lauantai 20. helmikuuta 2010

CST ja Pill Art

Eipähän tarvitse enää kiskoa lääkkeitä samalla tahdilla kuin aluksi. Onneks löysin kuitenkin suhteellisen miedot ei-opiaattijohdannaiset lääkkeet, joiden avulla keho on saanut toipua rauhassa ja hermoston herkkyys vähentynyt minimiin. Triptyliä ja Klotriptyliä käytetään tyypillisesti kipukynnyksen nostamiseen eli pieninä määrinä hermokipulääkkeenä. Mulla nuo lääkkeet on vienyt pahimman terän hermoston yliherkkyydestä. Ei enää satu silmään, jos hampaan koloon menee omenankuoria (tuntohermotus tulee samasta hermosta), eikä pää meinaa räjähtää, jos jakaus on väärässä paikassa ja painaa päänahkaa.
Kuulo ja hajuaistit ovat edelleen suht herkkiä, koska kuulen paljon sellaisia ääniä, joita tavalliset ihmiset eivät. Odotan innolla kesää ja heinäsirkkojen siritystä, jota täällä luonnon helmassa varmaankin on. Ja edelleen toisinaan sitä huomaa haistavansa keittiöstä käytettyjen astioiden tuoksun tai kun naapuri käy röökillä toisella puolella taloa, mutta yhä vähemmän onneksi.

Vielä kun keksisi, kuinka saisi hartiankohdan ja kakkosen kuosiin, alkais mennä suht mukavasti. Sen kunniaks että menee jees, päätin hieman siistiä. Löysin siivotessa aikamoisen purkkikokoelman noita Triptyleitä. Kuvassa on vain murto-osa...;) Kattotaan, mihin tästä romusta on. Mutta voi kuinka hankalaa onkaan rikkalapion käyttö, kun tuki ei ihan liitä käsien kohdalla. Pakko sitä on opetella käyttämään, koska ei se muuten koskaan vahvistuu. Ongelma vain on siinä, että se suht helposti paineen nenään kakkoskalvon kautta, koska hartsujen kohdalla oleva kalvo on suorassa yhteydessä sinne ylös pään kalvoon ja nenään. Ja kolmas kalvo on siis tuolla lantiolla.

KALVOT

Jos nuo kalvot ja niiden kautta vaikuttava craniosacraaliterapia kiinnostaa, tässä muutama linkki sekä jenkki- että britti/suomisivuille ja meidän foorumille, jonka ylläpidosta mut muuten heitettiin oikein sujuvasti pihalle erään tekemäni menettelyvirheen seurauksena aikoinaan. Siitä myöhemmin. Ylipäänsä kannattaa suosia CST:n osalta virallisia saitteja, koska totakin hoitoa annetaan vaikka missä alkuperäisestä vääristyneissä muodoissa ja puhutaan myös vaikka millä kummallisilla nimillä.

Upledger-instituutti on kuitenkin se johtava, suurin, lisensioiduin ja myös tieteelliseen argumentaatioon kaiken menetelmäosaamisensa perustava instituutio, jossa ajattelin itseni kouluttaa jahka ensin hankin kehontuntemuksen perusosaamisen jostain muualta. CST on mielestäni aivan liian tehokas väline sellaisiin käsiin, jotka eivät tunne ihmiskehoa eivätkä ole saaneet sen hoitamisesta aiempaa kokemusta millään tasolla. CST kun on käsityötä, jossa korostuu myös henkinen yhteys potilaaseen tuntoaistin myötä. Olisi hyvä asia, että myös hoidon antajaa olisi hoidettu ko. menetelmällä, koska silloin hän omakohtaisesti tietää, millaisia vaikutuksia CST synnyttää yleisellä tasolla, vaikka reaktiot sinänsä voivat olla hyvin uniikkeja.

http://www.upledger.com/
http://www.craniosacraltherapy.org/
http://www.craniosacraltherapy.fi/

Täällä foorumilla on erityisen paljon omia kokemuksiani sekä erääseen julkaisuun kirjoittamani CST-artikkeli.
http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewtopic.php?t=39

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen asia tuo CST. Kuinka paljon tiedät siitä? Osaatko suositella terapeuttia?