sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Kuka tunnustaa?

Kuka tunnustaa laittaneensa nallet harrastamaan haureuksia minun kotonani? Sekä käyttämään lääkkeitä väärin. Ai jai jai... ;) No, tulipahan päivän hymyt.

Hyvää yötä. En tosin ole pystynyt nukkumaan, koska mua vainoaa yks hassu juttu. Joka yö, kun joko katson yhtäkkiä valveilla ollessani kelloa tai kun herään unestani ja katson rautaa, se on 1.23 tai 3.45. Tämä on jatkunut nyt 4 kuukautta. Tulkintoja?

Jos nyt nukahdan, herään kuitenkin 3.45, joten valvon vielä hetken kuunnellen Voicea ja nauttien tuosta ihanasta valopallosta...

5 kommenttia:

Musti Mustinen kirjoitti...

En tunnusta, vaan heitän kysyvän katseen isä Lavinin suuntaan, vai olisiko se sittenkin ollut kujeiluun taipuva Tahdonvoimaa? ;)
En keksi minäkään tuohon kello mysteeriin ratkaisua, muistan vaan itselläni olleen joskus saman tyyppistä. Heräsin aina 2.10 useamman viikon ajan, enkä tänäkään päivänä tiedä mistä se johtui.
Muistan et spyykkasin itseäni illalla etten heräis taas tuohon samaan aikaan ja kaipa se meni perille koska se loppui. :)

Tuli mieleen yks artikkeli jonka luin, sen mukaanhan huoneessa ei sais olla mitään valoa, ei sisältä eikä ulkoa tulevaa, koska se voi häiritä unen laatua.
Yölläkin jos joutuu käymään "pikkulassa" ei sais napauttaa valoja päälle, koska aivot luulee et nyt on aamu ja ihminen virkastuu kuin peipponen...
Mut sulla on se niiiin IHANA valopallo, eihän sitä VOI sammuttaa yöks!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen kuullut, että jotkut ihmiset syystä taikka toisesta heräävät aina minuutilleen samaan aikaan yöstä. Oma tulkintani on, että kyseessä voisi olla oma sisäinenkello (alitajunta), joka on säädetty herättämään tiettyyn aikaan eli kun illalla mietit, että heräänköhän taas 1.23 tai 3.45, niin sitten sie heräät juuri silloin. Itse olen useasti onnistunut heräämään aamuisin juuri oikeaan aikaan sillä, että olen illalla ajatellut, että minun pitää herätä tiettyyn aikaan. No aivot ovat kummallinen kapistus joten niistä on välillä vaikeaa ottaa selkoa. ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Moikka!

Musti, Se olinkin minä itse... Hyi hyi. ;) Ja kyllä se niin vaan taitaa olla, että tuo hienon sisäinen kellomme todella säätää kaiken. Löysin mielenkiintoisen selkokielisen artikkelin siihen liittyen, ja kas tässä se on. Ottaa vaan niin päähän, että kommenteissa ei näy linkit. Oiskohan aika vaihtaa Wordpressiin? Siellähän se valmis blogipohja odottais... Edelleen. ;)

http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=777

Ano,
Miulla on sama havainto, mutta se toimii mua vastaan. Joka ilta, kun mietin sitä, että en saa mylhästyä, aamulla olen nukkunut pommiin. Ja sama juttu oli duunissa kiireellisten asioiden kanssa. Kun asiakas tilas jotain, jolla oli mustkiire, niin eikös joku minimaalinen yksityiskohta mennyt pieleen. Usein se ei edes riippunut omata toiminnasta vaan oli tyyliin logistiikkavirrhe, Postiauto ajoi ojaan, paketti putosi kaivoon tai jotain muuta erityistä. Kun lopetin ajattelemasta kiireellisiä tilauksia kiireellisinä, ongelmat lopput. Mieli on aikamoinen voimavara ja myäs jarru.

Minttu kirjoitti...

Heissan,

Tämä ei liity aiheeseen, pahoittelen sitä, mutta mainitsit aiemminkin tuon Wordpressin ja kiinnostuin siitä... sitä ilmeisesti voi käyttää kahdella tavalla? Lataamalla jokin ohjelma itselle tai sitten suoraan vaan rekisteröityä ja alkaa toimimaan. Onko tuo pelkällä rekisteröitymisellä käytettävissä oleva systeemi ihan ok? Kun en kuollaksenikaan (tekniikan ihmelapsena) ymmärtänyt mitä tehdä jotta saisi tuon ladattavan toimintaan. Huh.. :S

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Moi Minttu!

Olet ymmärtänyt aivan oikein. Kaksi tapaa käyttää WP:ä, eli heidän omalla palvelimella rekisteröitymisen kautta tai sit ladata se omalle palvelimelle. Mutt ensin pitäis varata/maksaa domain ja hankkia webhotellipalveluntarjoaja - ei siis tarvetta moiseen aluksi.

Kannattaa aloittaa todellakin WP:n omalla palvelimella toimivalla alustalla. Valkkaa vaan selkeä domain xxx.wordpress.com, teet tunnarit, tuunaat blogiin selkeäksi ja helppolukuoiseksi, laitat perustoiminnot kohdilleen (esim. Kategoriat, tunnisteet, viimeiset kommentit, RSS-syötteet jne) ja eikun menoks. WP neuvoo todella hyvin, kunhan jaksat lukea tutoriaaleja. Tai kuunnella niitä Youtubesta. Tässä yksi helmi:
http://www.youtube.com/watch?v=MWYi4_COZMU

Wordpressin ohje- ja tukikeskus on saatavilla suomeksi, kuten koko blogin hallinta. Eli muuta ensimmäiseksi kieli ,se saattaa helpottaa aloitusta. :D

Jos joskus haluat lisää hienoja kilkkeitä, tehokkaampaa webmarkkinointia sekä liikenteen mitattavuutta, sit kannattaa vasta miettiä omaan domainiin ja webhotellipalveluntarjoajaan investointia. Mutta tuolla WP:n palvelimella pyörivällä pärjäät loistavasti. Kysy apua, jos siltä tuntuu. Käytän molempia alustoja, joten pystyn perusjutuissa jelppaamaan. Hieno homma, että olet ryhtynyt tuumasta toiseen! :)