Siitä keksinkin aiheen toiseen naistutkimuksen esseeseeni, joka käsittelee feminististä tiedonkritiikkiä. Lukaisin siskon tänään tuomat kurssikirjat ja ryhdyin hommiin. Nyt valmistuu tekstiä aiheesta:
Tiedeyhteisön sukupuolistumisen muodot opiskelijanaisen näkökulmasta
- Case Tampereen yliopiston kauppakorkeakoulu, johtamistieteiden laitos, markkinointi.
Aah, niin hyvät lähtökohdat! Ei yhtään naisproffaa, eikä naisjohtajuuden tai -yrittäjyyden kurssia. Miehet graduryhmien vetäjinä, naiset assareina, lehtoreita ja opoina. Miehet opettaa 'vaikeat' eli syventävät kurssit, naiset perus- ja aineopinnot, enemmän perusopintoja. Ja kaikki tämä vain 'sattumaa'. ;)
Nekin naiset, jotka laitoksella vaikuttavat, eivät mielestäni näytä upeaa naiseuttaan. Kenties pelkäävät ammatillisen uskottavuuden vähenevän?
Välillä tuntuu, että nämä tutkija/akateemikko naiset joutuvat oikein korostamaan maskuliinisuuttaan ja peittämään naiseuttaan saadakseen hyväksyntää ja tunnustusta miespuoleisilta kollegoitaan.
Laitoksella on myös herrojen klubeja, sikakerhoja jne., joihin naisilla ei ole asiaa.
Maskuliinisuus näkyy myös opinto-ohjelmassa. Kurssikirjallisuus on enimmäkseen miesten tekemää, samoin muuten pääsykoekirjat. Usein myös luentoesimerkit ruokkivat miehistä ajattelutapaa. Perustuvathan ne miesluennoitsijoiden omiin kokemuksiin. Naiset saattaisivat lähestyä asioita toisin. Harmi, että meiltä naisilta puuttuu laitokselta akateemisen älykkönaisen esikuva kokonaan!
Oih, tästä tulee hyvä! ;)
Back to work tomorror.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti