maanantai 18. toukokuuta 2009

Mitäs firmalle kuuluu? (TV)

Tiedättekö, mikä sapettaa? Etenkin puolitutut ihmiset kysyy aina ensimmäiseksi, miten mun firmalla menee. Siis kuulumiset kiinnostaa joo, mutta firman näkökulmasta. Miksi? Enpä tiedä. Täytyy pohtia.

Ensinnäkin firmalla ei mene mitenkään ilman sen ydinhenkilöitä. Firma ei ole se, joka tuntee iloa, surua, kateutta, väsymystä, flowta ja hekumaniaa. Se on näet ihmiset. Jokainen organisaatio on ihmisten luoma, kehittämä ja johtama kokonaisuus. Olennaisempaa olisikin kysyä, mitä meidän graafikoille, markkinointisuunnittelijoille ja muulle ydintiimille kuuluu.

Toiseksi, miten se kysyjien elämää liikuttaa, tehdäänkö me 40 prossaa voittoa, nollatulos vai otetaanko takkiin kuin Suomi MM-lätkässä? Tai kiinnostaako ihmisiä todella, millaiset meidän vuosittaiset kiinteät kulut tai poistot on? Ehkä tuo firman kuulumisten kysely on vain helppo tapa aloittaa keskustelu mun kanssa, kun ei osata/uskalleta kysyä, että mitä MULLE kuuluu. Toisaalta, monia kollegoita kiinnostaa tässä tilanteessa joko työmahdollisuudet tai myydä tai ostaa jotain. Ehkä siks ne kysyy ensin, mitä firmalle kuuluu.

Kolmanneksi, miksi puolitutut luulee, että ihmistä jonka elämä on yhtä helvettiä terveyden menettämisen takia, kiinnostaisi firman asiat niin paljon, että se pystyis/jaksais antaa täydellisen yksityiskohtaisen raportin aiheesta 'X:n taloudellinen menestys ja tulevaisuuden näkymät'?

Neljänneksi mä en ole yhtä kuin mun firma, vaikka olenkin toinen perustaja-omistaja ja meidän kasvot monessa asiassa. Meissä on paljon samaa, arvostetaan samoja asioita ja toimitaan samalla logiikalla, mutta paljon on erojakin. Täytyy vissiin vaihtaa firman nimeä, josko meitä ei sit sotkettais toisiimme. ;)

Ps. Liikevaihto puolittui vuodesta 2007 ollen 2008 n. 500 000 e. Vuosi oli voitollinen, ja investoitiin merkittävästi työvälineisiin, eli vähennyskelpoista materiaalia löytyy. Ja olen edelleen saikulla sen verran, mitä tarvii. Mut nyt ihan ekaks menen kuitenkin järveen.

Ei kommentteja: