lauantai 6. kesäkuuta 2009

Flirttiä luvassa (TV)

Luin artikkelin, jossa flirttikouluttaja (kyllä!) Salla Lintonen neuvoi oikeaoppisia flirttikikkoja, jotta tuleva kesä olisi kuumempi. Kirjoitus oli suht itsestäänselvää kauraa, mutta ainakin se selvensi, miksi ympärilläni tuntuu parveilevan vain mukavia ihmisiä - siis ainakin terveenä.

Olen viimeiset viisi vuotta miettinyt, miksi vanavedessäni hännystelee kaiken maailman ukkeleita. Ihan sama, menenkö ruokakauppaan, baariin, autokorjaamolle, pankkiin tai mansikkakojulle, kohtaan yleensä miehekkäitä lähestymisyrityksiä sekä superystävällistä palvelua ja asennetta.

Viime vuosina olen hyödyntänyt ruokakauppajonojen ohituskaistoja lukuisia kertoja, saanut treffikutsun mm. farmaseutiltani ja henkilökohtaiselta pankkineuvojaltani, tienannut ainakin 10 kahvit ja lounaat sekä matkustanut nimeltä mainitsemattoman kansanedustajan Visalla Helsinkiin ja takaisin - nauttien täydestä palvelusta matkan ajan.

Lisäksi olen kerännyt lukuisia ystävällisiä (ja seksuaalisesti vihjaileviakin) hymyjä, saanut erinäisiä alennuksia sekä muita erikoisia etuoikeuksia. Olenpa onnistunut jopa mitätöittämään poliisisedällä ns. varmat sakot. Ajoin vahingossa päin punaista, anteeksi. Ja sokerina pohjalla, kun olen terve, lähden erään miespuoleisen tuttavani kanssa ulkomaille - all costs included and full service. Tietenkin.

Miten tämä on mahdollista, kun samaan aikaan monet sinkkuystäväni itkevät itsensä uneen miettien 'en ikinä tapaa ketään kivoja ihmisiä (=miehiä)'. Minulla niitä pyörii ympärillä niin, että välillä alkaa ahdistaakin. Vielä enemmän on tosin ahdistanut poikaystäviäni, jotka eivät olet tottuneet tähän Italiasta tuttuun avoimen ystävälliseen ja sydämelliseen elämäntapaani, joka vetää ystävällisiä ihmisiä puoleensa kuin jäinen rautatanko pikkulapsen kieltä.

ASENNE ENNEN KAIKKEA

Salla Lintosen artikkeli valotti, mistä moinen miesmagnetismi juontaa juurensa. Toisin kuin voisi kuvitella, pelkkä ulkonäkö ei ole se juttu. Olennaisempaa on oma asenne ja suhtautuminen toisiin ihmisiin.

Flirttaaminen ei ole iskemistä. Tai voi se sitäkin olla, muttei se ole sen ainoa tarkoitus. Kouluttaja Lintosen mukaan flirttaaminen on ennen kaikkea positiivisen kontaktin ottamista toiseen pilke silmäkulmassa. Olen samaa mieltä.

Flirttaaminen on kaikkien etuoikeus, mutta vain jotkut sen hallitsevat. Minulta se tulee luonnostaan. Olen kai oppinut sen äidiltäni, joka on aina ollut kaikille ystävällinen ja avomielinen. Isä on hänen elämän miehensä, ollut aina ja tulee olemaan, mutta äiti haluaa ja osaa jutella muiden miesten (ja naistenkin) kanssa positiivinen pilke silmäkulmassa. Äitillä on tuntemattomille aina jotain positiivisesti yllättävää sanottavaa. Samoin minulla.

Otetaan esimerkkinä aamupalaveri asiakkaan X kanssa. Kun asiakas toteaa palaverissa nuivan kuivasti suu mutrussa 'Päivää', me todennäköisesti vastaisimme:
'No, erittäinkin aurinkoista päivää! Juodaanko kaffet, niin saadaan nuokin suupielet ylöspäin? Painaako mieltäsi joku, mistä haluaisit puhua minulle?'
Tuollainen vastaus - oikealla äänensävyllä sanottuna ja toki tilanteesta riippuen - saa kuivimmankin nuivistelin ainakin hieman hymyilemään. Ja kyllä, se on flirttiä!

FLIRTTAAMINEN VAATII HYVÄN ITSETUNNON

Flirttaus vaatii hyvän itsetunnon ja varmuuden omista sosiaalisista taidoistaan. Pitää olla ihmis- ja tilannetajua, sosiaalista pelisilmää, retoriikan hallintaa sekä tietenkin laaja sanavarasto ja hyvä mielikuvitus. Kun ihmisellä on sellainen olo, että hän haluaa ottaa muihin kontaktia ja hän tahtoo myös muiden ottavan kontaktia häneen, flirttailu onnistuu kuin itsestään. Tällainen ihminen on muiden silmissä kiinnostava ja hän vetää mukavia ihmisiä puoleensa magneetin tavoin.

Kuka tahansa voi oppi flirttailemaan. Kun sitä alkaa harrastaa, on kuitenkin hyvä muistaa muutama flirttailun kultainen sääntö/ohje, ettei joudu ongelmiin noviisina.

FLIRTTIVINKKEJÄ - NÄIN PÄÄSET ALKUUN

1. Mieti, miksi et flirttaile tai miksi flirttailet? Jos flirtti on sinun juttusi, jatka sitä. Jos taas se ei tunnu omalta, ei sitä pakostikaan kannata harrastaa. Valinta on jokaisen oma.

2. Hakeudu sellaisten ihmisten seuraan, jotka osaavat flirtata. Katso, miten he käyttäytyvät muita kohtaan. Ota oppia. Opi myös heidän virheistään.

3. Älä ota flirttiä ja itseäsi liian vakavasti. Hymy ja kujeilu kuuluvat flirttiin. Pokerinaamalla flirttailu on yhtä pelottava yhdistelmä kuin Lipponen puhumassa klitoriskiihottimen teknisistä tiedoista.

4. Carpe diem, tartu hetkeen. Jos joku kehaisee sinua aamukaffilla, et voi vastata kehuun vasta ruokatunnilla. Juna meni jo. Flirtti ei lennä, jos tilannetaju pettää.

5. Maaseudulla on helpompi flirttailla kuin kaupungissa, koska ilmapiiri on erilainen siellä. Kun metrossa tai Espan kahvilassa alat jutella jonkun kanssa, sinua todennäköisesti pidetään vaan pokaajana. Ja usein on ihan sama oliko flirtin kohde kanssasi samaa sukupuolta vai ei. ;) Mars Taka-Hikiälle tai Imatralle flirttaamaan. Muista kuitenkin, että flirttikulttuuri on paikallista.

6. Vakavissa ja ikävissä tilanteissa flirttaaminen on uhkarohkeaa ja todellinen taitolaji. Järki käteen. Hautajaisissa ei flirttailla papin eikä vierustoverin kanssa - etenkään kesken saarnan tai muistopuheen. Myös (bisnes)neuvottelut yms. eivät ehkä ole The Flirting Moment.

7. Muista, että myös parisuhteessaa voi flirttailla. Esimerkki arjen pikkuflirtista voi olla vaikka seuraava: Henkilö O meni keittiöön ja pyysin häntä tuomaan minulle banaanin tullessaan. Kädet tyhjinä hän seisoi siinä sänkyni vieressä ja minä ihmettelin, missä hitossa se banaani on. Mies vilkaisi silmää iskien kalsareidensa etumukseen. Siellähän se törrötti. Banaani - kuorineen luojan kiitos. ;)

8. Harjoittele. Harjoittele. Harjoittele. Aloita vaikka kehumalla itseäsi peilin edessä. Siirry sitten kehumaan läheisimpiä ihmisiä. Seuraa aistit tarkkana flirttimestareita. Muista, että kukaan ei ole mestari joka lajissa ja että hiljaa hyvä tulee.

Mukavia flirttihetkiä!

Ps. Saas nähdä, tuleeko naapurin nuori insinööriopiskelijapoika taas lainaamaan sokeria... Kauppa on 300 metrin päässä. ;)

Ei kommentteja: