keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Mammari Pirkanmaalta (Tahdonvoimaa)

Täältä toinen mammari kuittaa, että en minäkään *tahtoisi* kuolla. Mutta jos vaihtoehtona on elää kuolleena, niin siinä ei ole mitään järkeä. Tai siis tässä tapauksessa puhutaan olemisesta. Jos edes jotain vois tehdä näin vammaisenakin, mutta entäs jos vaan makaa? Ei mä jaksa maata seuraavaa 50 vuotta. Ei vaan ole hermoja siihen.

Oon tämän päivän miettinyt, että pitäisköhän lähteä ambulanssilla sairaalaan. Mutta sitten totesin, että ei ne siellä mua osaa auttaa. Veri kiertää, sydän lyö ja pystyssä pysyy vessaan ja takas, niin vedetään nyt huomiseen hoitoon asti. Onneksi ystävä heittää sinne, niin ei tartte rynniä taksiin.

Sitten jos on vielä huono olo huomisen jälkeen, täytynee käydä oman mielenterveyden takia otattaan pään MRI-kuva. Puhdashan se on kuin vastapesty lattia, mutta eipähän tarttis miettiä verenkiertohäiriöitä, aivopaineen nousuja yms.
Ja kyllä Mansen mammari tietää, että tämä paine ei ole pään sisäistä sillä tavalla, vaan tulee siitä, että kalvot kinnaa. Toki se varmaan vaikuttaa likvorin kiertoon, jos kalvot on niin kireet, ettei se kertakaikkiaan kierrä normaalisti.

Se on hassu tuo nuppi. Mistä se näin kilahti? Se on ihan kuin vettynyttä villalankaa. Märän ja nihkeän tuntuinen, kivikova. Kaikki lihakset spasmissa. Siis ihan kaikki. Ja sitten kun se märkyys ja nihkeys häviää, jääpi jäljelle kivikova pallokallo. Ja vielä viikko sitten ei ollut tietoakaan tästä. Päinvastoin. Se oli ihana 'normaali' elastinen fyssarin minikäsittelyn jäljiltä 26.1. Nyt se yläniska taas säikähti jostain. Mietin just, että voiskohan noita pään lihaksia lamata jollain Botoxilla, niinkuin dystoniassa?

Kuulostaa ehkä koomiselta, niin nuppi myös haisee pahalta. En tiedä mistä se johtuu, mutta päänahka alkaa 'vettyessään' tuoksuu oudolle. Ehkä se erittää jotain ihme ainetta, liittyneekö hormoneihin? Kun hiuksetkin rasvoittuu samalla, vaikka ne on just pessyt. Tosi omituinen.

1 kommentti:

DD kirjoitti...

Botoxista oli toi nimimerkki larazz just kirjoittanut jossain, sillä oli kokeiltu ja oli kuukauden auttanut. Kysy siltä?