torstai 18. syyskuuta 2008

Perskutarallaa, ku oli kiire

Ei o muuten ollut 6 kuukauteen kiire, mut tänään oli. Se on heti, kun on takaisin työelämässä tätä samaa arkee, kun ennenkin. Kiire ja hoppu. Positiivista sekin, että vaikka pieni stressin poikanen iskikin, niin silti autonominen hermosto ei hepannut!

Tänään tuli 6 kk:tta täyteen siitä, kun onnettomuus sattui. Jos pn fyssaria uskominen, niin ollan ab puolessa välissä paranemista. Olo on kohentunut joka päivä mutta perskuta, kun normaalista olosta ei voi puhua vielä. Aina välillä on hetki, et on ihan kunnossa mutta onneks huonoin olo on parempi joka kerta.

Ja mitä vähemmän välittää sairaudesta, sitä helpommin se unohtuu ja nopeemmin tervehtyy. Nyt kun oon unohtanut tätä paskatilaa vähän, niin välillä en ees muista, että oon kipee.

Onko teillä niskaongelmaisilla ollut kanssa tota tasapainohäikkää? Kun ei mua huimaa sillain päästä mutta välillä lähtee jalat alta ja joskus tuntuu, että kävely on ihan toispuoleista/ontuis ja joskus upottaa ja toisinaan 'tuntuu vaan hölmöltä'. Toispuoleista se voi ollakin, koska oikea puolihan mulla män pahasti ja vasen alkais olla jo kuosissa.

Kai noi tasapainojutu on ihan normaalia, kun ne pikkunivelsideparat, jotka on vasta uudelleenmuotoutumassa hirveen venymisen ja ratkeilun jäljiltä ei ole vielä terveet ja nehän välittää just tietoa kehon asennosta aivoille. Ja kun siel on viel se yksi osittain revnnyt reppana, joka valskaa.

Jos ne siellä pääsee joustaan, miten sattuu, niin kai se tuntuukin vähän hönöltä. Ja toisaalta, kun hermokudoskin on venynyt ja sitten supistunut kasaan, niin ei kai se nyt voi toimia normaalisti vielä. Hermot kuulemmat palautuu TOSI hitaasti.

Mut fyssari just teroitti, että kyllä nivelsiteet nuorella uusiutuu nopeasti ja muillakin koko elämän ajan. Jos kehoa vähän auttaa, se korjaa itse ittensä. Samalla tavalla kuulemma se venynyt/säikähtänyt hermosolukko palautuu, mutta sitä pitää vaan treenaa ja antaa aikaa. Magic.

Katotaan vuoden päästä, mikä on tilanne. ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo ongelmat tasapainosta ja toispuoleisesta kulkemisesta ja sitä että keho tuntuu toimivan eri tahtiin kuin pää johtuvat minun tiedon perusteella vestibulaaritumakejärjestelmän häiriöstä. Niitä tummakkeita on ilmeisesti (mulla ei varmaa tietoa) ihan yläniskassa kaularangassa ja sitten kun mennään kallon sisälle, niin siellä kanssa. Et ole ensimmäinen niskavammainen, jolla on noita. Yksi juuri sanoi, ettei kestä purjehtimista. Hissit voi olla kamalia paikkoja.

Kysyppä sinun fyssarilta, että tietääkö se samaan tapaan hoitavia ympäri Suomen vai onko tämä nyt niin, että sinä olet sattumaisin löytänyt oikean hoidon ja jääkööt muut ilman?

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Täytyy joo kysellä, kun menee fyssarille seuraavan kerran, että ketä kollegoita hänellä on ympäri Suomea! Onhan noita CST:n antajia kyllä.

Joo, toi on aika looginen selitys tolle tasapaino-ongelmalle. Ja niinhän itse asiassa fyssarikin taisi mainita, että pää pääsee jotenkin painumaan kaularankaan ja aiheuttaa noin oireet...

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ja tietenkin on hyvä muistaa, ettei kaikki auta samat hoidot. CST:kin on sellaine hoitomuoto, että jos on herkät hermot, ne reagoi siihen todella hyvin. Joillekin se ei taas auta yhtään. Kaikki on niin pirun yksilökohtaista...