tiistai 22. joulukuuta 2009

Piiri pieni pyörii - Joulu ku joulu perkele

Kyllähän mulla paremmin jo menee, ku viime jouluna. Joo, joo, menee, menee. The Power of Denial.

http://taistelijat.blogspot.com/2008/12/ei-voi-olla-totta-tahdonvoimaa.html

Edellinen joulu on sellaista yhtä sumua. Muistan kyllä kaiken, mitä tein, mutta muistan myös sen, kuinka saatanasti sattui päähän ja kuinka kävely oli sellaista ihmeellistä keikuntaa. Aivan kuin olisi ontunut toista jalkaansa, ku niska antoi askeleella periksi oikealta puolelta. Eikä mulla oikeastaan edes ollut mitään erityistä joulua. Kun ei itse pysty puuhastelemaan mitään, se on päivä muiden joukossa. Ja toisaalta, nyt kun olen päässyt irti tästä perinteisestä kulutus/koristelu/höösäysjoulusta, voi keskittyä ihka oikeaan joulusanomaan. Olla läheisten kanssa ja nauttia elämästä niin hyvin, ku se tällä ketutuksen määrällä on mahdollista.

Viime jouluna lähdin vastentahtoisesti seuraksi pienen matkan päähän joulunviettoon ja ketutti alusta asti, että lähdin. Olisin halunnut vaan olla himassa rauhassa, yksin ja syödä sen maksalaatikkoni kynttilän valossa. Mutta ei, kun piti olla tyhmä ja tehdä muiden mieliks. Sit makasin huoneessani kuunnellen, ku muut suunnitteli matkaansa ja katteli kuvia olkkarissa edelliseltä reissulta. Itse vedin pimeessä huoneessa ja söin aivan saatanasti lääkkeitä, mun joulukarkit. Lopultahan joulu päättyi katastrofiin ja Iso E:n piikkeihin.

Lisäks väänsin Kelan kanssa niistä loka-marraskuun saikkupäivärahoista ja sainkin ne, vajaa kolmelta kuukaudelta. Marraskuun 2008 jälkeen sieltä ei olekaan sitten herunut mitään. Pohjola sentään maksoi vielä joulukuun 08 lääkärikäynnin (130 e) ja sen jälkeen loppui avustukset sieltäkin suunnalta. Yllättävän hyvin sitä on pärjännyt kohta vuoden ilman tuloja, tosin seuraavaa joulua en enää näe. Ei se Pyhä henki ikuisesti mua ruoki. Etenki ku erosin kirkostakin, koska sillä instituutiolla ei ole ollut mulle enää pitkään aikaan mitään annettavaa.

Jaahas, josko sit kokeilis keitellä kahvit ja miettis jotain keinoa vapauttaa kasvohermot. Eilisestä lähtien puutunut taas nollasta. Se on totaalisen vinossa, mut ei aukea sit niin millään, kun onnistuin käveleen ja riuhtoon sen lyttyyn. Varmaan hajos lopullisesti. No, ens kerralla jatketaan taas. Sen jälkeen fyssari varmaan heittää mut vesilinnuille.

Jippijaijee, tänään saan H&M-pakettini. Tilasin pirusti uusia vaatteita, ihan vaan huvin vuoks. Voi sit näyttää himassa ihmiseltä. ;) Ja lopuksi vielä viime vuoden pukkikuva ilahduttamaan joulunalusaikaanne! Savolaisella tyylillä mennään...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua, siis eipä se nyt niin "hyvä"aina ole ollu itse kenelläkään, syystä tai toisesta mut joulua kuitenkin.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle! Ja harvoinpa se elämä täydellisesti on, mutta nautitaan ni hyvin ku mahdollista. Ü