perjantai 8. elokuuta 2008

Dedis meni...

Naureskelin tos just huhtikuiselle viestilleni, missä kuntoutumistavoitteeni oli heinäkuu. No, huhtikuussahan huimaus ei ollut vielä edes kunnolla alkanut. Toukokuussa tavoite oli lokakuu ja nyt jos kysytään asiaa, niin se maaliskuu 2010. ;) Et sillä viisii... Ja niin viattomalta näyttäneen tapaturman seurauksena tämmönen show. Taivas! Ei sitä voi, kun ihmetellä.

Mutta lääkärin mukaan tapaturman muodolla ei ole väliä, vaan sillä, kuinka nopeesti pää tekee ko. liikkeen, onko aikaisempaa niskaongelmaa ja millainen hermostoltaan on. Mä kaaduin täysin odottamatta, oon elänyt tän jo kerran ja mulla on herkkä hermosto... Että hyvin menee!

Ja näitä kuulemma sattuu tosi paljon just kaatumisten ja harrastusten (lätkän taklaukset, nyrkkeily jne.) seurauksena ja edelleenkään lekurit ei tätä osaa tunnistaa. Normaalein tapa saada whiplash-vamma on kuitenkin se autokolari ja huono juttu on vielä se, että oireet voi tulla kuukausien ja vuosienkin päästä! Potilas ei ees muista välttämättä kauan sitten sattunutta vahinkoa. Ja kun lekurit taas ei osaa kysyä!

Ei kommentteja: