sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Jospa jatkossa muistaisin (TV)

Jatkossa ehkä muistan, mikä kaikki on vielä kiellettyä niskallani, kun kirjoitan ne tänne:

- Kumartaminen yläniskasta alaspäin

Tämä sulkee pois esim. keskustelun aikana nyökyttelyn ja pianon soittamisen aikana tapahtuvan hytkyttelyn. Samoin jos tippuu paskaa paidan rinnuksille, ei passaa alkaa katsoa, mitä se on, vaan marssia peilin eteen tekeen se. Myöskään omien rintojen tutkailu silmäaistilla ei ole suotavaa. Jätetään muille. ;) Bikinirajojen siistiminen on kielletty, kuten myös todella tiukkakauluksisten paitojen (esim. poolojen) vetäminen pään läpi. Ompelemista koneella tai silittämistä ei kannata harkitakaan, kuten ei myöskään palapelin kasaamista. Samoin sanomalehden lukeminen pöydän ääressä hoidetaan suorin käsin, eli riittävällä vipuvarrella. No, onneks tulee ikänäköä. ;) Jos jotain tippuu maahan, sitä ei yritetä edes kopittaa, vaan sen annetaan pudota ja nostetaan sit rauhassa ylös, polvista koukistuen. Kirkkoon ei passaa mennä, koska rukoillessa joutuu kumartamaan päätä yläniskasta. Ei sillä, että menisin sinne muutenkaan. Ylipäätään nyörtyminen on kielletty, koska siihen liittyy pään alas painaminen! Ei siis islamilaisiin maihin eikä alistettuun parisuhteeseen...

- Kurkottaminen yläniskasta ylöspäin

Tämän takia ylähyllyt jätetään muille, samoin kuin painavien tavaroiden nostaminen alas keskikorkuiselta hyllyltä. Myös matalasta perspektiivistä otetut beauty-kuvat, joissa olennaista on pitkä kaulan venytys, voi unohtaa. Kovin pitkää miestä ei myöskään passaa pussailla - ainakaan ihan hirveen pitkiä sessioita. ;) Verhojen yms.ripustaminen, kattolamppujen ruuvaaminen, mattojen heittäminen telineelle jne. saavat jäädä. Lentonäytöksen kuvaaminen videokameralla - todistetusti - on järkevämpää unohtaa, samoin kuin ylöspäin tiirailu kaukoputkella ja kiikareilla.

- Painavien kantaminen

Muut hoitakoon painavat ostokset. Matkaan on lähdettävä pienin repuin, eli lämpimään täytyy mennä. Siellä pärjännee biksuissa. Tietokonereppua ei kanneta selässä päivittäin, eikä etenkään haeta lainastosta kerralla 20 kirjaa. Vauvoja voi nostella tiettyyn pisteeseen asti ja oikealla tyylillä. Mutta leikkimielisesti ei nostella/nakella ilmaan yhtään enempää, mitä tarvitsee. Se siitä puuttuisi, että lapseni sais shaken baby syndrooman, kun retku -mutsi ei sais koppia...

- Riuhtominen, rempominen ja äkkinäiset liikkeet

Haravointi, golffaus, pesäpallo (ylipäänsä palloilulajit), sekä iki-ihana mattojen tamppaus ;) - hei, hei kaikki! Samoin tempaus isoilla painoilla on kielletty! Matkalaukkujen kahmaisu pyörivältä hihnalta, big no, no! Isoja koiria, saati hevosta ei voi taluttaa, koska ne saattaa rempasta hartian kohdan paskaksi, onneksi en ole heppatyttö. Myös übervilli seksi on pannassa. Kuulemma takaapäin rytkytys hiuksista kiskoen (siis, sehän on mun jokapäiväistä arkea ollut tähän asti;) on toistaiseksi kielletty. Myöhemmin kuulemma eri sallittua, ilman hiusten kiskomista. Hyi, hitto. Kuka nyt antais repiä karvoja nupistaan seksin takia? Niin no, pornoleffoissa tehdään niin. Enpä ole ajatellut niitäkään purkittaa. Lähiaikoina.

- Festina lente, kiiruhda hitaasti

Muutenkin elämä täytyy rauhoittaa. Se, mitä tekee, pitäis tehdä iisisti. Tuossa viimeisessä onkin eniten opettelemista mulle...

Eli summa summarum: Lopulta kyse on pienistä ergonomisista ja elämäntyylillisistä seikoista, jotka täytyy muuttaa. Ja jossain vaiheessahan voi olla ihan mahdollista, että niska vörkkii melkein kuin ehjä. Tai sitten rajoitteet vaan lisääntyy. Ei voi tietää. Nyt täytyy muistaa noudattaa noita ohjeita, niin ehkä tästä saa vielä kalun.

On mulla aikamoinen fyssari, kun hän on lähes noi kaikki niksit/suotavat/kielletyt asiat neuvonut. Hän tietää, mistä puhuu. :)

Hyvät yöt!

2 kommenttia:

Musti Mustinen kirjoitti...

Tuo oli hyvä veto kirjottaa kaikki ei sallittu muistiin, jotta niitä olisi helpompi noudattaa.
Paljon niitä on, mutta olen aika varma jos pystyt noita noudattamaan, sinulle ei tule enää nykyisen kaltaisia "hepuli" kohtauksia. Se ei ole helppoa, juuri Tahdonvoimaan kaltaiselle nopealiikkeiselle, impulsiiviselle, tempamentikkaalle nuorelle naiselle. Mutta kun on kysymys omasta terveydestä, tulevaisuudesta, ei ole muuta vaihtoehtoa.
Tiedän että pystyt siihen, sinulla jos kellään on tahdonvoimaa!! :)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

En ole todellakaan enää nopealiikkeinen, impulsiivinen ja temperamenttinen. Hidas, harkitsevainen ja passiivinen ois aika osuva kuvaus nykyään. Niin se ihmisen persoona voidaan muuttaa täydellisesti, kun on pakko.

Osuipa korviini kaverin bändiltä hyvä biisi, jonka sanat sopii hyvin mun ajatusmaailmaan:

"Mieluummin mä kuolen seisaaltaan kuin jatkan elämääni polvillaan. Ja me taistellaan aina uudestaan, ennen kuin maahan kaadutaan".

Eli kaikki tai ei mitään, mutta polvillaan ei eletä. :)

Löytyy EP:ltä Nimetön. Bändi on lahtelainen Raaka-Aine ja levyn voi tilata mm. täältä:

http://www.raaka-aine.com/index2.htm

Kannattaa kuunnella bändin web-sivuilta musaa lisää, http://www.raaka-aine.com.

Heillä on erityisen hyviä sanoituksia. Etenkin Miehen työ -niminen biisi haastaa jo "Murheellisten laulujen maan" sanat. Se on paljon!