroissa ei näy mitään mikä aiheuttaisi suolisto-ongelmat, joten ongelma löytyy korvien välistä niin kuin kaikki muutkin ongelmani :>, :>, :>. Ei ole laktoosi-interkleraasia (kuten naapurin mummolta asia vääntyi) tai keliakiaa. Tutkittu on asia, kun putosi se kymmenen kiloa painosta yhdessä välissä.

Terveyskeskuksessa kohtuullisella vaivalla saa otettua laktoosirasituksen ja keliakikokeen. Ja ei pitäisi niin hirveän paljon maksaa. Terveyskeskukseta Oulussa ainakin voi päästä gastroentrologille. Minut laitettiin viime keväänä.

Ei kommentteja: