tiistai 15. joulukuuta 2009

Helppoa, vaikeeta ja mahdotonta.

Mä oon rakastunut tohon stepperiin. 15 minsaa aamulla, pvällä ja illalla on hyvä. Siitä ei tuu hermo-oireilua eikä satu. Kunhan ei tartte olla kauaa etukenossa, homma rokkaa. Etukenossa syvät ei vain jaksa vastustaa maan vetovoimaa. Ne sanoo, et pöks ja ei jaksa. Tai emmä tiedä, onks se syvät, jotka ei jaksa. Virallinen selityshän menee niin, että kaikki lähtee hermoista. Hermosto on se päärakenne, joka vaan käskyttää muuta elimistöä. Hermosto on niin mielenkiintoinen systeemi, että oon lukenut ainakin 10 kirjan edestä juttua pelkästään hermostosta. Se ohjailee kaikki muita tsydeemeitä, myös tuki-ja liikuntaelimistöä, lihaksia, nivelsiteitä, kalvoja yms. tukikudoksia.

Ja jos hermot ei vörki, tuki- ja liikuntaelimistökään ei vörki. Eli hermotus ei pelaa, ja sitten pallo pääsee huojumaan, kun lihakset ei tue sitä kuten pitäis. Melkoista osaa niskan syvistä lihaksista hermottaa selkäydinhermot, jotka luonnollisesti vetäsee hirveet separit, ku pää rojahtaa yli liikeratojensa. Samoin aivohermot, jotka viestii tuolla kallon poljassa ja hoitaa mm. kaikkia aisteja, kilahtaa. Eli iha loogisesti selittyy kaikki korva/silmä/suu/pääoireet... Se siitä anatomian opista. Nyt vähän valitusta kehiin. ;)

Hiukkasin harmittaa. Värkkäsin vasten kuntoani joululahjoja netissä meitin jengille. Ja kun olin saanut viimeisen suunniteltua, naps "server failed". Kaikki hävis. Kuin tuhka tuuleen. Serveri lopetti yhteistyön ja kaikki valmiiksi suunnitellut kuvatuotteet hävis kuin siittiö Saharaan. Se siitä. Ajatus oli taas kaunis ja sehän tärkeintä. Arvatkaas pystynkö tuijottaan ruutua uudestaan kahta tuntia ja dedis ois klo 00.00? En tietenkään. Mutta onneks joulu on joka vuosi, edelleen. Voin alkaa nyt valmistella sitä vuoden 2010 joulua.

Ei kommentteja: