torstai 4. maaliskuuta 2010

Aivopieruja vai mitä häh?

Toisinaan sitä huomaa puhuvansa niin ristiriitaisesti, että oikein hävettää. Onneksi nykyään sentään osaan melko hyvin tunnistaa, jos puhun yhtä ja tarkoitan toista ja korjaan vikateille lipsahtaneen lauseeni. Ei se helppoa aina ole, muttei onneksi mahdotontakaan, ja monesti ilmaisuvaikeudet johtuu ihan vaan siitä, että piuhat on hiukkaset pidemmät kuin aiemmin.
Hissi pään ja niskan välillä kulkee mutta on aina jostain kohdin hiukkasen rikki. No, ihmisiä tässä kaikki ollaan, ja lohduttaudun sillä, että sattuu niitä aivopieruja muillekin. Tässä parhaimmistoa lauseista, joiden todellisesti tarkoituksesta ei mitään hajua. Se, oliko lauseet tarkoitettu vittuiluksi vai vahinkolipsahduksia, ei valitettavasti voi ulkopuolinen päätellä, koska ei tiedä asiayhteyttä. Mutta älkää miettikö sitä, vaan nauttikaan tästä suomenkielen monipuolisuudesta muuten vaan. ;)

"En millään halua loukata sinua tällä kommentillani, mutta olethan sinä pudonnut alemmalle tasolle sairastumisesi takia. Ei työkykyä, ei rahaa, ei omaisuutta eikä valtaa. Mutta tappio on nieltävä vaan ylväänä, ymmärrän".

"Tulisin niin mielelläni viihdyttämään sua mutta tiedätkö, kun en vaan yksinkertaisesti ehdi. Aina on jotain tärkeämpää. Tänään pitää mennä kampaajalle ja huomenna on se salivuoro, jota ei voi jättää väliin. Mutta ymmärräthän sinä?"

"Tottakai mä heitän sut fyssarille. Eikä tarvitse maksaa oikeasti mitään. En minä ystävältä kehtaa mitään veloittaa. Käydään tankilla matkalla, jos sulta sattuu löytymään käteistä vaikka vitonen. Onhan tänne matkaa kuitenkin ja ei bensa ilmaista ole."

"Minun on nyt pakko lopettaa tämä puhelu. Mutta hienotunteisuuttani en halua kertoa sinulle, mihin normaalien ihmisten menoihin olen nyt lähdössä, koska tieto terveiden ihmisten menemisistä saattaisi loukata sinua".

"Eihän meidän ystävyytemme ole muuttunut mihinkään matkan varrella. Te elätte sitä vammaisten arkea ja me terveet teemme asiat sitten sillä oikealla tavalla. Ei sinun tarvitse hävetä sitä, että olet nykyään hitaampi. Ei ainakaan minun kanssani".

--

What The Fuck? Ei ihan auennut. Mutta paljon puhuville sattuu ja sillain ;) Hyvää yötä!

Raksulle spessuterkut sinne kauas, mikäli satut raapusteluitani lukemaan. Kuten olen sanonut useasti, arvostan sinua todella paljon, koska kun sanot jotain, tiedän sinun tarkoittavan sitä todella. Kiitos ettet puhu pehmoisia ja olet muutenkin niin ymmärtäväinen, avulias ja arvostat minua. Niin minäkin sinua. <3

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarviiko tuota montaa kertaa miettiä? Vittuilua.

Anonyymi kirjoitti...

Vittuilua. Ihan sama missä yhteydessä sanottu. :P

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä ei pelkästään "vittuilua" epäilen että ajattelemattomuutta ja ihan puhdasta tyhmyyttä, ei kannata ehkä ainakaan kaikkea ottaa ihan henkilökohtaisesti eikä kirjaimellisesti, ihmiset ei osaa aina sanoa asioita oikein ja tyhmyyttään sanovat loukkaavasti, en kiellä etteikö joku ilkeilisi mutta ei kannata ihan suoralta kädeltä kaikkia tuomitakkaan.

Ja tärkeintä on jättää tollaset omaan arvoonsa eikä niiden hautominen ainakaan auta, no joo helpompi sanoa kun tehdä, tiedän hyvin omasta kokemuksesta mutta ei siinä mitään menetäkkään jos "unohtaa" tollaset.

Spogonoi Noze.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkan vielä:
Tyhmyys,ilkikurisuus,katkeruus,kauna ja kateus ei maailmasta lopu, eikä me sitä pystytä lopettamaan,sen kanssa pitää vaan elää, valitettavasti emme elä "paratiisissa" mutta eihän sitä itse tarvitse kaikkeen "paskaan" mennä mukaan,tuohan kertoo itseasiassa siitä että sulle ollaan jostain syysta yhä kateellisia "tilanteestasi" huolimatta, älä niiden anna pilata elämääsi yhtään lisää.

Spogonoi Noze

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei etenkään henkilökohtaisesti. Paitsi tietenkin hankala olla ottamatta henkilökohtaisesti, jos sanoja on vaikkapa paras ystävä. ;) Itseasiassa nuo on poimittu monista eri paikoista, eikä meitsin elämästä. Lisäksi kaikki kieli pitää suhteuttaa paitsi sanojan ja vastaanottajan suhteeseen myös tilanteeseen. Voimmeko ikinä viestiä muuten kuin epäymmärrettävästi? ;)

Terveisiä keskeltä siivousprojektia... Aivan karsea homma. Vedetään äiteen kanssa koko komero tyhjäksi ja uudelleen organisoidaan kaikki. Huh!

- TV