perjantai 13. marraskuuta 2009

Uusi liike: Kalvomobbaus silmien kautta nollaväliin

Näyttäis siltä, että noi kaks kuvaa on toistensa kopio, mutta eipäs ole. Paitsi, et kulmakarvat jäi eriparisiksi, niin niissä erona on silmien asento luomian alla. Elikkäs yläniskan kalvojen (nollavälin) mobilisointi onnistuu silmien kautta, koska yläniskalla on suora rakenteellinen yhteys silmiin. SarveisKALVO on myös osa the Kalvostokokonaisuutta ja silmän liikuttajalihaksia hermottaa, mitkä muut, aivohermot! Juurikin, ne räsähtäneet kakkiaiset. No näin niille annetaan kyytiä:

1. Alkuasento:
Kuvasta poiketen KYLJELLÄÄN. Niska suorana, hyvällä tyynyllä, ei pelkällä patjalla, koska niskahan on silloin taipunut patjaa kohti vinoon. Pää tulee olla myös rangan jatke, eikä ekstensiossa tai flexiossa. Jalat koukussa, niin hermokudos on löysemmällä.

Silmät pysyy koko liikkeen ajan KIINNI. Jos alkaa huimata, ne saa avata, mutta vasta neutraalissa asennossa eli eteenpäin.

2. Liike, vasemmalla kyljellä:
Kun oot pistäny silmät kiinni, käännä ne ensin luomien alla kohti tyynyä, vasemmalle, alaspäin - miten nyt haluaa sanoa. Vasemmalla kyljellä tunnet, kuinka kalvot venyy oikealta takaraivon, korvan ja ohimon yhtymäkohdasta. Siis tunnet, jos oot herkkis. Muuten tuskin tuntuu mitään. ;) Pidä suljettu katse tyynyssä n. 5 sekuntia. Tämän jälkeen vie silmät luomet kiinni kohti omaa hartiaa, oikealle tai ylös, whatever. Pidä taas suljettua katsetta n. 5 sekuntia. Nyt venytys tuntuu vasemmalla kalvojen kiinnityskohdassa. Toista pari kertaa ja lopeta liike pistämällä silmät neutraaliasentoon suoraan eteenpäin. Avaa vast sitten.

3. Och samma vice versa eli toisin päin oikealla kyljellä:

Kun oot pistäny silmät kiinni, käännä ne ensin luomien alla kohti tyynyä, oikealle tai alaspäin - miten nyt haluaa sanoa. Oikealla kyljellä tunnet, kuinka kalvot venyy vasemmalta takaraivon, korvan ja ohimon yhtymäkohdasta, ehkä. Pidä suljettu katse tyynyssä n. 5 sekuntia. Tämän jälkeen vie silmät luomet suljettuina edelleen kohti omaa hartiaa, vasemmalle tai ylös, whatever. Pidä taas suljettua katsetta n. 5 sekuntia. Nyt venytys tuntuu oikealla kalvojen kiinnityskohdassa. Toista pari kertaa ja lopeta liike pistämällä silmät neutraaliasentoon suoraan eteenpäin. Avaa vast sitten.

4. Jos tulee huono olo, tee kuitenkin sarja loppuun, äläkä avaa silmiä ääriasennossa kesken liikkeen. Palauta katse ensin suoraan eteenpäin neutraaliasentoon ja vasta sit voi avata. Tämä vähentää sitä höntin olon tunnetta, eikä liike jää ikäänkuin päälle aivoihin...

5. Toistoja aluksi 2 kertaa per kylki eli esim. oikeella ollessa: silmät tyynyyn, hartiaan, tyynyyn ja hartiaan. Tuo riittää. Muutaman vkon jlk voi sit tuplata/triplata.

6. Josset ymmärtänyt, älä tee ollenkaan. Ja jos kuitenkin ymmärsit ja teet, niin omalla vastuulla. :) Itse en tee muiden kuin fyssarini antamia liikkeitä, mutta parempikuntoiset voi varmaan soveltaa näitä huoletta. En tiedä. En sano mitään.

Tsemppiä!

Ei kommentteja: