maanantai 1. helmikuuta 2010

Tosiextremeä: Nainen mursi nikamansa Bagjumpissa

Wipeout on saanut kevyemmän haastajan, mutta vauhdin hurma ja action voi tulla kalliiksi, jossei tiedä mitä tekee. Kyseessä on innovatiivinen tapa treenata erilaisia freestylehyppyjä suht simppelisti. Bagjumpissa tiputetaan itsensä 11 metristä vapaaseen pudotukseen, jonka jälkeen tarkoitus on tömähtää paksulle patjalle peffalleen. Tää alla olevan uutisen tyttönen putosi jostain syystä jaloilleen ja mursi selkärankansa. Auts.

Miten on mahdollista, että noin suuren riskin sisältävä hauskuutus voisi tulla suuren yleisön iloksi tulevana kesänä? Mistä tuo onnettomuus johtui? Saiko nainen puutteellisen opastuksen hypyn suorittamiseen, oliko varusteissa häikkää vai onko kyse vaan paskasta säkästä. Teorioita otetaan vastaav!

No jokatapauksessa, olkaahan tarkkoja, kun harrastatte mitä tahansa rajumpaa lajia. Turhaan ei kannata selkärankaansa murtaa. Ja jos nyt harrastaa jotain kohtaloa uhmaavaa, kannattaa ainakin lukea ne oman vakuutuspaperin ehdot huolella läpi. Monien ns. extremelajien kohdalla voipi nousta seinä vastaan korvausten kanssa.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nuori+nainen+loukkaantui+vakavasti+bagjump-hypyss%C3%A4/1135252546447
http://www.bagjump.com/
http://www.snowrev.com/News/All/BagJump-Pro-Session-at-the-Kitzsteinhorn-Mellow-Park

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

morjens.

itellä on sen verran tietoa tapauksesta että nuorelle naiselle oli annettu jonkinlainen opastus hyppyyn ja hypytetty kerran alemmalta tasolta kokeilun kannalta.
sen jälkeen nainen hyppäsi 11m ja laskeutui syystä tai toisesta hieman jaloilleen.
nainen on nyt leikattu ja hengenhätää ei ollut.
yksi nikama murtui ja siitä mureni myös palasia pois.
lääkärit ovat todenneet että selkä ei palaa koskaan normaaliks ja jonkinlaisia voi jäädä ja isot arvet viellä kaiken lisäksi.
Sairaan hoitajat ovat tehneet tapauksesta poliisi tutkinnan.
tällä hetkellä taistellaan siitä että firma on korvaus velvollinen ja joutuu maksamaan kuntoutukset ja muut kulut.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

morjens ano!

Kiitos tiedoista! Odotamme jännityksellä, mikä paljastuu "syyksi" tuohon kurjaan onnettomuuteen. Vaikka kuinka tippuis jaloilleen peffan sijaan, ei sen kyllä tosiaan noin pahaa jälkeä pitäis aiheuttaa. Jollei sitten patja ollut liian tyhjä tai väärin asennettu...

Tahdonvoimaa kirjoitti...

oho, pari sanaa tippui pois. eli ei pitäisi aiheuttaa noin pahaa jälkeä. :)

Anonyymi kirjoitti...

hei.

sitä tässä ollaan mietittykkin sillä monilla foorumeilla ja toisilta ihmisiltä suusta kuultuna niin moni on tullut jaloilteen alas ilman vammoja.
nainen oli täysin terve ja hyvä kuntoinen eikä ollenkaan yli painoinen, joten jossain on nyt pakko olla mennyt jotain vikaan.
kävin tänään tapaamassa naista viime yönä tehdyn leikkauksen jälkeen ja nainen kertoi kärsivänsä tällä hetkellä suurista tuskista jotka ovat normaaleja selkäleikkauksen jälkeen.
selkä nikama oli kuulemma painunut kasaan ja murskaantunut osittain ja sitä jouduttiin korjaamaan raudan avulla.

Tahdonvoimaa kirjoitti...

Saattpa tulla "kallis" hyppy. Vaikka kuinka saisi korvaukset kuntoon, noista nikamamurtumista saattaa jäädä todella ikävät kipumuistot. :( No, ehkäpä asianomainen itse voi vaikka täällä kertomassa tarkemmin, jahka siihen kuntoon selviää että voi koneella operoida.

Olkaahan nyt ihmiset tarkkanat kaiken sen extremen edessä, mitä maailmalla on meille tarjota. Kaikkia riskejä ei tietenkään koskaan voi välttää mutta ei niitä kannata minun mielestäni hakemalla hakeakaan. Paitsi tietenkin, jos saa kiksit vain ja ainoastaan vaaran tunteesta. ;)

Nim. Entinen riskin rakastaja nykyinen välttelijä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisillä on oltava extremeä elämässä, koska he eivät enää osaa nauttia elämän pienistä iloista. Tosiasiassa kuolinvuoteella iloitaan kuitenkin niistä tavallisista asioista, kuten lapsista, puolisosta ja eheästä elämästä. Siinä ei paljon ultrajuoksut innosta. Monet extreme-ihmiset ovat kovin tyhjiä sisältä, koska useilla heistä ajattelukin perustuu äärimmäisyyksiin. Mustavalkoisuus ei ole kenellekään eduksi.