tiistai 4. elokuuta 2009

Auts

Tais olla taas asteen verran enemmän väsähtäny niska, ku heitti niin armottoman päänsäryn otsalle ja silmien taakse. Tai sit se jumitus meni nyt sinne. Aamupalan sain onneks tehtyä, nyt sit vaan elpailuu. Herätessä kädet oli ihan jumissa. Sormia myöten. Eli ranka oli siitäkin tosi väsy. Mitä pidemmällä raajassa oire on, sen huonommassa kunnossa kroppa. Eli jos sattuu käsissä olkapäihin, se on parempi kuin sormiin.

No, kieltämättä vedinki itteni aika kovaan rasitukseen noilla kokkailuilla sun muilla. Nyt sit taas iisimpi jakso. Huomenna sen tietää, miten hoito auttoi. Tää seuraava päivä on kaikista kamalin, kun kalvot on kipeet eikä vielä hakenut synkronia niin meno on aika hulvationta. Mut toinen ja kolmas päivä on sit nousukauden alku. Sitä ootellen. ;)

3 kommenttia:

Musti Mustinen kirjoitti...

Toivottavasti päänsärkysi on helpottanu, sillä se on tosi kurjaa ja varsinkin kun särky on silmien takana.
Eilen aamulla heräsin repivään päänsärkyyn otsalohkolla ja niskassa. Nopeasti lääkekaapille ja Buranaa kurkkuun, jotta kohtaus ei ehdi pidemmälle oksennus vaiheeseen.
Vanha tuttu migreenihän se on, josta olen kärsinyt parikymppisestä lähtien. Tuolloin kohtaukset tulivat paljon useammin, mutta sinun synnyttäsi Tahdonvoimaa ne loppuivat lähes tyystin. Nyt tällä kypsemmällä iällä niitä on onneksi ehkä pari kertaa vuodessa, siinäkin on kaksi liikaa...
Koita nyt kähmyillä tämä hoidon jälkeinen päivä, joka on sinulle kaikkein kurjin, toivon et huominen tuo helpotusta. :)

Pandora kirjoitti...

mihin se perustuu, että ranka on huonommassa kunnossa, jos sormet on kipeemmät kuin hauikset. Päteekö sama jalkoihin eli jos jalkapohjat on kipeät niin ranka on huonommassa kunnossa kuin silloin kun reidet on kipeät.

Outo ajatus.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

M, Juu jatkuva särky läks. Välil juimii mut se menee ohi. Tiesitkös äitee, et cst on hyvä apu migreeniin? Kyseessä kun on aivojen/kallonpohjan hermotushässäkkä. Yhden näkemyksen mukaan.

P, Kroppaa hermottavat ääreishermot lähtee nikamien välistä ytimestä kukin omasta nikamavälistään kimppuina eri elimiin/kehonosiin. Mitä pitempään/enemmän hermo on kuormittunut, sitä pidemmällä ääreishermon hermottamalla alueella (kämmenet/jalkapohjat) oireet yleensä tuntuu. Esim. selkäpotilailla ensimmäinen oire on selkäkipu, joka vaivan pitkittyessä muuttuu monesti jalkoihin säteileväksi. Tai keskiniskaongelmaisen oireisto siirtyy paikallisesta niskakivusta hiljalleen pitkin käsiä kohti kämmeniä/sormia. Ainahan on olemassa poikkeusihmisiä, mutta pääsääntöisesti tutkimusten mukaan kyseinen mekanismi on osoitettu olemassaolevaksi.

Meillä koko hermorunkonsa, joka kulkee molemmin puolin selkäydintä siinä ihan nikamien/ligamenttien kyljessä, venäyttäneille kipu/oireisto heijastelee iloisesti lähes jokaisesta nikamavälistä, ja siitä lähtevästä hermojuuresta, johonkin päin kroppaa...

Yläniskasta päähän, keskiniskasta käsiin/lapoihin, alakaularangasta rintarankaan/kylkiin, ytimen alaosasta jalkoihin jne.

Perusteet tuolle keskushermostosta kohti ääreishermostoa leviäville oireille löytyy anatomiasta, fysiologiasta ja biologiasta mm. ihmisen biologisen kehityksen teoriasta. Enpäs oo jaksanut tarkemmin tutustua. ;)