maanantai 6. huhtikuuta 2009

Samplejä (Tahdonvoimaa)

LL, kuinka saatoit edes ajatella, että kysyisin tuollaista asiaa, kuin MIKSI HELVETISSÄ PAINELET SITÄ SPINEÄ? Minäkö kysyisin? No, en todella. ;) MUTTA MIKSI?!

Hyvä, jos ranka on ollut parempana! Sehän on vaan ilo, että kirjoitukset vähenee. Nähtävästi mä meuhkaan täällä yksinäni loppuelämäni. ;)

Kyllä kreikka ja latina helpottaa toisiaan: Sanamerkityksissä on paljon samaa, samoin kieliopissa.Latinan kieliopin jälkeen edes kiina ei tunnu missään. Se latina oli yhtä vidua nääs. Pelkkiä substantiivien sija(?)muotojakin oli enemmän kuin suomenkielessä ja verbit taipui persoonien ja tapaluokan lisäksi vielä ties missä muodoissaan. Niin vaikeaa.

Kreikassa oman haasteensa luo kirjaimet sekä painotus. Se on niin erilainen kieli, että pitäis asua hetki Kreikassa, että oppis painotukset. Tosin iskä laittoi kreikkalaisen nettiradion koneelle ja tossa se nytkin molottaa. Oletettavasti kuuntelen juuri suklaapatukkamainosta, tai kaakao. ;)

Ja tenttikirjoista puheenollen. Lukekaapas tämä. On näet kuivempaa kamaa kuin Beduiinien lannevaatteet Saharassa maratonin jäljiltä.

Kappale:
Hengen ja luonnon historiallinen pariutuminen

'Tavoitteena on luoda sellainen tietoteoria, johon radikaalitkaan kumoukselliset voimat eivät voi vaikuttaa ja jossa immenenssin vaikutuksen alainen henki kuitenkin kykenisi saavuttamaan transsendenssin. Henki puhdistetaan samalla tavalla: Kuin se irrotetaan aineesta, henki irrotetaan ruumiista. Totuus voidaan saavuttaa ainoastaan puhtaan ja absoluuttisen olemisen alueella'.

Mitä tästä opimme? Emme vissiin mitään.

1 kommentti:

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ja tässähän tulee väistämättä mieleen, että vois muuttaa KREIKKAAN, kun on terve. Buzuki soi sen verran hienosti, että voi mennä johku buzuki -ravintolaan töihin... Mutta taitaa olla turha toive tuo matkustaminen, kun tästä niskasta tuskin tulee enää normaalia kalua. Eli taidanpa pistää Cosmoradionkin pois, kun vitutus vaan lisääntyy. Hienosti kyllä onnistuin tappamaan koko mun elämäni yhdellä kaatumisella. Oma moka. Itseään voi syyttää. Kaiken kaikkiaan aika helvetin hienoa.