torstai 12. marraskuuta 2009

Käyty

Doddii, reissu tehty. Selvisin! Vähän tuli hönö olo, mut nyt taas ok. Olin tasan puolelta mestoilla, mut Iso E oli hieman myöhässä. Huokaus... Eiku autoon ja etupenkki vaakatasoon. Onneks otin oman tyynyn! Sittenkös vasta riemu alkoi, ku Iso E päätti tsekata rangan liikkuvuudet, just in case, koska avauduin taas tosta C6:sta.

Istuin hoitopöydällä sit 15 minuuttia ja lopputulos oli taas sama: Ei ole yliliikkuva, ei yksikään nivel. Käytiin kaikki yksitellen läpi, C1-TH1 asti. Ei kuulemma C6-C7 liikkunut mihinkään, vaan oli aivan jumissa. Ehkä juuri siksi se kauhea hartiakipu. Mutta kuulemma selkäydinkalvoärsytystä/hermojuuriärsytystä kaikki! Mikä on tavallaan hyvä, tavallaan huono uutinen.

Sinne jäi korvasärky ja poskikipu Suvantokadulle. 128 euroa, kiitos! Se on rahaa vaan. Ja jossei auta, ni sit vedetään Hyalgania perässä kahden viikon päästä. Apteekista täytyis itte joku putkilo sitä hakea ja Iso E runttaa sen sit niveleen. Hyalgan on jotain nivelrustossa olevasta aineesta tehtyä natriumhydro.... en ny muista mitä... mutta on kuitenki. Antaa nivelelle tukea ja korvaa luontaista nivelrustossa olevaa ainetta, jota on vähän hintsusti, ku nivel on saanut pikkuisen damagea.

Sitten non-niska-asiaan... Sain itselleni ja siskolle lappuset, että kuulutaan sikiksen ristiryhmään! "Vakavan niskavamman jälkitila. Neurologisia oireita. Kuuluu sikainfluenssan riskiryhmään". Ei pitäis alkaa kuulemma rutista. Jee. Olin jo valmistautunut siihen, etten ota rokotetta, mutta lääkärin mielestä se taas ehdottomasta kannattais ottaa. Nyt menikin vaikeaksi.

Lekuri oli sitä mieltä, että mä en siihen rokotteeseen kuole ja että tauti vie huomattavasti heikompaan kuntoon. Huomenna tulis kuulemma Pyynikille lisää rokotetta ja riskiryhmäläisenä pääsis suht helposti apajille. Soittaa vaan ja sopii, milloin tulee. Hmm... Pitäisköhä se pirulainen nyt sit ottaa vai pystyiskö sitä tautia oikeesti vältteleen, jos pysyis vaan himassaan? Lääkäri oli sitä mieltä, että ei pysty. Jostain se tulee kuitenkin. Ja kuulemma Meksikosta saatujen tietojen mukaan (muistaakseni näin se män) riskiryhmää on juuri nuoret, kausi-influessaa vastaan rokottamattomat kroonikkosairaat... > Meitsi. Menee nyt taas ihan pirun vaikeeks.

Jaahas, josko sit alkais elvyttää itseään reissun jäljiltä. Aina yhtä "miellyttäviä" nuo automatkat... Ni joo, lääkäri on edelleen sitä mieltä, että kyllä tästä elvytään, vaikka homma onkin hidasta ja vittumaista. Ni, täytyy vaan uskoa gurua. Ja tottahan se on, että eipä tässä aiemmin ole oireettomia hetkiä juuri ollut, joten kyllä keskimääräinen käyrä osoittaa edelleen ylöspäin syyskuun ja lokakuun osalta.

2 kommenttia:

Pandora jälleen kerran kirjoitti...

Täytyykin perehtyä tuohon Hyalganiin. Miehellä, kun on polvesta rusto halki ja siitä on aikaa myöden hävinnyt palanenkin.

Kiitti vinkistä. Polvelle kun ei voi mitään, tosin on tuo mies muutenkin sekundakappale, selkärangassa mutka ja alimmat kylkiluut luutuneet yhteen. Mutta kun mies on niin kivusta ei valiteta ja ei sitä varaa mihinkään lääkäriin ole mennä ja eihän sitä työpaikkalääkäriäkään viitsi moisesta vaivata, kun ei niille kuulemma voi tehdä mitään.

Olihan se polvesta tähystyksessä, mutta sairaalassa totesivat sory, no can do.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kantsii! Ü Tosin oman miekkosen revenneeseen patellajänteeseen ei olis apua. En tiedä, käviskö se sit ns. akuutimmin vaan... No Iso E kertoo ku kysyy. Jep, miehet ei ole ikinä heikossa hapessa! ;) Tääkin murunen oli "terve", mut kappas sit oliki jänne revennyt... Hälle sano Iso E, et leikkaus ja sit lihasvoimalla tukeminen...