maanantai 16. marraskuuta 2009

Masentavan viikon kliimaksi: Särkänniemen Motorcoaster.

Miksi? Miksi näitä ihmisiä vammauttavia härveleitä pitää tuoda Särkänniemeen? Eikö riitä, että niskat nyrjähteli jo Trombissa, jossa jengi matkustaa vatsallaan maaten niska ja pää tukemattomana? Trombillakin ajetaan kuitenkin automatkustusta vastaavia nopeuksia. Nyt on menty askeleen pidemmälle, ku Särkkikseen tulee kesällä "vuoristorata", eli ruma metallinen maisemanpilaajahäkkyrä, Motorcoaster. Coaster korvaa korkkiruuvin, jos oikein ymmärsin.

Hieno ja ja kallis laite varmasti, ei siinä mitään. Lähinnä kauhistelen,miten käy niskojen ja päiden, kun laitteessa ei ole tukea hartioille tai kuupalle. Kyseessä on laukaistava vuoristorata, eli alkukiihdytys ainakin hetkuttaa heikompivoimaisen lihaksistoa. Myös mutkat tuntunee melkoisesti yläkropassa. Entäpä loppujarrutus? Vanhan vuoristoradan muistoa kunnioittaen, sekin oli jo tuskaa, mutta Jet Starissa oli kuitenkin penkki, johon nojata. Siltikin pää pääsi nytkähtämään ikävästi, koska eihän penkki niskaan asti ylttänyt.

Tai miettikääpä tilannetta, missä Motorcoaster jostain tuntemattomasta syystä tekee äkkipysähdyksen? Ylävartalo jatkaa matkaansa, koska kroppaa tukee vain ala/ristiselän tuki... Kuulostaa ihan retkahdusvammahakuisuudelta! Auts...

Ohessa linkki huvipuistoseuran foorumille, missä on jo kiivasta keskustelua. Turvallisuusnäkökulma tosin vielä puuttuu. Enkä juuri sinä voit lusikoida ajatukset soppaan?

http://www.huvipuistoseura.org/forum/viewtopic.php?p=26134&sid=bd12ac3cab12962daf81368f81fbafb2

Sitten toinen pätkä, johon törmäsin Motorcoasteria ihmetellessäni.Taitaa tällä olla toimittajalla olla ollut kahvinkeitin rikki aamulla. Tai autosta akku tyhjänä... Ei kai muuten työkykyinen ja ilmeisen hyvissä voimissa oleva ihminen näin negatiiviseen otsikkoon päätyisi. ;) Varsinainen KLIIMAKSI löytyy itse artikkelista:
"Jaksaminen on nyt koetuksella, sillä alkaneen viikon sääennuste on marraskuisen masentava".

No voi herran jesta sentään, jos viikon sade aiheuttaa masennusta ja ahdistusta! Pitää mennä suht heikosti, jossei vettä kestä. Täytyy yrittää ymmärtää, kuinka kurjaa ihmisellä onkaan, kun evääksi otettu sokeripulla pahvipussissa pääsee vettymään. ;)

6 kommenttia:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Tuossa vielä linkki Aamulehteen. Elämyspuiston johtaja Risto Rinne kertoo, että "laitteessa on vapauden tunnetta, kun yläkroppa on vapaata". Jep, jep. Näin on.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/tassa-on-sarkanniemen-kesan-uutuuslaite-katso-video/161509

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitustyylisi oli kai sarkastinen? Et varmastikaan ollut tosissasi puhuessa laitteen kalliudesta ja maiseman rumentamisesta?

Terveniskaiset tulevat nauttimaan laitteesta ja toivottavasti sinne pääset vielä joskus sinäkin!

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Onneks ehdin tyypata Tornadot ja Trombit vanhana kausikorttilaisena. Meikä pysyy ainaki possujunassa. :)

Musti Mustinen kirjoitti...

Ja Musti tulee sinun seuraksesi possujunaan, koska se on ainoa Särkkiksen laitteista johon uskallan mennä. Vai onkohan siinä painorajoitus? ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Sorry, se onki motocoaster, ei motor. Joo, mennään possujunaan, mut eri vaunuihin, ni ne ei kippaa meitä ja ei saad niskavammaa. ;) ;) varmaan terveet ja/tai normaalihermostoiset ihmiset ei voi tajutakaan, kuinka pienestä koko paska voi alkaa uudestaan. Jopa possujunan äkkijarrutuksesta.

Ei tulis mieleenkään mennä vuoristorataan, ku on vatkannut sen 2 vuotta. Mutta vannomatta paras. ;)

Anonyymi kirjoitti...

1. Kyseisessä radassa kiihdytys ei ole erityisen suuri ja

2. Miten se voisi muka tehdä äkkipysähdyksen?

Eiköhän se turvallisuus ole ihan kohdallaan.