keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Normi päivä --> jumissa kuin jäätynyt norsu

Tänään oli ihan tavallinen päivä. Aamusta ihan ok ja iltaa kohti paskenee, kun kroppa rasittuu. Aamulla tosin jouduin hengittämään paperipussiin, koska luulin saaneeni paniikkikohtauksen. Mutta vielä mitä, se olikin vain toi rintarangan hermojen puristuma, joka aiheutti viiltävää kipua rintalastaan ja oikeaan käteen.

Jossain vaiheessa päivää jo luulin, että kävelyni on hieman normalisoitunut mutta vielä mitä. Iltaa kohti alkoi mennä taas sellaiseksi seiniä päin hyppimiseksi. Eilinen hieronta selkeästi auttoi alaselän tilanteeseen ja korjasi kyllä kävelyäkin mutta kun kyse ei ole lihaksista niin eihän se hieronta kauaa auta. Taitaa olla lantio sen verran vinossa ja muutenkin lonkat jumissa, ettei hieronnalla saa kuin ensiapua. Lonkat ja alaselkä pitää hirveetä pauketta, kun vähänkin yritän venytellä ja vanutella. Samoin olen huomannut selkeän liikerajoituksen etenkin oikeassa lonkassa.

Myös oikean puolen polvi ja nilkka on mennyt jumiin. Jatkuvasti saa olla hetkuttamassa jalkaa, ettei se puudu. Sama toistuu oikealla puolella yläosassa. Rintarangassa oleva jumi (hermot käteen pinteessä) vetää kättä ja hartiaa jumiin, hartia vetää sitten kaulaa/niskaa ja niskasta aiheutuu nivelmekaniikkahäiriön takia tämä hirveä huimaus.

Toisen tyyppinen "huimaus" (kävellessä tuleva hölmö tunne, että kroppa ei ole siinä asennossa, missä aivot sen sanoo olevan) tulee taas sitten ihan jostain muusta.

Ei kommentteja: