lauantai 20. kesäkuuta 2009

Varkaan jäljillä...

Osasto oli kuin hirmumyrskyn jäljiltä, joka puolella eriväristä kenkää ettei lattiaa seasta erottanu, joten aloitin kenkien järjestely operaation.
Yhtäkkiä katseeni osui seinustalla olevaan kenkärivistöön, jokin siinä kiinnitti huomioni. Se oli keskellä oleva kenkä, joka ei sopinut muiden joukkoon. En ollut uskoa silmiäni!! Varas oli laittanut siististi vanhat kuluneet kenkänsä muiden joukkoon ja laittanut uudet jalkaansa ja kävellyt niissä ohi kassan. Oli ollut jotkut pihdit mukana, jotta varashälytin ei alkanu soimaan.
Toinen tapaus sattui vähän äskeisen jälkeen. Ainoa laatikko juuri sitä lenkkaria, jonka asiakas halusi oli käsissäni, olin iloinen että se oli löytynyt isosta pinosta, mutta iloni sammui hyvin lyhyeen. Avattuani sen sieltäkin paljastui vanhat haisevat kengät ja uusissa oli tämäkin varas painanut ulos.

Kyllä tämä maailma on menny malliinsa, me muut rehelliset ostajat kärsimme sitten varkaiden teot, koska hintoja on nostettava jotta kauppiaallekin jää jotain.
Toivon ettei minun enää tarvi törmätä vastaavaan työssäni, mutta melkein tiedän että se on toive ajattelua. Kun pienestä pitäen lapsi opetetaan rehelliseksi niin varasta hänestä ei tule tekemälläkään, kleptomania on jo sitten ihan toinen juttu.

Ei kommentteja: