perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mielikuvitus vastaan tahdonvoimaa

Olet tutustumassa kerrostalon rakennustyömaahan. Maassa on rautapalkki, jota käytetään talon kantavissa rakenteissa. Palkki on 20 metriä pitkä, 20 senttiä korkea ja 15 senttiä leveä. Päätät palauttaa lapsuuden ratakiskoilla kävelyt mieleesi ja taiteilet horjahtamatta palkin päästä päähän. Palkin päällä kävelemisessä käytät tahdonvoimaa.
Yksi rakennusmiehistä näkee mitä olet tekemässä ja sanoo: "Jos kävelet saman palkin päästä päähän vielä kerran, saat 10.000 euroa". Oho! Otat haasteen tietenkin heti vastaan. Olethan juuri kävellyt palkin päällä ja tiedät että se onnistuu. Rakennusmies antaa merkin nosturin ohjaimissa olevalle kaverilleen ja palkki nousee äkkiä ylös 40 metrin korkeuteen. "No niin, siirrytäänhän työmaan hissillä korkeuksiin", sanoo rakennusmies.

Mitä nyt teet?

Tiedät, että pystyt kävelemään palkin päällä, olethan juuri sen todistanut. Mutta jos et ole tottunut korkeisiin paikkoihin, niin väitän että kieltäydyt edes yrittämästä. Maan pinnalla se kyllä onnistuu, mutta noin korkealla et ole sitä vielä koskaan kokeillut. Katsot alaspäin ja mielikuvituksesi kertoo mitä voi tapahtua jos putoat. Kieltäydyt tehtävästä hyvästä palkkiosta huolimatta.

Mielikuvitus siis voittaa tahdonvoiman!

--
Niin, näinkin voi käydä. Onko mielikuvitus rikkaus vai rajoite? ;)

Ei kommentteja: