perjantai 25. huhtikuuta 2008

Ensimmäinen osa

Tänään se sitten alkoi. Taistelu whiplashin erikoisia ja selittämättömiä oireita vastaan. Herra tietää, miten se tulee päättymään mutta ainakin kirveet on nyt nostettu ja sotafiilis vallannut mielen. ;) Ensimmäinen oikea askel kuntoutumiseen on diagnoosi ja kunnon hoito.

Uskoisin, että menetelmänä on CST eli craniosacral therapy. Tai siis onkin, mutta fyssari ei turhaan alkanut leikkiä hienoilla termeillä, vaan meni suoraan asiaan. Terapialla vaikutetaan osteopaatin ja biomekaniikkaproffa Upledgerin kehittämällä menetelmällä keskushermoston luonnolliseen nestekiertoa eli craniosakraalirytmiin, joka on jokaisella olemassa ja joka vaikuttaa suoraan ihmisen keskushermostoon. Keskushermoston ongelmastahan tässä minullakin on kyse. Niska sai kovan kolaukset ja koko selkäydinkanava ja sen mukana myös hermokudos otti pientä 'damagea'.

Ja se taas aiheuttaa oireita käsiin ja jalkoihin ja päähän - siis koko kroppaan! On viiltelyä, puutumista, pistelyitä, paineen tunnetta, kipua, tikkuilua yms. Kaikki hermoperäistä! Keskushermosto kun on kokenut säikähdyksen kaatumisen yhteydessä tulleesta tällistä ja toimii 'ylikierroksilla'. Se pitää taas totuttaa toimiin normaalityylillä ja sitä nopeuttaa merkittävästi kraniosakraaliterapia eli CST. Samalla aletaan treenaan niskan ja kaularangan hallintaa, että saadaan vähän lihaa luiden ympärille tonne kroppaan. Mutta treeni on oltava todella pientä ja varovaista. Aloitetaan ihan minimistä, tyyliin niskassakin 5 kerran harjoitteista. ;) Toistaiseksi päivän ainoa harjoite on kiertää rintarankaa ja imeä kieltä kitalakeen. Että sillä viisii! ;) Näillä mennään, kuntoutumistavoitteeni on heinäkuu!

Ei kommentteja: