tiistai 18. elokuuta 2009

Swingi, verot ja vetelehtiminen

Dodii, nyt on maksettu yliopiston jäsenmaksu sekä autovero ja -vakuutus. Jessus, heti ku pärjään ilman autoa, myyn sen. Pelkkiä kuluja ja saastetta. Päivän toiseks paras juttu oli opiskeluoikeus, mikä tarkoittaa sitä, et vois rykästä pari esseetä pois alta ja nostaa vaiks opintotuen vielä elokuulta. Kerrankin ei menis tulosrajat yli! Jaksaiskohan sitä opiskella? Hmm... Kirjat on oottanut sängyn alla nyt 2 kuukautta. Ois se tavallaan ilmasta rahaa valtiolta, joka ei oo mun sairastelua tukenut. Perkele, mä rykäsen noi opintoviikot kasaan ja nostan loppuvuodelta joka kuulta tuet. Vähän takas päin Kelalle kuraa...

Saan avaimet uuteen kämppään ens viikolla. Sit vois periaattees roudaa kamat. Tai minähän en tee mitään. En ole vielä päättänyt, milloin itse ruho muuttaa, mut joskus syyskuussa varmaan. Täytyis jostain kaivaa asunnon osoite, et sais sähkösopparin tehtyä. Netin vedän puhelimest, ku en nyt yhtään viittis maksaa neljääkymppiä kuussa 4 megan yhteydestä, jota käytän toisinaan. Toisaalta, mitä nopeempi yhteys, sitä enemmän työaikaa. ;) Jos naapurilla on suojaamaton langaton verkko, palloilen sit siinä. Taas kerran muistan, miksi inhoon muuttoja... Sama ku puhelimen vaihto: rutiinit särkyy.

Asuntoo ajatellen mikro, imuri ja kunnon työtuoli ois investointilistalla. Kun oon oppinut oleen ilman telkkaria, en taida semmosta ostaakaan. Viihdettä saa netistä ihan riittävästi. Tai ehkä joustan ja hommaan digivirittimen koneeseen. Mieluummin ku töllön, voisin hankkia kameran. Frendi bongas fiksun tarjouksen yhdestä digijärkkäristä, mut sit ku soittelin perään, eihän niitä ollut missään. Eli se hankinta saa ny odottaa. Laitetaan neki rahat matkarahastoon.ja edellinenki pokkari on maksamatta, ku liike unohti laskuttaa sen 1,5 vuotta sitten... Hyvät mulle. En oo kokenut velvollisuudekseni muistuttaa täs taloustilanteessa. Ja tilikausikin on jo päättynyt, joten se lienee jo hävikeissä. ;)

Tänään kokeilin, miten multa sujuu svingin alkuasento. Sujuuhan se, mut en mää jaksa siinä kauaa olla. Etukumara, selkä suorana, perse pystyssä, kallistus lantiosta... Yläniska kantaa, vaikka C0-väliin oikeelle sattukin. Hartsu ei jaksa. No, ainaki pystyin moiseen asentoon vääntäytyyn, mikä on puoli voittoa. Sen totesin, et golffia tuskin pelaan enää, koska riuhtaisu ja kierto, mikä koko rankaan tulee, on jotain ihan karmeeta. Tai ku puttaa, niin yläniska venyy siinä alaspäin, että näkee pallon. Sit siitä kumarasta täytyy käännellä päätä sivuttain reiän ja mailan/pallon välillä. Ei onnistu. Siis jo ajatuksen tasolla kuulostaa typerältä aloittaa golf uudestaan. Mut ans kattoo nyt. Ei passaa manata.

Sen sijaan päätin aloittaa Tesoman uimahallissa 3 kertaa viikossa heti syyskuun alusta. MUTTA... Ensin pitää lunastaa opiskelijakorttiin tarra yo:lta, että saa ostettua bussikortin TJL:n toimistosta opiskelijahinnalla. Siis se bussikortti käy sit noihin kaupungin uimahalleihin, jotka on hirveitä paikkoja... Eiks saatana missään talossa vois olla uima-allasta? Mä vihaan halleja yli kaiken! Ei auta itku markkinoilla. Sinne vaan.

Nyt kännykkä pois ja valmistautuun henkisesti huomiseen. Siitä tulee kivuliasta, koska nolla on ihan vinossa ja hermot siellä välissä. Toisaalta, jos ens kerran jälkeen sais jo muutaman normaalin päivän. Kattellaan. Ei uskalla iloita, ku todennäköisesti huomenna taksi ajaa kolarin tai mä liukastun matkalla taksilta fyssarille tai jotain.

Ei kommentteja: