tiistai 29. joulukuuta 2009

Kirjat ja lukeminen

Niin kiva, kun kirjoja olisi vain lukea ja lukea, ei voi. Eilen imaisin 400-sivuihin romaanin loput 300 sivua kolmessa pätkässä, ja sen huomaa heti tänään otsan juimimisena. Hermot ei tykkää, ku kalvoja ärsytetään jatkuvasti silmien kautta. Ja onhan se aikamoista liikettä kun hyppii riviltä seuraavalle ja kääntelee sivua ja kaiken lisäks vielä pitelee staattisesti raskasta kirjaa käsissään. Se käy hartiaan yhtä lailla, kun läppärillä tai puhelimella surffailu.

Jälleen on alistuttava kehon edessä ja lukea vieläkin pienemmissä pätkissä. Ehkä joku 50 sivua päivässä voisi olla sopiva määrä. Tän päivän ainakin saan lepuuttaa silmiä ihan suosiolla. Onneks on siihenkin tarkoitukseen erinomainen joululahja. Pitää kirjat ja pukit poissa... ;) Väistämättä sitä miettii, että mitähän sitä _oikeesti_ voisi tehdä niitä päivinä, kun hermosto on todella ärtynyt ja kaikki aistit herkillä? Ei vissiin mitään paitsi olla hiljaa ja pimeässä ilman, että kukaan häiritsee. Elämää se sekin, vaikkei kaikille maistuiskaan. ;)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Opettele meditoimaan, se voi olla äärimmäisen miellyttävää aistiherkälle ihmiselle. Jos ei olisi K18 voisin kertoa tarkemmin. Mutta puhtaampaa iloa ja nautintoa saa etsiä, sitä paitsi se on niskaturvallista, kun makaa paikoillaan ja seikkailee mielensä maisemissa.

Ja aika kuluu hyvin.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Vois kyllä joskus kokeilla. Kilpaurheilijavuosina oon moiseen tutustunut, mutta silloin ei riittänyt osaaminen ja kärsivällisyys. Mikä on k18? Meditointi vai blogi? Ei blogi ainakaan. Ja tuntuuhan tuolla webbi olevan täys meditointijuttua, eli kerro ihmeessä. Linkitän juttus sit tännekin.

Samoin toinen, mistä olis kiinnostavaa lukea, on tuo kaukoparannus konkreettisesti. Eli mitä siinä käytännössä tapahtuu? Monilla on varmasti suht skeptinen asenne moiseen, eikä ihmiset oikein tiedä, mitä kaukoparannus oikeasti on ja miten se vaikuttaa.

Semmoinen valitettava asia tossa meditoinnissa on, että se ei korvaa tiedon hankintaa siinä määrin, mitä mä lukemiselta haen. Mä kun luen, niin keskityn tolle ammattisektorille. Silloin harvoin, kun luen noita romskuja, niin nekin sijoittuu omalle toimialalle. Kun ei muutenkaan pysty pitään ammatttiosaamista yllä päivittäisen työn muodossa, niin yritän sit lueskella vajetta paikatakseni. Mutta sehän tässä onkin juuri niin hankalaa. Tykkään kirjallisuudesta, joka vaatii ihan pirusti ajatustyötä, ja se kyllä rasittaa kehoa ihan eri tavalla kuin kevyempi lukemisto. Mulla on muuten pari äärimmäisen hyvää buddhalaisuuden ajatuksiin perustuvaa bisneaiheista kirjaa, joita voin lämpimästi suositella luettavaks. Täytyykin kaivaa nimet esille ja arvostella niitä muutamalla sanalla, jahka jaksan. :)

Mukavaa iltaa lukijoille! Tää typy lähtee nyt kuvailemaan pimenevää takapihaa, jossa loistaa tuhannet upeat valoilmiöt. Ihanaa kun on kunnon kamera mukana. Blogin kuvat tosin tulevat suoraan mun paskasta kännykkäkamerasta. Koittakee kestää. ;) ;)