tiistai 17. maaliskuuta 2009

Hoitoa ja itsehoitoa (TV)

Nyt on pönttö sekas. Tehtiin tunti ja 15 min käsittely, kun seuraava tulija oli myöhässä. Ja ft opetti vähän itsehoitoakin. Nyt osaan vapauttaa kallonpohjan viemärin. ;) Käsiteltiin koko kroppa, C0-2 eniten, lantio, hartsut. Oli tosiaan nolla hiukkasen kiskonut jumiin muttei niin pahasti kun ennen.

Villejä veikkauksia, paljon C0 oli oikeelle liukunut, että aiheutti taas kaikki oireet? Ihanaa olla herkkä. ;)

DD ei saa arvata.

Oon torkkunu ja puhunut puhelimessa tän päivän. Ihan pihalla. Nukuttaa kivasti - edelleen. Mutta kuulemma hyvä, että lepää, niin hoidon teho ei valu hukkaan.

Kuulin taas mielenkiintoista juttuja yhdestä niskapotilaasta, jolla oli revennyt juuri tämä C2:sen kiinnikekalvo (membrana tectoria), joka estää siis densia painumasta ytimeen. Tyyppi kuntoutettiin ja on kuulemma nytkin hiihtelemässä pitkin Pyynikin harjuja. Eli aikamoista tulosta saa oikealla hoidoilla, hoitajilla ja harjoitteilla.

Hirveet saarnat meitsille tuli, kun en ole käynyt 3 x viikossa altaalla, joten to tai/ja pe meen. Ja seuraavan ajan sain aprillipäiväksi, 1.4., eli voin todellakin mennä aulaan mun Playboy-buutsit jalassa hengaamaan ja tsekata ft:n reaktion. ;)

Hyvät yöt!

4 kommenttia:

LoisLane kirjoitti...

Oisko joku huimat 1,5mm liikkunut C0? ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Aika hyvä veikkaus, mut 2/3 pois. ;) Että sil viisii. Toistan: vitun ihanaa olla herkkis.

Mut kuulemma nujerretaan se vielä. ;) Kun hermoston yliiherkkyys saadaan purettua ja keho tottuu uuteen asentoon, ei se enää haittaa, vaikka siellä huojuiskin. Se tekee kuulemma ihan normaalia tukityötä, kun lihastuki + kalvot on kyrvähtänyt. Mä vaan aistin sen virheasennon aika vitun helposti. Mut sit kun lihakset pelittää ja kalvotkin on taas kuosissa, sen pitäis (huom! Pitäis) pysyä mestoilla. ;)

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Ps. Tiesittekö, että magneetin tulosten tulkittavuus on melkoinen ongelma, koska todella suurella osalla ihmisistä niskan ligamentit on
a) epäsymmetriset luonnostaan
b) päin helvettiä, vaikkei ne aiheuta mitään niska tms. ongelmia.

Niin, että mistäs sit päätellään, onko ligamenttien erilaisuus toisiinsa nähden synnynnäistä vai esim. trauman aiheuttamaa? AIvan! :) Paksuuntumiset, epäsymmetrit ja kaikki voi siis olla joko synnynnäistä tai sitten ei. Toki selkeät liga-vauriot (akuutissa kuvassa näkyvä repeämä ja sen aiheuttama pehmytkudosturvotus yms.) on sit asia erikseen.

Tässä asia, joka kyllä puoltaa sitä vakuutusyhtiöitten kantaa, että vaikea sanoa, mikä johtuu mistäkin. Mutta toisaalta, ei tietty sulje pois neurologia ja neuropsykologia oireita tietenkään.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kunhan knobbailen. ;)