torstai 30. huhtikuuta 2009

Voi itku (TV)

Tämähän on ihan karseeta. Tuo vauva naapurissa on taas itkenyt putkeen kohta kaksi tuntia. Mä mietin, että onkohan siellä ketään muita kotona, täytyiskö käydä soittaa ovaria vai pitäiskö tässä kutsua joku sossu kohta paikalle. Toi alkaa olla nyt jokapäiväistä.

Viime vappunahan se mies hakkas rouvan. Eilenkin se oli jo tuhannen päissään, koska lauleskeli ja huuteli kämpillä yksinään. Nyt mietin, että onkohan se sammunut sinne ja vauva itkee nyt yksin? Toi on jotain niin karseeta. Tulee niin mieleen se yksi Irinan biisi, jossa hän kanniskelee lasta yksinhuoltajaäitiä ympäri asuntoa... En muista nimeä.

6 kommenttia:

LoisLane kirjoitti...

Aikuisten ihmisten väliselle tyhmäilyille ei oikein voi mitään. Jos nainen haluaa jäädä hakkaavan miehen luokse, niin siinä harvemmin poliisit tai muut auttaa... mutta sitten kun siellä on pieni vauva, niin tilanne onkin ihan toinen. Jos se oikeesti kuulostaa siltä, että vanhemmat laiminlyö lapsen hoitoa ja on jopa vaaraks sen hyvinvoinnille, niin melkein vois kyllä kilauttaa sossuun tai johkin. :S Oot sä siitä niin monta kertaa kyllä maininnutkin, että jos se niiden touhua olis normaalia, niin ei se niin paljoa ulkopuolisia huolettais.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ja sossut voi itse asiassa tehdä vielä vähemmän kuin poliisit ... Että olkoot.

Anonyymi kirjoitti...

Kantsii yrittää. Suosittelisin kuitenkin, että kilauttasit sossuun. Onpa ainakin yritetty. Ajattele, jos sää olisit se pieni, joka siellä kärsii, tai mää.

Jos vauva oikeasti jätetään yksin ja heitteelle, niin kyllä siihen silloin puututaan.

-F-

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kyllä mä kerran oon jo sosusun kanssa jutellut ja asialle ei tehdä mitään, jossei se jatku kuukausia. Ja siltikin, ei voi tehdä interventiota naapurin itkuilmoituksen perusteella. Mähän oon melkein valmis sossu ja tekis mieli mennä ittekin hakkaan niiden ovea, mut kun ei vaan mee niin. No, täytyy jutella uusiksi. Mä luulen, et se muija vaan on jossain kaupassa ja jättää lapsen yksin, karseeta. Tai sit sillä joku masennus, kun kuuntelee noita juttuja tosta seinän läpi. No, molempiin sais apua, jos haluaa.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Siis sekä vauvan hoitoon että masennukseen. No, nyt se lähtikin lasten kanssa vappua karkuun. Ihan fiksuu, kun se äijä on siellä eilisestä asti juonut.

Anonyymi kirjoitti...

Hullua. Jos ei jatku kuukausia. Ja vauva. Älytöntä. Ihmetellään sitten vuosien kuluttua, että miksi tuo nuori ei pysty keskittymään, häiriköi ja on väkivaltainen. Vitsit.

Joo. Ei sitä määräänsä enempää voi kukaan tehdä, mutta jos siellä seuraavan kerran olis joku puhelimessa jolla ois vähän enemmän tajua. Vai onko tuo joku yleinen toimintatapa sosiaalihuollossa. Jotkut lapsenhuoltotyössä kyllä on puhunut ihan eri malliin, että ulkopuolisten on hyvä puuttua tuollaisiin tilanteisiin ja ilmoittaa siitä.

Eipä sinne paljon itse voi mennä koputtelemaan. Vai voiko? Voisko naapuri tulla mun ovelle koputtamaan ja sanoa, että onko teillä joku hätä, kun kuuluu lapsen itkua aika jatkuvasti? Kyllähän ne tulee koputtamaan, jos stereotkin ovat isolla, siis pienemmästäkin asiasta. On kyllä iso kynnys mennä kysyyn ja vaaditaan kansalaisrohkeutta. Toisaalta miksi ei niin voisi toimia. Ollaanko me liian huippuindividualisteja tyyliin toisen elämään ei saa puuttua? Eihän vanhemmilla ole oikeutta pilata lastensa elämää, vaikka toisinaan sen tekevätkin. Lapsen oikeus on tärkein. Lapsen oikeus ylittää vanhempien reviirioikeuden, koska lapsi on suojaton.

-F-lapsiasiainvaltuutettu mieleltään