keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Voi rusto (Tahdonvoimaa)

Vaiko margariinirusto? Kaivoin opuksen esiin ja nyt voin kertoa, että se kitaluun ja takaraivon välinen rusto on synchondoris occipitalis, eli englanniksi sphenobasilar joint. Kyseinen bastardo on craniosacraalisen järjestelmän tärkein nivel, koska se on kallon geografian peruskivi. Tuon vittuilevan ruston liike on minimaalista ja se voi:
- jumiutua fleksioon tai ekstensioon
- kiertyä sivuttain
- 'ammottaa' aukinaisena jommallekummalle puolelle.

Tai sitten kilaluu ja takaraivonluu voivat olla siirtyneet sivulle suhteessa toisiinsa, ylös- tai alaspäin ja sitten rusto voi olla puristunut.

Ja erilaisilla kallonpohjan otteilla voidaan sitten antaa höökyä tollekin kaverille.

Että näin. Omat johtopäätökset: kun yläniskan nivel/lihakset yms. kannattimet pettää (niinkuin meitsillä), takaraivonluu 'tippuu' (siis puhutaan milleistä) ja se vetää ruston ja kitaluunkin miten sattuu. Se selittäis mun oireikuvion mekaanisesti aika hyvin!

Nyt meitsi vetää tajun kankaalle, koska huomenna on päästävä CST:hen vaikka synchondoris occipitali olisi pakaroiden välissä. Sitä oiskin kiva hoitaa. ;)

Hyvät yöt!

Ps. Elektra^, sä et ikinä pääse kommentoimaan, kun näitä tekstejä tulee tällä vauhdilla vaan hurjasti lisää. ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hah! Nojoo, täytyy sanoo, että vähän ahdisti kyllä, kun joku YKSI AINOA VIIKKO tais sisältää jonkun 70 entryä. :D Mutta mä oon urhea, ja maratoonaan nää kaikki läpi vaikka mikä olis! Nyt meen lokakuun puolivälissä. Tsemppiä huomiselle, äläkä päästä sitä niveltä valuun ihan pakaroiden väliin! ;) -E-