maanantai 22. helmikuuta 2010

Korva perkele: Mistä tuki- ja liikuntaelinperäinen pääkipu syntyy, VOL III

Nukuin toissa yönä leukani ja korvani tuhannen kipeeksi. Oikealta puolelta korvan eestä, takaa ja sisältä särkee aivan vietävästi ja lihakset ovat totaalikrampissa. Pari päivää kylmää, lepoa ja Buranaa niin, ehkäpä alkaa vörkkiä. Kuvan kirkkaanpunaiset alueet on niin kipeitä, ettei voi edes hipaista. Kipu paikantuu myös kaulan alle kiinnittyviin sternocleidomastoid-lihaksiin mutta etenkin kuvan pterygoid-nimiseen pikkulihakseen.

Lihaksen tehtävä on avata suuta yhdessä purentalihasten (masseter) kanssa ja lisäksi se vastaa leuan eteenpäin työnnöstä eli protruusiosta, joka on yksi mun harjoitteistakin. Samaa kohtaa harjoittaa myös leuan avaus/sulkuliike sekä sivuttaissiirrot (linkki alhaalla). Nyt en tosin voi noita tehdä, koska leuka ei liiku. Ei pystyssä eikä vaakatasossa. Tästähän pitäisi osata iloita, sillä ongelma paikallistuu enää tähän yhteen C2-kohtaan. Itsepetoksen voima on uskomaton.

Tyypillisesti ton pikkulihaksen kipuilualueet ovat leukanivelen ympärillä ja poski/nenäontelon kohdalla. Myös korvan lukkoilu ja soiminen saattaa tulla tuosta pterygoid-lihaksesta, jonka nimeä suomeksi en muuten tiedä. Tietääkö joku muu? Fyssarin mukaan nivelessä ei ollut liikehäiriötä, eli kyse on ylirasituksesta lihas/kalvotasolla.

Tässä linkkejä aiempiin lihasesittelyihin/suomennoksiin:

http://taistelijat.blogspot.com/2010/02/mista-tuki-ja-liikuntaelinperainen.html

http://taistelijat.blogspot.com/2010/01/mista-tuki-ja-liikuntaelinperainen.html

Pahamaineinen leukaliike:

http://taistelijat.blogspot.com/2010/01/liike-2-leuan-avaaminen-ja-sulkeminen.html

Ei kommentteja: