maanantai 13. huhtikuuta 2009

Craniosacraaliterapia aktivoi kehon itseparantavat voimat (TV)

Julkaisenpa taas tämän ostajaa odotellessa.
Tekstin kokonainen tai osittainen kopioiminen kielletty, myös jälkipainos kielletty.


Craniosacraaliterapia — kehon kalvorakenteiden manipulointi

- CST:n moderni historia alkaa 1800-luvun lopulta, jolloin amerikkalainen upseeri-lääkäri Andrew Taylor Still (1828–1917) perusti klassisen osteopatian. Osteopaatti William Sutherland (1873–1954) oli Stillin oppilas ja jalosti siitä craniaalisen osteopatian 1930-luvulla.
- Sutherland loi lukuisia tekniikoita, joilla pystyi käsittelemään kallon luita sekä kallon luiden välisiä niveliä. Lisäksi hän oli havainnut ja kirjannut muistiin näiden manipulaatioiden lääketieteellisiä vaikutuksia.
- John E. Upledger on yhdysvaltalainen vaihtoehtoisiin hoitoihin erikoistunut luonnontieteen tohtori, osteopaatti, Michiganin yliopiston biomekaniikan professori sekä Floridan Palm Beach Gardenissa sijaitsevan Upledger-instituutin perustaja. Hänen ansiostaan CST muotoutui yksinkertaistetuksi ja standardoiduksi hoitomenetelmäksi 1970-luvulla.
- Upledger tutustui craniosacraalirytmiin leikkauksessa, jossa hänen tehtävänään avustajana oli pitää selkäydintä ympäröivä dura mater -kalvo paikoillaan sillä aikaa, kun kirurgi poisti siitä kalkkikertymää.
- Tehtävä osoittautui vaikeaksi, koska kalvo liikkui rytmisesti noin 6-12 sykliä minuutissa. Ei Upledger eikä kirurgi ollut aikaisemmin törmännyt tähän ilmiöön.
– Nuori Upledger innostui aiheesta, osallistui craniaalisen osteopatian koulutukseen ja syventyi tutkimaan tieteellisesti craniosacraalijärjestelmää
– Hän päätyi seuraavaan lopputulokseen: Kehon kalvorakenteet (fascia) eivätkä luut, niin kuin craniaalisessa osteopatissa uskottiin, ovat ensisijainen ongelman aiheuttaja kehon häiriötiloissa (leesioissa).
– Nykyisen CST-hoidon ydin on näiden kalvo- eli fasciarakenteiden erittäin kevyt manipulaatio.



Craniosacraaliterapia aktivoi kehon itseparantavat voimat

Istun jännittyneenä craniosacraaliterapiaa (CST) antavan fysioterapeutin odotushuoneessa. Tuijotan kuntoutuslähetettäni tavaten yhä uudelleen lausetta: ”Suositellaan autonomisen ja kipuhermoston rauhoittamista sekä yläniskan nivelmekaniikkahäiriön korjausta”. Jälkimmäisen ymmärrän, mutta miten joku pystyisi vaikuttamaan hermostooni?

Kuulostaa henkimaailman hommalta. Mielikuvitukseni alkaa laukata. Näen silmissäni keväisen vihreäksi maalatun hoitohuoneen, jonka seinällä on suuria tauluja ihmisen hermojärjestelmästä. Hämärässä tuoksuu mieto suitsuke, ja salaperäiseltä ennustajaeukolta näyttävä hieman pöllähtänyt terapeutti sivelee niskaani rentoutusmusiikin tahdissa.


Tavoitteena kehon ja mielen rauha


Kun tunnin kuluttua astelen raukeana ulos hoitohuoneesta, ennakkoluuloni ovat poissa ja oloni mainio. Terapia oli kaikkea muuta kuin huru-ukkojen hommaa, ja hoitaja osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Onhan hän toiminut vuosikymmeniä fysioterapeuttina, joista lähes 10 vuotta antanut myös CST-terapiaa. Kemiamme pelasivat yhteen alusta asti. Potilaan ja terapeutin välinen luottamus sekä rento ilmapiiri ovatkin tärkeitä hoidon onnistumiseksi, koska CST aktivoi kehon kautta myös mielen traumoja, ja aloin itsekin avautua terapeutille patoutumistani. CST ei kuitenkaan ole psyykkistä terapiaa, vaikka kehon koskettaminen saa monet purkamaan myös sydäntään.

Mieleeni palautuivat myös kesken session lapsuudessa sattuneet tapaturmat, joissa kaikissa olin loukannut niskani. Muistin, kuinka lensin alle kouluikäisenä pyörän satulasta päälleni, putosin takaraivolleni keinusta sekä yläasteikäisenä retkautin niskani keikahtaessani kuistin kaiteelta. Ei ihme, että nytkin olin hakeutunut hoitoon niskavamman takia. Tällä kertaa syynä oli liukastuminen jäisellä parkkipaikalla.

Ensimmäisellä kerralla hoito kohdistettiin päähäni. Tunnustellen kevyin vain 5 gramman painoisin kosketuksin kalloani terapeutti muodosti kokonaiskäsityksen kehoni tilasta. Kosketus oli todella hellä, jotain hermoratahieronnan, kevyen sivelyn ja hyvin miedon manipuloinnin väliltä. Toisin kuin perinteinen fysioterapia ja hierontasessiot CST ei sattunut. Käsittely suoritettiin myös erittäin rauhallisesti. Näistä syistä CST on ihanteellinen kuntoutusmuoto akuuteissa pehmytkudosvammoissa, joita runnominen ja kovaotteinen hieronta pahentavat.


Keho kertoo

Hoitajan mukaan oikea puoli vartalostani oli huonommassa kunnossa kuin vasen. Olinhan kaatunut pää oikealle kääntyneenä, joten vammat luonnollisesti olivat pahemmat sillä puolella. Koskettaessaan kalloani terapeutti kysyi yhtäkkiä, olenko mahdollisesti pudonnut häntäluulleni kovalle alustalle. Kyllä vain. Melkein välittömästi ensimmäisen kaatumisen jälkeen, joka päättyi olkapään, polven ja lonkan varaan, oli seurannut ilmalento peffalleni laivan tanssilattialla. Mietin, miten hän tuonkin saattoi tuntea koskettamalla vain päätäni.

Vartaloni värähteli holtittomasti koko hoidon ajan, ja tunsin jäsenteni liikkuvan, vaikkeivät ne kuulemma oikeasti tehneet niin. Terapeutin mukaan tällainen tahdosta riippumaton hermovärinä, kuten myös hoidon aikana vaihdelleet hiki- ja vilukohtaukset, kertoivat siitä, että autonominen hermostoni käy ylikierroksilla.

Craniosacraaliterapeutin mukaan sessiomme oli todella onnistunut, koska mieleni ja kehoni alkoivat välittömästi purkaa niihin patoutuneita traumoja. Etenkin niskani ja hermostoni olivat kuulemma niin kamalassa kunnossa, ettei mitään pikaparanemista kannattaisi odottaa.

Satojen hoitojen nainen

Kokeiltuani retkahdusvammaan ja sen aiheuttamiin hermo-oireisiin, kuten huimaukseen ja autonomisen hermoston toimintahäiriöihin, klassista fysioterapiaa, hierontaa, OMT-terapiaa, kiinalaista lääketiedettä, homeopatiaa, vyöhyketerapiaa, kinesiologista hoitoa sekä lukuisia muita hoitomuotoja, minulle oli ihan sama, meneekö paranemiseeni vuosi vai neljä. Kunhan vihdoin saisin apua!

Tasan 13 kuukautta, 24 CST-kertaa, 1 600 euroa sekä lukuisia omia harjoituskertoja myöhemmin hermosäryt ovat poissa ja huimauskin on vähentynyt. Enää tarvitaan aktiivista niskan hallintaharjoittelua. Myös lämmönsäätely-, hormoni- ja ruuansulatusjärjestelmäni ovat alkaneet toimia normaalisti. Henkisestikin on huomattavasti kevyempi olla. Voin sanoa olevani uusi ihminen!

CST vaikuttaa aivo-selkäydinnesteen kiertoon

Jokaisella elävällä olennolla, jolla on keskushermosto eli aivot ja selkäydin, on myös craniosacraalisysteemi. Se on puoliksi suljettu hydraulinen järjestelmä, joka tuottaa, kierrättää ja uudelleen imeyttää aivo-selkäydinnestettä (cerebrospinal fluid, CSF). Terveellä aikuisella neste uusiutuu noin viisi kertaa vuorokaudessa.

Aivoselkäydinneste syntyy aivoissa, mistä se virtaa selkäytimen ympärillä dura mater- eli kovakalvon sisällä alas ristiluuhun ja sieltä takaisin päähän. Kierto synnyttää rytmistä paineenvaihtelua, mikä saa dura-kalvon laajenemaan ja supistumaan noin 6-12 kertaa minuutissa. Tämän rytmin, craniosacraalipulssin, CST-hoitaja tuntee käsillään.

Keho taltioi siihen kohdistuvat traumat, niin fyysiset kuin psyykkisetkin, ja ne voivat häiritä kalvojen kautta aivoselkäydinnesteen kiertoa. Kierrossa voi olla ”tukkeumia” tai se voi olla epäsymmetrinen kehon eri puolten tai ylä- ja alaosien välillä. Se voi olla liian nopea tai hidas. Häiriöt nestekierrossa ilmenevät esimerkiksi kiputiloina ja lukuisina koululääketieteen keinoin selittämättöminä oireina. Kun keskushermostossa vallitsee häiriötila, myös kaikki siitä riippuvaiset systeemit, kuten esimerkiksi verenkierto, hormoni- ja lymfajärjestelmä sekä autonominen hermosto, eivät toimi optimaalisesti.

Hermo- ja kipuoireet kuriin "käsin kuuntelulla"

Craniosacraaliterapia (myös kraniosakraaliterapia tai kranio-sakraaliterapia) on meillä vielä harvinainen mutta muualla maailmassa erittäin suosittu vaihtoehtoinen hoitomenetelmä. Koska se on hellävarainen ja tehokas sekä osaavissa käsissä turvallinen tapa aktivoida kehon itseparantavat voimat, sen käyttö lisääntyy nopeasti. CST menetelmänä sekä sen hoito-otteet kuulostavat yksinkertaisilta mutta ovat kaikkea muuta. Terapeutin työ perustuu syvälliseen ihmiskehon anatomian eli hermo-, lihas-, nivel- ja kalvo- eli fasciajärjestelmien tuntemukseen.

Hoitotilannetta ohjaa terapeutin taito kuulla käsillään, mitä potilaan keholla on kerrottavanaan. Hän tunnustelee craniosacraalipulssia, joka voidaan havaita jo viiden viikon ikäisellä sikiöllä ja joka pysähtyy vasta noin 20 minuuttia kuoleman jälkeen. Rytmin olemassaolo on todistettu tieteellisesti. Terapeutti tuntee kierrossa ilmenevät esteet ja epätasapainon ja pyrkii poistamaan ne. Käytännössä tämä tarkoittaa sekä poikittaisten sidekudoskalvojen että aivo- ja selkäydinkalvojen hellävaraista manipulointia.

Craniosacraaliterapeutti ei siis paranna mitään tai ketään, vaan hän aktivoi potilaan kehon siihen. Usein CST-hoidon rinnalle tarvitaan muitakin kuntoutusmuotoja, esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinongelmissa potilaan omaa harjoittelua. Vain näin voidaan saavuttaa pysyvä lopputulos.

Tuki- ja liikuntaelinongelmien lisäksi terapialla on hoidettu menestyksekkäästi muun muassa keskosia, koliikkilapsia, autismi- ja ADHD-potilaita, tinnitus- ja leukanivelongelmaisia, migreeniä potevia sekä erilaisista selittämättömistä hermo- ja kipuoireista kärsineitä. CST sopii kaikille vauvasta vaariin, mutta on joitain sairauksia, jotka estävät sen antamisen.

Miten löytää luotettava terapeutti?


Ulkomailla, ja hiljalleen myös Suomessa, CST:tä hyödyntävät yhä useammat fysioterapeutit ja osteopaatit sekä lääkärit ja sairaanhoitajat. Myös kipupotilaiden omaisille on opetettu perusotteet, joilla he ovat onnistuneet helpottamaan kroonisista säryistä kärsiviä. Vaikka maallikkokin siis voi oppia craniosacraaliterapiaa, itse en antaisi kenenkään anatomiaa tuntemattoman henkilön vaikuttaa keskushermostooni.

Upledger Institut Scandinavian on Pohjoismaiden merkittävimpiä koulutuksen antajia, ja se ylläpitää rekisteriä siellä pätevyytensä hankkineista terapeuteista myös Suomessa. Niin kuin kaikkien hoitomuotojen kanssa, kannattaa CST-terapeuttia etsiessä tutkia hoitajan taustat ja todellinen pätevyys tehtäväänsä. Viralliseen rekisteriin kuuluminen on vain yksi meriitti. Muiden kokemukset ovat hyvä tietolähde, samoin fysioterapiaklinikan tai -terapeutin web-sivut. Kannattaa ehdottomasti myös soittaa suoraan hoitajalle ja kysellä, minkä tyyppisiin vaivoihin hän on erikoistunut. Myös etukäteispiipahdus toimitiloissa kertoo paljon.

Lisäksi on hyvä muistaa, että netin keskustelupalstoilla kuka tahansa voi esiintyä kenenä tahansa. Tietyn terapeutin nimen esiintyminen positiiviseen sävyyn kymmenissä viestiketjuissa voi olla kenen tahansa kirjoittamaa ylistyspuhetta. Huolellisuutta peliin vaihtoehtohoitajaa valittaessa!

Lisätiedot ja lähteet:

Upledger-instituutti, USA:
http://www.upledger.com/

Upledger Institut Scandinavian
http://www.upledger.dk/suomi/upledger-institute-scandinavia.htm

John Upledgerin haastattelu CST:n käyttötarkoituksista
http://www.latitudes.org/articles/cranio_upledger_ld.html

USA:n Upledger-instituutin julkaisema opetusvideo Youtubessa:
http://www.youtube.com/watch?v=m9U_G_ybp8I

Niskavammafoorumi: Vertaistuki- ja keskustelupalsta, jossa potilaskokemuksia CST:stä mm. whiplash- eli niskan retkahdusvamman hoidossa.
http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewtopic.php?t=39

http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewtopic.php?t=39


Kaikki kuvat:
Copyright Upledger Institute Florida
Upledger.com

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voitko suositella ketään hoitajaa erityisesti? T: Laura

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Moi Laura! Riippuu hyvin paljon vaivasta, kuka olisi hyvä hoitaja. Ja tietenkin paikkakunnasta, mistä etsit osaajaa. Jos kyse on tuki- ja liikuntaelinperäisistä jutuista, suosittelen rekkaamaan niskavammafoorumille noista jutun lopussa olevista linkeistä ja tsekkaamaan CST-ketjut ja huutelemaan siellä hyviä hoitajia. :) Tuolla foorumilla kun kohtaa ihmiset eri puolelta SUomea, niin on laaja perspektiivi hoitoihin ja hoitajiin! Tervetuloa. :)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kokeile Laura vaikka tätä linkkiä:
http://p3.foorumi.info/niskavamma/posting.php?mode=quote&p=1975

Mary Clifford kirjoitti...

TRUE LIFE TESTIMONY, UUSI JUMALA on suuri ...
GENUINE CURE WITH PROVE .., drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com

Kuinka menin 5-vuotisilta GENITAL-HERPISIIN RAJOITETAAN 7 PÄIVÄÄ, JUMALA on AWESOME!
TÄMÄ ON REAL, ÄLÄ KÄYTÄ. +2348057586216

Sain sukupuolihormonini Ex-aviomieheni vuonna 2012, hän ei koskaan kertonut minulle
virus. Minulla oli 5 vuotta niin monta taudinpurkausta, ja se vaikutti minun
elämän .. Ihmiset ajattelevat herpes on todella pieni ihoärsytys herpes on a
pitkäaikaisia ​​vaikutuksia terveyteen. Tiineettömän tämän viruksen kiinnostus
ihmiset ovat naurettavia. Useimmilla ihmisillä on herpes eräässä muodossa tai toisessa, olin
ensin ottaa viruslääkkeitä, kuten asykloviiri (Zovirax), famsikloviiri
(Famvir) ja valasykloviiri (Valtrex), suositellaan ensisijaisen hoidettavaksi
sukupuolielinten herpes puhkeaminen. Tämä lääke voidaan ottaa, kun tauti puhkeaa
tapahtuu. Se voidaan myös ottaa joka päivä ehkäisemiseksi, mutta se ei ole mahdollista
täydellinen parannuskeino ... Haluaisin kertoa jokaiselle, joka lukee tätä
todistusta siitä, miten pääsen eroon minun sukupuolielinten herpes ja löytää ihana mies
uudelleen. Olin lukemassa kommentointia internetissä ja näin todistuksen lähetetty
jonka hän erosi hänen herpesistä ja löysi rakkauden uudelleen
lääkärin OGBO: n, afrikkalaisen perinteisen herbalistin avulla. Joten olin
niin iloinen, kun näin tämän viestin, että hänen kasviperäisiä lääkkeitään Cure virus
Olen nopeasti kopioinut kasviperäisen lääkärin sähköpostiosoitteen ja lähetin hänelle sähköpostia
30 minuutin kuluessa hän vastaa minun mail.I selittää asioita hänelle hän kertoi minulle
ei ole huolissani siitä, että minun täytyisi hänen kasviperäisen ja rakkauden muodon, jonka tein ..
Seuraavana päivänä hän kertoi minulle, että hän on valmistanut kasviperäisen lääkkeen, jota minun pitäisi
lähetä hänelle kotiosoitteeni, että hän haluaa lähettää HERBAL MEDICINE -sa minulle
DHL tai FedEx, miten sain kasviperäisen lääkityksen ja käytän sitä kuin olin
Viikon kuluttua menin katsomaan lääkäriä, joka vahvisti minun
herpes ei ollut enää. Kun Mira ystäväni näki HOSPITAL TEST RESULT
hän oli yllätys ja esittelin myös hänen tohtori OGBO ja hän myös sai parantua
ja hänen Ex takaisin liian. Minä myös viittaan COUSIN samaan herbalist jotka oli
ottaa HIV: n ja suhde ongelma ja tänään hän on täysin parantunut ja onnellinen
perheen kanssa nyt .. Jos sinulla on suhde ongelmia, sukupuolielinten tai suun kautta
herpes tai mikä tahansa sairaus tai infektio, ota ystävällisesti yhteyttä HERBALIST OGBO
hänen sähköpostinsa kautta;
drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
Hänellä on myös kasviperäinen parannuskeino seuraaviin sairauksiin ja myös erikoistuneisiin
SPELL CASTING tämä ei ole huijaus 100% Real.
(1) HPV-
(2) DIABETEKSESTA
(3) Jos poistut EX BACK
(4) Haluat olla rikas
(5) EPSTEIN BARR
(6) PENIS LAAJENTAMINEN JA PYÖREÄMÄÄRÄYS
(7) VIRGINIA-ONGELMA
(8) WHOOPING COUGH
(9) HEPATITIS A, B JA C
(10) FORDYCE SPOT
(11) Haluat houkuttelevan HUSBAND / WIFE koskaan
(12) COLD SORE
(13) MARRIAGE SPELL
(14) VÄHIMMÄISVAIKUTTAVA INFEKTIO
(15) LOW SPERM COUNT
(16) MRSA (METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
(17) ZIKA-virus
(18) COPD
(19) STROKE
(20) impotenssi
(21) PILE
(22) HYPERTENSION
(23) LOW SPERM COUNT
(24) MENOPAUSE TAUTI
(25) ASTMA
(26) Cancer
(27) BARENESS / LAPSETTOMUUS
(28) PCOS
(28) vyöruusu
(29) VIRALLISET HEPATITIS / HEPATITIS B
(30) Kohdun
(31) ASTMA
(32) SICKEL CELL
(33) tinnitus
(34) BARENESS / LAPSETTOMUUS
(35) DIARRHEA ja niin edelleen ...
Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
+2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
määrä.