torstai 5. marraskuuta 2009

16400 sen kertoo

Hain eilen tuntematonta numeroa Fonectasta. Sain sitten tällaisen kilkemainoksen perässä:

"16400-ETU: Päättyikö väittely ratkaisemattomaan? Lähetä KYSY ja mikä tahansa vapaamuotoinen kysymyksesi numeroon 16400 ja Fonectan asiakaspalvelija hakee sinulle vastauksen. Ensimmäinen kysymyksesi nyt 0e! (norm. 2,10e). Etu voim.31.10.asti."

No ei tuota voinut jättää käyttämättä. Oli kaks vaihtoehtoa, joita meinasin kysyä: "Mikä on promootio, kun liikutaan markkinoinnin kentällä" tai "Mitä tarkoittaa niskan retkahdusvamma"? Päädyin viimeiseen. Vastaus tuli kuin pyssyn suusta, suoraan Wikipediasta:

"Niskan retkahdusvamma eli piiskaniskuvamma (engl. whiplash injury) on pehmytkudosvaurio, joka johtuu tavallisesti pään äkillisestä taaksetaivutuksesta onnettomuudessa. Vamman oireina ovat yleensä niskasärky ja niskan jäykkyys. Terveisin 16400-tiimi".

Jos oltais Jenkeissä, vastausten perässä tuli about 5 viestiä, joissa olisi selitetty, että:
- mikä on tiedon lähde ja että lähde ei välttis ole luotettava
- vastaus voi olla väärä > Fonecta ei ota vastuuta tästä
- vastauksen voi tulkita väärin > Fonecta on syyntakeeton
- jos vastausta ei ymmärrä, Fonecta ei joudu ongelmiin jne.

Koska nyt ollaan Suomessa, selustaa ei ole turvattu mitenkään. Jokuhan keksii varmaan kysyä liikenneonnettomuuden jälkeen, että pitääkö minun soittaa ambulanssi, ja jos vastaus on EI mutta tilanne sanelee, että kyllä, vetää varmaan Fonectan käräjöimään väärästä tiedosta... ;)

Jaahas, sit täytyis yrittää soittaa YTHS:lle ja uusia reseptit. 300 kpl:tta Triptyliä ja 200 Buranaa tuloillaan. Ei paha. Ehkä niillä jouluun pärjää. Tosin hedari on vaihteeksi taas sitä luokkaa, ettei voi olla varma. Kappas, lunta! Aivan järjetön määrä. Riski kuolla about 100-kertaistui...

7 kommenttia:

CH kirjoitti...

"Kappas, lunta! Aivan järjetön määrä. Riski kuolla about 100-kertaistui..."

Niin, kohta ne tappokelit ovatkin taas ovella... Esim. perjantai-iltana satoi, mutta kohta sen jälkeen ilma alkoikin salakavalasti pakastua ja eräs silta muuttui pääkallopaikaksi. Onneksi kaverini tajusi sen nopeasti ja tarttui käsikynkkään. Muussa tapauksessa olisin hyvinkin voinut joutua ilmalentoon. Kaupungit kyllä hiekoittavat ja suolaavat teitä ahkerasti, mutta tuollaiselle äkkijäälle ei ehdi tehdä mitään. Ohitsemme meni pyöräilijöitä, joista ainakin kaksi kaatui silmänräpäyksessä. Kovasti jäi vaivaamaan, syntyikö sillalla uusia tuki- ja liikuntaelinvammaisia tuona iltana :-/

Pandora kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit, pitäisiköhän ostaa suosiolla liukuesteet ja kävelysauvat ja kulkea niiden avulla, onpahan taas yksi hyvä syy pysyä sisällä.

Tosin täällä lunta ei ole kuin nimeksi, mutta tuuli on niin kova, että välillä miettii pysyvätköhän nuo meidän pressut tuolla katolla ja mitenköhän ihmeessä se firma meinaa katon vielä meille tehdä tänä vuonna?

Tiedätkö olen ihan oikeasti miettinyt, että miten ihmeessä minulle on käynyt näin, kun jo pelkästään nykyään noissa extreme-lajeissa ihmiset putoilevat niskoilleen ja kuinka moni ihminen kaatuu liukkaalla, joutuu autokolariin, ovat tappeluissa jne.

Kai minulla vain oli pohjattoman huono säkä tai kai niskani sitten olivat niin huonossa kunnossa tai jotakin. Ehkä ei pitäisi ajatella koko asiaa. Pahalle päälle siitä vain tulee.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

CH, Toi on katsos sellainen tosielämän Wipeout-skaba, kaupunki karsii heikot pois joukosta... ;) Virkamiehet istuu kynän ja paperin kanssa kaiteen takana piilossa ja arvostelee tasapaino/pyörän hallintataitoja... ;)

Ei vais, tommonen on iha hanurista. Täälläkin on pari samanlaista tappopaikkaa! Juurikin nopeasti jäätyneet sementtisillat ja pari kaivonkantta, jotka on aina yhtä päin helvettiä vielä kohollaan maasta. :( Ja sit tietty bussipysäkkien edustat, jotka tallautuu luistinradoiksi joulumyyntien aikaan...

Pandora,
Ei kannata miettiä. ;) Mut mitä oon itse jutellut fyssarin kanssa, ni hän aina sanoo, että kaikki nuo em. syyt yhdessä ovat varmaan laukaisseet tilanteen. Eli yksinkertaisesti keho on kompensoinut vikoja ja vammoja pitkään ja hartaasti, ja sit yks kovempi isku riittää murtamaan koko pakan. Toki myös perinnöllinen alttius, eli herkkä hermosto, vaikuttaa.

Oon tullut siihen tulokseen, et mun kroppa ainakin on kestänyt aiemmin ni paljon paskaa, että sen oli jo tarkoituskin pakkolevätä. Pari vuotta karatea, kiipeilyä, 15 vuotta loikka/hyppytreenejä yms. kivaa rangalle sekä ainakin 3 pyöräkaatumista, 2 prätkäkaatumista, yks peräänajo, viisikymmentä ilmalentoa suksilla/laudalla/luistimilla, helvetillinen työtaakka 3 vuotta yms. on varmaan ihan riittävästi alle kolmekybäselle?

CH kirjoitti...

Sanokaas muuta! Jo pelkkä mainos siitä Wipeoutista...miten ihmiset hyppii vaahtokumipömpeliltä toiselle ja putoaa niiden väliin mitä kummallisimmissa asennoissa...argh. Miten ne kuvittelee suojaavansa ihmiset vammoilta - eihän se riitä, että ainakaan kilpailijat ei kuole, koska pömpelit on pehmeitä! Raivostuttavinta katsottavaa (mutta silti katson) on MTV:n Scarred-ohjelma, jossa nuoret idiootit ovat kuvanneet hulluja skeitti- ym. temppujaan ja saaneet oheistuotteena purkkiin tosi raakoja onnettomuuksia. Ei siinä vielä mitään, mutta koskaan ei tässä ohjelmassa ole mukana niitä tapauksia, joissa on tapahtunut vammautuminen. On vain teinipoikia, jotka naurusta hörskyen kertaavat tapahtumien kulkua ja esittelevät ylpeinä arpiaan ja toteavat samaan hengenvetoon, että "kuolonhypyt rullaluistimilla ovat elämäni enkä voisi ikinä jättää tätä lajia"! Tsiisus. Mutta joo...kyllä sitä tosiaan on tullut otettua kroppaansa aikamoisia tällejä monta kertaa ennen kuin tuli se viimeisin, kohtalokas jysäys. Nyt ei auta kuin tosiaan ottaa ne liukuesteet ja sauvat käyttöön ja rukoilla, ettei enää ikinä kaadu päälleen tai saa koiraa päähänsä!

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ch,
Mä oon oikeasti ajatellut, että vois vielä erikoistua ja lukea kriisi/turvallisuuspsykologiaa ja alkaa sit joskus sellaiseksi yleishöyryksi/kouluttajaksi näissä asioissa. Tää yhteiskunta on pahasti menossa kohti yliHC/extreme-tyyppistä ajattelua, missä kaikkien pitäisi olla valmiit harrastamaan kaiken maailman vaarallisia ja riskaabeleita elämysharrastuksia niin vapaalla kuin duunissa. Mietin just meidänki omia henkilöstöpäiviä... Aina on tehty jotain superactionia kuten kiipeilty, vesihiihdetty yms. Eikä niissä mitään vikaa ole, päin vastoin, mukavaa vaihtelua arkeen, mut sit tulee joskus mietittyä, et vois sitä harrastaa jotain vähemmän riskaabeliakin... ;) Mut ei, niin kauan mennään tukka putkella, kunnes sattuu. Mutta niinhän se on, ettei kaikkea voi pelätä tai ei voi tehdä yhtikäs mittään. :) Et se siitä mun jupinasta...

CH kirjoitti...

No niin, mitä mie sanoin... A case in point!

Ilta-Sanomat tiedottaa:

Kilpailija kuoli tosi-tv-ohjelman radalle

Suomessa marraskuun lopussa alkava Wipeout-televisiokisa vaati kuolonuhrin Yhdysvalloissa. 33-vuotias kilpailija sai vesiesteistä koostuvalla radalla aivohalvauksen ja kuoli pian nauhoituksen jälkeen, kertoo Los Angeles Times.

Kohtalokas kilpailu nauhoitettiin marraskuun alussa. Kilpailija osallistui kisaan yhdessä vaimonsa kanssa. Hän valitti suorituksensa jälkeen polvessaan kipua ja hengenahdistusta.

Nauhoituksen jälkeen mies vietiin sairaalaan, jossa hänelle suoritettiin useita aivoleikkauksia.

Menehtynyt kilpailija oli kertonut tuotantoyhtiölle olevansa elämänsä kunnossa ja juosseensa juuri maratonin. Hän oli vastikään palannut vaimonsa kanssa Euroopasta häämatkalta.

Yhdysvalloissa Wipeout-sarjaa nauhoitetaan jo kolmatta tuotantokautta. Maan tavan mukaan tosi-tv-ohjelmien kilpailijat allekirjoittavat sopimuksen, joka vapauttaa tuotantoyhtiöt vastuusta onnettomuustapauksissa.

-- Joko hakemukset on täytetty? ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

CH,
Kyllä täälläkin päässä pisti hieman hymyilemään, kun muistin keskustelun. Mutta itse asia ei naurattanut yhtään.

Saas nähdä, mitä sattuu Särkänniemessä, johon tuli tämä uusi vuoristorata (Motorcoaster), jossa ei ole ylävartalolle tukea ollenkaan. Hyi saatana, jengi istuu sellaisen pikkuprätkän päällä ja vain alaselässä on tuki. Muuten koko yläkroppa on vapaana ja heiluu ja huojuu laukaisussa ja mutkissa. Yöks, yöks, yöks. Ihmisten terveyden kustannuksella mennään taas. Täytyykin kirjoittaa oma juttunsa tosta...