lauantai 6. helmikuuta 2010

Liike 3: Lonkankierto

LONKANKIERTO

Tämän taisin saada joskus elokuussa 2008 eli melko pian fyssarikäyntien aloittamisen jälkeen. Liike on tehokas, JOS sen tekee oikein. Väärin tehtynä menee vaan aika hukkaan.

ALKUASENTO

- Asetu selinmakuulle pehmeälle esim. patjalle tai sänkyyn. Mitä laihempi olet, sitä pehmeämmän alustan tarvit, ettei luut estä oikeaa suoritusta.
- Voit pitää kädet joko lantion vieressä tai "edistyneessä versiossa" koukussa pään yläpuolella.

SUORITUS

- Liike tehdään jalka kerrallaan esim. 3 kiertoa vasemmalla ja sitten oikealla. EI koskaan vuorotellen, koska asentotunto menee vaan enemmän sekaisin.
- Kierrä jalkaa LONKASTA sen verran ku menee. Meikällä kiertyi oikea aluksi 2 milliä ja vasen ei ollenkaan. Jos olet riittävän jumissa, et pysty tekemään tätä ollenkaan!
- Jätä kierto siihen, missä ei vielä kiristä ja pidä n. 5 sekuntia. Mikäli viet sen pidemmälle, kalvot puristaa vastaan ja liike voi pamauttaa enemmän jumiin.
- Palauta alkuasentoon rauhassa ja ajatuksella. Muista, että liike lähtee taas LONKASTA.

Tyypillisin virhe on tehdä kierto liian nopeasti tai kääntämällä jalkaa nilkasta. Selkäydinkalvot on kuitenkin ylempänä ja niihin liike pitäisi vaikuttaa, ei nilkkaan. Ylipäänsä hyvä sääntö on muistaa että kalvot ovat selkäydintä ja aivoja suojaava pussi, joka päättyy (sellaisenaan) lähelle rankaa ja tämän vuoksi kierrot tulee kohdistua lähelle rankaa. Vaikka muut kalvot jatkuukin ääreisosiin asti, niin paras vaikutus tulee, kun kierron saa kohdistettua pussin juureen.

Tässä kuva kalvoista
http://www.craniosacraltherapy-gentlehealing.co.uk/0_0_0_0_175_306_csupload_3589705.png?u=633911397053516250
[img]http://www.craniosacraltherapy-gentlehealing.co.uk/0_0_0_0_175_306_csupload_3589705.png[/img]

Edelleenkään minä en ole fyssari enkä tiedä miten kukakin liikkeen näiden ohjeen perusteella ymmärtää. Mutta aina jos tuntuu huonolta, on tyypillisesti tehnyt liikkeen liian nopeasti, väärin tai sit on vaan niin tiltissä, että liike on vielä liian raju. Muistutan edelleen, että itse sain nämä harjoitteet vasta useiden hoitokertojen jälkeen, en suinkaan heti!

Työniloa! Muista kuunnella kroppaa.

Ps. Kirjoitin ensin foorumille (http://p3.foorumi.info/niskavamma/viewtopic.php?p=4239#4239) hiukka kummallisen ohjeen, mutta se on jo korjattu. Vai mitä pidät tästä alkuasennostaa?
- Voit pitää joko lantion vieressä tai "edistyneessä versiossa" koukussa pään yläpuolella.



Edellinen liike paljon kohua herättänyt ;) leuan avaus täällä:
http://taistelijat.blogspot.com/2010/01/liike-2-leuan-avaaminen-ja-sulkeminen.html

Ei kommentteja: