keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Jumiutuminen ja esseetekniikka

Jäin jumiin tuohon esseeseen. Eihän tämä nyt olla niin, etten muka pysty kirjoittamaan yhtä esseetä hitto soikoon. Mähän pystyn kirjoittamaan tännekin vaikka mitä. Mutta kas, kun ei ole kyseessä ollenkaan samanlainen ajatustyö. Mä voin aina tuottaa jäsentymätöntä flow-tekstiä mutta kun tuo tieteellinen ajattelu ja sen erityismekanismit hiukkasen hakee. Periksi ei anneta. Ei, vaikka hermosto sai pikkukilarit. Kopkop, isoja ei ole hetkeen tullutkaan. Jäin siis taas kerran tuohon suorittamiseen ja omaan innokkuuteeni kiinni ja todistin itselleni, että sainhan minä sen esseeni kirjoitettua. Tein sen vain uudella tyylillä.

1. Päätä aiherunko ja sisältö
(Lepää)

2. Lue kirjat sen verran kun jaksat
(Lepää)

3. Valitse lähteeksi kelpaavat teemat, kuviot ja materia ja pidä ne päässä
(Lepää)

4. Kirjoita aivan saatanasti omaa tekstiä pysyen kuitenki aiherungossa ja lisää lähteet mielessäsi oikeisiin kohtiin
(Lepää)
A
5. Kirjoita teksti loppuun, viimeistele, jäsentele ja tunge lähteet messiin
(Lepää)

6. Tee lopullinen lähdeluettelo
(Lepää)

7. Lue teksti
(Lepää)

8. Kirjoita saate, jossa kerrot vaivastasi ja paskoista aivoistasi ilman että siitä tulee sosiaalipornoa
(Lepää)

9. Lue teksti taas läpi, korjaa kirjoitusvirheet
(Lepää)

10. Vain lepää

11. Luetuta teksti jollain terveellä ja tee korjaukset

12. Tee päätös, hyväksytkö puolipaskan (eli nelosen arvoisen) tekeleen vai lopetatko kenties kaiken opiskelun, koska mitäs hyötyä siitä on, josset voi olla duunissa ja soveltaa oppimaasi?

13. Pasko parit lautaset vitutukseen, nakkele kurkku pitkin seiniä, sotke lähdekirjallisuudet sivuja, tee rumia alleviivauksia tärisevin käsin, kirjoita pari valivali-tekstiä blogiin (ja niihin kirjoihin) ja lopulta kasaa itsesi ja totea, että olis se nyt paskempikin kohtalo ja essee olla.

14. Lepää

15. Pistä paska essee matkaan ja toivo, että päässä oleva yhteiskuntatieteellinen kirjasto on toiminut kuten pitää ja kaikki on suht kohdillaan.

16. Nukahda voittajafiiliksellä toistellen itselleni, että suurin osa ei kirjoittaisi näillä aivoilla ja aivohermoilla yhtään mitään.

Öitä. Rankaisua odotellen.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Mä voin auttaa kohdassa 9, jos tarvii :)