tiistai 21. lokakuuta 2008

Tylsää

Kyllä tässä mielikuvista vaaditaan, että pystyy keksimään itselleen tekemistä, kun nyt ei voi tehdä edes työhommia ja pitäis koittaa muistaa lepuuttaa niskaa eli olla vaakatasossa mahd. paljon.

Oon päättänyt levätä tän viikon ja ensi viikosta yritän altaalle uudelleen. Lepoa on kyllä selkeästi auttanut niskaan! Sinänsä positiivista. Tilanne on rauhoittumaan päin. Nyt täytyy vaan maltaa mielensä, ja vaikka onkin hyvä olo, niin ottaa iisisti.

Ristiselässä on jotain vikana. Mutta se onkin ainoa kohta, jota ei voi itse mobilisoida. Rintarangan kierrot ei ihan yltä sinne, ei myöskään lonkan kierrot. Vartalo painaa 100kg:a ristiselästä alaspäin ja nikamat rutisee niin maan pirusti, mikä kertoo siitä, että hermotus ei toimi, niinkuin pitäisi. Sekin tuli tosin istumisesta. Kaikki paino kasautui alaselkään.

Nyt aloitankin sitten päiväni joka aamu jumpalla, joka ei kuormita niskaa. Olen kehitellyt vaakatasosta toteutettavat liikkeet, joita höylään, kunnes pääsen taas altaalle/jaloilleen.

Kaiken järjen mukaan, jos saa painoa mahd. pian ja paljon pois nikamilta, niin olo helpottuu. Jänteet ja nivelsiteet ja kalvot uusiutuu sitten omia aikojaan mutta sitäkin nopeuttaa hyvä aineenvaihdunta, jota saa jumpalla. Teen koukistajat, vatsat, selät, loitontajat-lähentäjät, lantionpohjan lihakset sekä hartiat. On se kyllä taitolaji treenata niin, ettei venytä hermokudosta mutta saa silti lihaksia.
Ja ens kerralla saan lisäliikkeitä fyssarilta alakaularankaan/hartioihin.

Ei muuta voi todeta, kuin että onneksi on urheilijatausta. Muuten ois kyllä aika vaikea ruoskia itsensä tavoitteeseen, joka on jossain parin vuoden päässä. Jos sielläkään...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voin hyvin kuvitella kuinka pitkiä päiväsi ovat kun joudut viettämään sen olosuhteiden pakosta neljän seinän sisällä ja vaakatasossa.
Tunnet kuitenkin että se on selkeästi auttanut niskaasi, joten jatka samaan tahtiin, ota iisisti ja anna ajan parantaa...
Hyvä et jaksat kuitenkin tehdä jumppa liikkeitäsi, koska ne synnyttävät lihaksia, hitaasti mutta varmasti. Jos vain makaisit apaattisena sängyn pohjalla, joutuisit olemaan siellä tosi paljon pidempään. Pitkältä tuo aika varmaan sinusta silti tuntuu, kun et voi naputella koneellasi niin kuin ennen. Mutta onneksi sinulla on hyvä puhelin ja siinä melkein kaikki tarvittavat kommervenkit.
Jakselehan ja pistä taas uutta tekstiä blogiin, jota käyn tsiikaamassa useamman kerran päivässä. :)

-musti-