lauantai 22. elokuuta 2009

Ajasta edellä!

Kun puhuin personoidusta ruumisarkusta keväällä 2008, ihmiset nauroi tai yritti vaientaa mut. Hirvee tabu tuntuu olevan kaikille kuolema ja siitä puhuminen. No, meitsille ei ole koskaan ollut. Ihmisii kuolee ja syntyy joka päivä. Normi luonnon kiertokulku, joka voi korjata kenet tahansa milloin tahansa. Muistan, kuinka kaikki sanoi aikoinaan, että mitä mä nyt tommosia arkkujuttuja höpisen ja ihan tyhmä idea. No vaan ei ole, jos Kuusamossa ja Iisalmella on alettu pitää arkuntuunauskursseja!! Tähän voin sanoa ei uskovaisena ihmisenä: Voi tsiisus! Mutta älkää naurako enää. Markkinoija tietää, että KAIKEN voi personoida. Onhan se nyt paljon räheempää mennä mullan alle vaiks pinkissä arkussa, mis on limenvihreitä perhosia kuin tylsästi jossain perusvalkoisessa massatekeleessä. Mä meen ainaki tolle kurssille heti, kun pystyn ja ku tommonen tulee Treelle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009082210121096_uu.shtml

1 kommentti:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Mä en muuten ymmärrä, miks tommoseen kurssiin on suhtauduttu paheksuen. Luulis seurakunnan, yläkerran kaverien ja omaistenkin olevan vaan tyytyväisiä, kun kuoleman arvokkuutta halutaan nostaa pamostamalla ulkoisiin puitteisiin. Mä ainaki haluisin, et mun hautajaisissa keskitytään miettiin kaikkea mahtavaa, mitä ehdin kokea, eikä pelkästään itkeen ja sureen sitä, kuolin. Ei elämä pääty kuolemaan välttämättä. Siis siihen, että ruumis lopettaa toimimasta.

Niin, takas aiheeseen... Se, että tuunaa oman arkkunsa on verrattavissa erään trelaisen arkkukaupan ikkunamainokseen: "Nyt kaksi arkkua yhden hinnalla" tai "Kaikki arkut poistohintaan - 60 prosenttia". Sieltä sit hakeen just in case tupla-arkku tai kovat paketit koko suvulle, ku halvalla saa.

Kuolemassa ei kertakaikkiaan ole mitään epäluonnollista. Kai se suru, menetys ja katkeruus on syitä, miksi kuolema on tabu, ei siis niinkään kuolema itsessään. Mut sit ku uskoo siihen, et vaiks kroppa kuolee, niin henki jatkaa jossain elämää, niin kuoleman"pelkojenkin" luulisi hälventyvän. Tiedä sit. Itte on ollut niin paljon kuolemisen ja kuoleman ja tietty sairastamisen yms. kanssa tekemisissä, niin ei noita asioita osaa pitää haudan vakavina. Just life!

Tuli muuten mieleen näistä hautajutuista Manala, joka on hesalainen safkausmesta. Sen slogan meni jotenki näin: Pirullisen mageeta safkaa ja helvetin hyviä juomia. Himouskovaiset ei varmaan tohon rafklaan astu. ;)

Nyt back to Berlin!