lauantai 12. joulukuuta 2009

Mustaa huumoria ja isännöitsijän selvityksiä ja selityksiä

Oiskohan tänä vuonna jälleen mustan huumorin paikka? Viime vuonna toivottelin "syvältä olevaa joulua" kera hanurin, niin ehkä tänä vuonna ois särkyneiden tavoitteiden joulujuhlan paikka? ;) Edellisenä pääsiäisenä kannustin ihmisiä olemaan pistämättä kaikkia munia samaan koriin, ja juhannuksena vietin "elämäni bileet" = poljin hyisessä aamujärvellä klo 06, kun muut oli vasta tulossa nukkuun grilliltä ja minä yllättäen tuskissani hereillä vielä tuohon aikaan... Saas nähdä, kuka kyllästyy ensimmäisenä aina yhtä suhteettoman surkeaan mustaan huumoriini. Varmaan itse...

Meinasin muuten äsken repiä pääni irti, kun alkoi kiristää niin saatanasti. Ei auttanut mikään. Ei rentoutuminen, lääkkeet, pikkujännitykset. Oli pakko nousta ylös 3:22 ja yön hiljaisuudessa stepata muutama askel, vetää perkeleesti Triptyliä, Burana, vettä kulauksittain ja lopuks mobilisoida kädet. Ja avot, hieman helpotti. Nenässä on viel paine ja korvat ei oo kuullut mitään koko päivänä, mut ehkä ihan hyvä. Kohtahan on nääs sunnuntai ja naapurini aloittaa varmasti remppaamisen, kuten aiempinakin sunnuntaiaamuina. Pakko kertoo vielä puhelusta isännöitsijälle viime viikolla. Tai olettaisin, että muikki oli isännöitsijän sihteeri tmv.

Minä: "Hei! Naapurini remppaa kaikki sunnuntait. Etenkin Itsenäisyyspäivän monituntinen remppa hiukka vaivasi". (Ystävällisesti vielä.)

Isännöitsijä tai joku vastaava (itjv): "Vai niin" (ja kyselee speksit, eli mistä asunnosta tulee, milloin, mitä tekee).

Minä: "Hankala sanoa 110-% varmasti, mutta eipä minulla ole kuin yksi suora naapuri, eli väittäisin tulevan tuosta yläpuolelta. Ei avannut ovea, olisin kyllä hänelle asiasta ystävällisesti huomauttanut. Eikä vastannut puhelimeen yms". (jätin kertomatta, että Mustilta opitulla tavalla hieman kolistelin pattereita vinkkinä ja huudatin Finlandiaa ja Talvisodan pauketta täysillä niin, että tyhmempikin olisi tajunnut, mistä on kyse)

Itjv: "Me voimme selvittää asiaa. Tietojen mukaan huoneistossa on asunut pitkään sama henkilö. Hän on OMISTUSASUNNON HALTIJA". (Ääni kertoi enemmän kuin tuhat sanaa, eli vink, vink, saatanan idioottivuokralainen, mitä sää siinä valitat osakkaille!)

Minä: "Jaa, ja senkö vuoksi kaveri ei voisi hoitaa pitkin päivää remppahommia sunnuntaisin, että hän on OMISTAJA ja ASUNUT PITKÄÄN ASUNNOSSA?"

Itjv: "Näin olettaisin".

Minä: "Mutta ei nyt tarvitse olettaa mitään. Minulla on korvat päässä, ja valitettavan herkät onkin (tämä tarkennus oli virhe!), ja lisäksi nauhotin remonttia 45 minuuttia. Haluatko, että laitan faktaa tulemaan meilillä? Tätä ois 26 megaa! Mihin osoitteeseen pistetään?"

Itjv: "Vai niin, älä nyt lähetä mitään kuitenkaan. Me selvitämme asiaa".

Minä: "Tarkoittaako tämä perinteistä selvittämistä vai oikeaa selvittämistä? Eli siis, että teette asialle jotain, vaikka kyseessä on siis OMISTUSASUNNON HALTIJA?"

Itjv: "Selvitellään..." (Alkoi jo selkeesti kyrpiintyä muhun ja lateli katteettomia lupauksia, että pääsisi oikeisiin töihin takaisin.)

Minä: "Soittelette varmasti minulle ja kerrotte, miten asia etenee. En enää jaksa kuunnella tuota jyrää sekuntiakaan. (Teki mieli sanoa, että JOS homma vaan jatkuu, menen heittämään naapurin ikkunasta kukkavaasin tai vastaavan esineen sisään, minkä jälkeen puhkon ukon autosta renkaat. Onneks en alkanut vitsailla, ois pian ajatellut mun tekevän tuon.) Ensi kerralla kutsun poliisit, mikä ei liene hyvää mainetta kenellekään ".

Itjv: "Me selvittelemme. Soitan sinulle takaisin tällä viikolla". (Vitun idiootti, mulla ei ole aikaa nyt jankata tästä sun kanssa, koska olet vain vuokralainen = mitätön paskakasa, jolla on selkeesti yliherkät korvat ja liikaa aikaa, kun nauhottelet naapurin remppaa).

Minä: "Jees, hieno juttu. Odotan innolla ensi sunnuntaita... Ja puhelinsoittoanne". (Jota ei ikinä muuten kuulu...)

Eikä ole kuulunut mitään. Mutta nythän on vasta lauantaiyö. ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No huh huh.. Onneksi et ole meidän naapuri.. Kun pienessä kämpässä tekee remppaa, sen haluaa äkkiä valmiiksi, että mahtuu taas elämään. Itsenäisyyspäivä on harvinaislaatuinen pyhäpäivä, silloin ei voi tehdä mitään muuta kuin korjata autoa tai asuntoa. ;) Kuivumisaikojen jne vuoksi arki-iltoina ei saa hirveästi tehtyä, vaikka tietysti remppaa edistää joka ilta töistä selvittyään.

Suvaitsevuutta, Taistelija, sitähän itsekin välillä kaipaamme? :)

Rauhalla ja rakkaudella S62

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Tää kaveri ei ansaitse sitä. ;) Neljä kuukautta oon su-remppaa kuunnellut aamulla ja illalla. No, katotaan, mitä keksin.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

ja tämä remppaa vaan sunnuntaihin. Se täs on vaan ni outoa...